perjantaina, helmikuuta 15, 2008

veteraaniurheilija: Kolesterolikriitikolle LEO-palkinto

Muistathan: RikkiMikon ilmainen puhelinnumero löytyy tämän linkin kautta. Soita!


Pahasti jälkijunassa ja aivan sattumalta asian Internetin viidakosta löytäneenä RikkiMikko haluaa kertoa parhaat onnittelunsa lääketieteen tohtori Uffe Ravnskoville, joka on voittanut itsenäiselle ajattelijalle ja tutkijalle vuosittain jaettavan tunnustuspalkinnon, ns. LEO-palkinnon.


RikkiMikko lainaa tähän ihan sumeilematta Veteraaniurheilijan kirjoittamaa tekstiä. Kannattaa lukea tuo Christerin kirjoitus kokonaan kaikkine kommentteineen:

veteraaniurheilija: Kolesterolikriitikolle LEO-palkinto

Ote Christer Sundkvistin kirjoituksesta:
"Asia tuntuu perin kummalliselta, sillä tieteen luonteeseen kuuluu tiedon kyseenalaistaminen. Se, pitäisikö tavallista kansaa varjella tältä tieteelliseltä saivartelulta, on sitten ihan eri keskustelunaihe. Mielestäni tieteellisen keskustelun pitää olla avointa ja rehellistä. Lääketehtaitten suojelu ei edellytä tosiasioiden pimittämistä. Jos käsitys kolesterolista on tohtori Ravnskovin kuvaamalla tavalla vääristynyt, on aika korjata virheet. Jos Ravnskov on väärässä todistettakoon julkisesti hänen väärä ajattelutapansa. Toistaiseksi näyttää siltä kuin tohtori Ravnskov olisi saanut asiasta jotain tietävissä aikaan primitiivisen torjuntareaktion".

RikkiMikon mielestä juuri näin pitää lausua tosiasiat julki! Perusteluja, perusteluja, perusteluja! Internet taitaa olla liian laaja foorumi lääketehtaille käydä asiallista dialogia. Liian moni tosiasia purskahtaa esiin - kenenkä hyödyksi, kenenkä vahingoksi!

Tässä sitten Veteraaniurheilijan kirjoitus (sinisellä fontilla kirjoitettu on Christerin tekstiä).

"maanantai, maaliskuu 26, 2007

Kolesterolikriitikolle LEO-palkinto

*
Tanskalaissyntyinen, nykyään Ruotsissa työskentelevä lääketieteen tohtori Uffe Ravnskov, on voittanut itsenäiselle ajattelijalle ja tutkijalle vuosittain jaettavan tunnustuspalkinnon, ns. LEO-palkinnon. Viime vuonna palkinnon sai kriittinen ilmastotutkija professori Richard S Lindzen.

Tohtori Ravnskov on perehtynyt huolellisesti laajaan tutkimusaineistoon kolesterolista. Hän paljastaa kolesterolimyytiksi nimeämänsä ilmiön kaikessa haavoittuvuudessaan. Hänen mielestään elintarviketeollisuutta, lääketehtaita, tutkijoita ja lääkäreitä vaurastuttaneelta kolesterolikampanjalta puuttuu vankka tieteellinen pohja. Hän pitää nykyistä käsitystä pahamaineisten eläinperäisten rasvojen vaarallisuudesta kaikkien aikojen suurimpana tieteellisenä huijauksena. Alhaista veren kolesterolitasoa tavoittelevalla lääkehoidolla on hänen mielestään pahoja haittavaikutuksia. Räväkkään tyyliinsä hän väittää, että mitään selvää syy-yhteyttä ei ole ravintorasvojen ja sepelvaltimotaudin välillä. Päinvastoin, kolesteroli on hänen mielestään soluille elintärkeä aine, jota elimistömme tuottaa ja osaa vieläpä sovittaa oman tuotantonsa sen mukaan miten paljon saamme rasvoja ravinnosta. Rasvaisempaan ruokaan maksa reagoi vähentämällä omaa tuotantoaan. Kuulostaa loogiselta, mutta tämä asia jätetään lähes aina mainitsematta. Tahallaan?

Olen lukenut tohtori Ravnskovin viimeisimmän kirjan, Kolesterolimyytti. Kirja on kiehtova lukuelämys, mutta varsin erikoisella tavalla hän opettaa meitä lukemaan tieteellisiä tutkimuksia rivien välistä ja pohtimaan kaikkea sitä mitä ei tieteellisessä raportissa ole julkaistu. Hän pitää elossa konspiraatioteoriaa, jonka mukaan aitoa tietoa kolesterolin vaikutuksista sydän- ja verisuonitaudissa, ei haluta paljastaa koska sen varaan on rakennettu niin huomattava osa lääketieteellisestä ja elintarvikepoliittisesta ajattelustamme. Mahdollista tiedehuijausta yritetään peitellä mahdollisimman pitkään.

Kysymys kolesterolista jakaa tiedemiehet eri leireihin. Terveyskeskuslääkärille lienee mahdotonta poiketa yleisestä linjauksesta. Maamme tutkijoilla on velvollisuus kertoa totuus kolesterolista!

Hollannissa nousi melkoinen kohu tohtori Ravnskovin TV-esiintymisen jälkeen. Lääkärit ja lääketehtaat kritisoivat Ravnskovia "vahingollisista" tiedoista ja pyytävät lopettamaan moisen TV-shown esityksen. Asiaa puidaan mm. arvostetun lääketieteellisen julkaisun British Medical Journalin sivuilla. Asia tuntuu perin kummalliselta, siltä tieteen luonteeseen kuuluu tiedon kyseenalaistaminen. Se, pitäisikö tavallista kansaa varjella tältä tieteelliseltä saivartelulta, on sitten ihan eri keskustelunaihe. Mielestäni tieteellisen keskustelun pitää olla avointa ja rehellistä. Lääketehtaitten suojelu ei edellytä tosiasioiden pimittämistä. Jos käsitys kolesterolista on tohtori Ravnskovin kuvaamalla tavalla vääristynyt, on aika korjata virheet. Jos Ravnskov on väärässä todistettakoon julkisesti hänen väärä ajattelutapansa. Toistaiseksi näyttää siltä kuin tohtori Ravnskov olisi saanut asiasta jotain tietävissä aikaan primitiivisen torjuntareaktion.

Tohtori Ravnskov on palkintonsa ansainnut!"

*********************************************
RikkiMikko ei malta ollla mainitsematta, että torstaina 14.02.2008 kävi Jyväskylässä luennoimassa geriatrian professori Raimo Sulkava aiheesta, joka sivuaa läheisesti Uffe Ravnskovin tutkimusaihetta. Lainaan tähän perjantain 15.02.2007 Keskisuomalaista:

"Kuopiossa vuosina 2003 - 2007 tehty tutkimus osoittaa selkeästi, että ikäihmiset voivat huoletta heittää terveysvalistajien mallilautaset menemään ja nauttia epäterveellisistä ruoista. Hän voi paistaa kalansa voilla ja käyttää suolaa makunsa mukaan. Liikunta kerran viikossa kuntosalilla on hyväksi, sillä se lisää voimaa".

"Tänä vuonna julkistettavalla tutkimuksella haettiin vastausta muun muassa siihen, kannattaako tehdä ikäkausitarkastuksia. Tutkimuksen tavoitteena on ikäihmisen toimintakyvyn parantaminen ja kotihoidon jatkaminen.

"Korkea verenpaine ja kolesteroli näyttivät tuovan yli 75-vuotiaille lisää elinvuosia. Niillä, joilla yläpaine oli 140 tai 160, ennuste oli parempi kuin niillä, joilla se oli 120".

"Korkean verenpaineen hyöty perustuu Sulkavan mukaan siihen, että vanhoilla ihmisillä verisuonet eivät ole enää kimmoisia, jolloin veren kiertämiseen tarvitaan isompi paine".

"Jos kolesteroli oli matala, kuolleisuus oli selvästi suurempi kuin niillä, joilla kolesteroli oli korkea.Yli 5:n kolesteroli kertoo professori Sulkavan mukaan siitä, että ihminen syö riittävästi. Alhainen luku voi kieliä aliravitsemuksesta".

Tällaisia siis ovat professori Raimo Sulkavan johtopäätökset piakkoin julkaistavista tutkimustuloksista Keskisuomalaisen uutisen mukaan. Aiheesta on myös mainittu myös YLE:n Vierivät Kivet- verkkosivulla:

"Tuore Kuopion yliopiston tutkimus yli 75-vuotiaiden kolesteroliarvoista vahvisti aiemmissakin tutkimuksissa ilmenneen kummallisuuden. Korkean kolesteroliarvon ikäihmisistä oli hengissä kuuden vuoden seurannan jälkeen melkein neljä viidesosaa. Hyvänä pidetyn matalan kolesteroliarvon ihmisistä sen sijaan yli puolet oli jo kuollut. Käytännössä tulos oli selkeä: mitä korkeampi kolesteroli on, sitä kauemmin selviää hengissä.

Syytä korkean kolesterolin hyödyllisyyteen iäkkäille ei vielä tiedetä. Alhaisten kolesteroliarvojen on arveltu liittyvän muihin sairauksiin. Tälle selitykselle ei löytynyt tukea uudesta tutkimuksesta".

Joissakin tutkimuksissa on saatu tuloksia, jotka viittaavat siihen, että sydänkohtauksen aiheuttaja on useimmiten jokin viikkoa, paria ennen kohtausta podettu tulehdus - vaikkapa viattomalta tuntuva, silti kiusallinen flunssa. Uffe Ravnskovin metatutkimuksen mukaan (tutkimus käsitti useita tuhansia potilastapauksia) korkea kolesteroli suojelee tulehduksilta ja on siten terveyden kannalta hyödyllinen. RikkiMikon mieleen tulee vielä sellaisiakin keinoja infektioiden torjuntaan kuin Immolina, C-vitamiini ja MSM. Näillä kolmella parani erittäin uhkaavalta tuntunut poskiontelon tulehdus parissa päivässä; puolitoista viikkoa sitten tilanne oli todella vakava, kun jokainen kävelty askel tuntui viiltävänä kipuna poskiontelossa. Tuntui kuin hampaan juuri olisi tulehtunut. Kumartuminen kengännauhoja sitomaan oli todella tuskallista. Vuorokausiannos kahdeksan Immolina kapselia, neljä 500 mg C-vitamiini kapselia ja 25 g MSM- jauhetta vei oireet täysin pois kahdessa päivässä. Mitään oireita ei sen jälkeenkään ole ollut!

RikkiMikko toivottaa lukijoilleen viihtyisiä musiikkihetkiä! Niiden lähteille pääset klikkaamalla linkkiä.