perjantaina, toukokuuta 23, 2008

Aiheuttivatko statiinilääkkeet senaattori Ted Kennydyn aivosyövän? Did Statin Drugs Cause Senator Ted Kennedy's Brain Tumor?

Did Statin Drugs Cause Senator Ted Kennedy's Brain Tumor?: "Important anti-cancer nutrients such as vitamin D and coenzyme Q10 are also reduced by statins."

Statiinit saattavat alentaa tärkeiden syöpää estävien ravintoaineiden, kuten D-vitamiinin ja Q-10 saantia!

"And a primary anti-cancer cell-modulating substance known as isoprenoids are reduced by statins. Isoprenoids in fruits, vegetables, and whole grains are the reason eating these foods is associated with less cancer. Blocking your body's natural production of them with statin drugs is not a good idea".

Statiinit estävät ensisijaisena, soluja muokkaavina, syövän estäjinä tunnettujen isoprenoidien saantia. Hedelmissä, kasviksissa ja täysjyväviljassa esiintyvät isoprenoidit ovat peruste syödä näitä ravintoaineita syöpäriskin välttämiseksi. Kehon näiden aineiden luonnollisen tuotannon estäminen statiinien avulla ei ole hyvä idea.

Tähän hätään en ehdi tarkemmin referoimaan tätä mielestäni todella mielenkiintoista uutista senaattori Edward M. Kennedyn valitettavaan syöpäsairauteen liittyvää uutista. Toivon voivani palata asiaan myöhemmin. Kannattaa kuitenkin lukea tuo ylempänä linkitetty Helena Hyvärisen artikkeli isoprenoideista ja bioflavonoideista.

Terveisin RikkiMikko

torstaina, toukokuuta 22, 2008

Potenssista


"Nikotiinilla on suora, erektiota heikentävä vaikutus, joka on voitu osoittaa sekä eläinkokeissa että kokeellisissa tutkimuksissa ihmisillä. Puolen tunnin aikana poltetut kolme savuketta vähensivät välitöntä erektiota verrattuna miehiin, jotka polttivat nikotiinittomia savukkeita tai niihin, jotka eivät polttaneet lainkaan".

Edellä olevan tekstin RikkiMikko lainasi Syöpäjärjestöjen sivuilta:  
http://www.cancer.fi/syovanehkaisy/tupakka/tupakkahaitat/
www.serialkiller.fi
http://www.tohtori.fi/?page=0421481&id=5899331

Tämän asian esille ottamisen kannustimena oli varsinaisesti erään yli 70-vuotiaan asiakkaamme muutamat kysymykset siitä, voisiko MSM vaikuttaa jollain tavoin ikääntyvän miehen potenssiin. Hän oli huomannut jotain sen suuntaisia vaikutuksia ryhdyttyään nauttimaan hänelle lähettämämme tutustumispakkauksen sisältöä; aamuöinen "pikkupojan" aikaisemmasta poikkeava pään nostelu oli hänet saanut sellaisiin ajatuksiin.

Vastaukseni hänelle oli jotain sellaista, että mitään tieteellistä tutkimusta tästä aiheesta ei ainakaan Suomessa ole toistaiseksi julkistettu, ja että asia olisi varmaan tutkimisen arvoinen. Jatkoksi oli pakko tunnustaa hänelle, ettei hän ollut ensimmäinen eikä edes toinenkaan lajissaan, mutta hei, rajoitetaanpa vähän; ei niitä mutkia niin saa vetää suoriksi! Ensin olisi oltava jotain fysiologisia ja muitakin perusteita.

No, asiaa voidaan lähestyä käänteiseltä kannalta: jos on olemassa jotain potenssia alentavia seikkoja, niiden eliminoiminen voisi toimia potenssia vahvistavana tekijänä, eikö totta. Tupakointi on todistetusti eräs vahvimpia sellaisia tekijöitä. Nimenomaan tupakan nikotiini näyttää olevan se hallitseva tekijä. Puolessa tunnissa ja kolme savuketta polttamalla voi mies tappaa hyvänkin erektion. Onko tässä mitään järkeä? Mies tuhoaa omaisuuttaan polttamalla ensin rahojaan ja sitten vielä erään kaikkein tärkeimmän ihmissuhdeominaisuutensa! Voi olla, että olen väärässä, mutta en tunnusta.Kuinka se kaikki sitten tapahtuu kehossa? Yksinkertaisesti siten, että tupakointi supistaa verisuonia. Siinä on jo selkeä alkusyy siihen miksi poika ei nosta päätään! Tai ei jaksa pitää päätään pystyssä. Kaikkea asiaan liittyvää fysiologista taustaa, psykologisista seikoista puhumattakaan, ei kannata tämän lyhyen jutun puitteissa ryhtyä pohtimaan, mutta varmaan muitakin selittäviä tekijöitä löytyy tupakoinnin ja impotenssin syy-seuraussuhteista. Lue lisää Tiede-lehden artikkeli 28.03.2006  06:15”Tupakka latistaa erektion”


Siis tupakointi supistaa verisuonia. Voisiko sitten MSM:llä olla päinvastainen vaikutus? MSM monien muiden hyvien ominaisuuksiensa lisäksi vilkastuttaa verenkiertoa, eli toimii tässä suhteessa fysiologisesti vastakkaisella tavalla kuin nikotiini. Verisuonia ympäröivät pienen pienet lihakset rentoutuvat ja antavat näin verisuonille lisää kapasiteettia toimittaa verta kehon eri osiin. Koko keho saa tasapuolisesti saman kohtelun tässä suhteessa, ja näin voi kunnon erektiokin olla pelastettu - no ainakin eräs onnistumiseen vaikuttava tekijä saattaa ehkä olla näin optimoitu.

Kuten mainitsin tuolle hiukan ikäistäni vanhemmalle papalle, tutkimus asiasta olisi paikallaan. Kuka tai mikä instanssi sen sitten tekisi? Vanhusten huollosta puhutaan tiedotusvälineissä yhä enenevässä määrin; päivitellään sitä, että arvokkaaseen vanhenemiseen näyttää olevan yhä harvemmalla oikeasti mahdollisuus, vaikka olosuhteet Suomessa voisivat antaa siihen mahdollisuuden. Vanhuksia "tainnutetaan" hoitajapulan vuoksi hiljaisiksi lääkkeillä, vaikka käytettävissä olisi paljon inhimillisempiäkin keinoja, kuten vaikka MSM, jolla moni kiputila ja esimerkiksi verenkierron häiriö voitaisiin hoitaa.
On kuitenkin hyvä muistaa, että MSM ei sovi varfariinilääkityksen kanssa. Siispä lääkärin määräämän Marevan-lääkkeen kanssa on oltava erikoisen varovainen, jos aikoo samanaikaisesti nauttia MSM:ää, kalaöljyvalmisteita tai aspiriinia!

Luvassa on normaalia asteen verran lämpimämpi kesä, mikäli tänään julkistettuihin ensi kesää koskeviin ennusteisiin on luottaminen. Siispä on helppo toivottaa lämmintä alkavaa kesää. Nautitaan myös hyvästä musiikista! Artikkeli on alunperin julkaistu toukokuussa vuonna 2008. Toivottavasti kesästä 2013 tulee lämmin ja miellyttävä!