keskiviikkona, heinäkuuta 19, 2006

Kipuvoide

Valmista oma myrkytön kipuvoide

Hyvin monet Finnmsm:n asiakkat ovat kyselleet reseptiä MSM- voiteen valmistamiseksi. RikkiMikko sai ystävältään lääkäriltä, Arilta (asiaan vihkiytyneet tuntevat tämän henkilön, epätietoiset voivat tiedustella RikkiMikolta) seuraavanlaisen ohjeen oman kipuvoiteen valmistamiseksi. Koska RikkiMikko (ja Ari) haluaa, että mahdollisimman moni voisi hyödyntää tätä ohjetta, julkaistaan se nyt tässä:

Osta luontaistuotekaupasta tai apteekista tuubi (75 ml) Tri Tolosen Bio Carnosin- voidetta. Varaa sopiva, noin kolmen – viiden dl puhdas astia, johon laitat vajaan desilitran (75 ml) puhdasta, haaleaa vettä. Lisää veteen noin 15 g (pari – kolme kukkuraista teelusikallista) MSM- jauhetta ja sekoita hyvin. Purista Bio Carnosin- voide syntyneeseen liuokseen ja sekoita hyvin. Hyvälle tuoksuva voide (lotion) on valmis!

Käytä syntynyttä voidetta kipeän kohdan voiteluun ja kevyeen hierontaan, kunnes liukkaus alkaa hävitä. Kostuta sormet tässä vaiheessa haalealla vedellä ja jatka kipeän kohdan hierontaa kunnes iho tuntuu jälleen kuivalta. Kostuta sormet vielä kerran ja jatka kevyttä hierontaa. Kymmenessä minuutissa olet toivottavasti kokenut sen mitä toivoit: kipu on vaimentunut tai hävinnyt kokonaan! Voit toistaa tämän useita kertoja päivässä ilman mitään sivuvaikutuksia!

On huomattava, että tällainen voide ei sisällä mitään myrkkyjä. Voiteen sisältämän propyleeniglykolin määrä on niin vähäinen, että sillä ei ole mitään kielteisiä vaikutuksia ihmiskeholle. Tätä säilöntäainetta käytetään laajalti mm. meijeriteollisuudessa.

Kaikkea hyvää toivottaen RikkiMikko

P.S. Käy tutustumassa: http://www.drtolonen.com/
Tilaa Tri Tolosen Uutiskirje ilmaiseksi: http://www.drtolonen.com/uutiskirje.asp

P.P.S. Tiesitkö muuten, että MSM:llä saattaa olla hiusten ja kynsien kasvua edistävä vaikutus. MSM:n rikki on eräs olennainen osa keratiini- nimistä aminohappoa, jota terveet hiukset ja kynnet sisältävät runsaasti. Jos ihminen kokee rikin puutetta, saattavat ensimmäiset oireet siitä ilmentyä juuri lohkeilevina kynsinä ja haurastuneina hiuksina. Kun tilanne korjataan nauttimalla ylimääräistä rikkiä MSM:n muodossa, saattaa tilanne korjautua ennalleen!

Voit myös hoitaa hampaitasi MSM:n avulla: terästä hammastahna MSM:llä ja harjaa sillä hampaasi säännöllisesti, niin saat hohtavan valkoiset hampaat! Bakteerit eivät pesi tällä tavalla hoidettuihin hampaisiin, koska niille tarjolla olevia tartuntakohtia hampaan pinnalta ei enää löydy. Sama pätee myös suoliston suhteen; umpipussitaudin eli divertikuloosin aiheuttajaksi paljastuu MSM:n ja C-vitamiinin puute. Tämä johtuu siitä, että näiden aineiden riittävä läsnäolo varmistaa sen, ettei suolen pintaan tartu ja jää olemaan ylimääräistä bakteerikantaa, joka sitten kehittää tuon paksua suolta rasittavan tautitilan.

Linkki alkuperäiseen artikkeliin


"
Diverticulosis
Diverticulosis is the condition where the large intestine gets sluggish, clogged and quits pulsing properly. The feces stop moving properly and nutrition is not passed through the intestine walls. MSM smoothes the coating of the intestine with a Teflon-like coating, allowing feces to pass easily through the intestine. Diverticulosis is an MSM and vitamin C deficiency".

Divertikuloosi eli umpipussitauti on tila, jossa paksusuoli muuttuu laiskaksi, tahmeaksi ja lakkaa tuottamasta normaalia suolen sisältöä eteenpäin vievää supistusliikettä. Ulosteet lakkaavat liikkumasta asianmukaisesti eteenpäin, eivätkä ravinteet läpäise suolen seinämää. MSM muodostaa suolen seinämään teflonmaisen pinnan, joka sallii ulosteiden vapaan liikkumisen suolta pitkin. Umpipussitauti eli divertikuloosi on MSM:n ja C-vitamiinin puutoksen seuraus".

RikkiMikon kommentti:
Relaksoiva MSM-jauhe (metyyli sulfonyyli metaani) vaikuttaa suolen seinämien ympärillä oleviin sileisiin lihaksiin rentouttavasti, jolloin niiden normaali kapasiteetti (...suorittaa peristalttista liikettään) palautuu, ja suoli alkaa toimia sillä tavalla kuin sen kuuluukin. Tällöin vatsa alkaa toimia taas oikein. Ummetus ja pahanhajuinen kaasunmuodostus vähenee. Vatsa toimii! Kouristukset loppuvat! Olo on taas niin kuin pitääkin. Kokeile!
Tiedätkö, että paras lääke refluksitautiin on MSM-jauhe!

sunnuntaina, heinäkuuta 16, 2006

Keskustelua kivun hallinnasta

Mietteitä kivusta

Kipu on julma vieras perheessä. Sen kokee tietysti kaikkein julmimpana perheenjäsenistä se, jonka kohdalla omakohtainen kärsimys, kivun aiheuttama tuska on jokapäiväinen kumppani. Yhtä hyvin saattaa kuitenkin henkisellä tasolla kokeva kumppani kärsiä oman läheisen riutumisesta kivun kourissa, ja tämä myötäkokeminen, ehkä tuskan aiheuttama henkisen etääntymisen pelko, vaikuttaa perheen sisäisiin suhteisiin hyvinkin ratkaisevalla tavalla; on vaikea lähestyä kumppania, kun ei oikein tiedä, johtuuko hänen ärtyisyytensä siitä, mitä minä olen tehnyt vai jatkuvasta kivun aiheuttamasta stressistä.

Olen kokenut itse tämän hyvin konkreettisesti oltuani yli kolmekymmentä vuotta sitten pahassa autokolarissa ja sairastuttuani myöhemmin Crohnin tautiin. Kun sitten vielä, ehkä tuon kolarin jälkiseurauksena sain kannettavakseni vielä fibromyalgian, oli mahtava kipupaletti valmis. Päivittäinen tuska jatkui vuosikausia, ja lääkärit olivat voimattomia. Sain työterveyslääkärini sijaiselta kehotuksia ”ottaa sitä Somadril Compia jos ei kahdeksan pilleriä päivässä riitä, ota kaksitoista!” Koska rinnalla oli vielä saman työterveyslääkärin kirjoittamia muitakin punaisen kolmion lääkkeitä, toisen lääkärin kirjoittamaa kahta masennuslääkettä, happosalpaaja ja unilääke, on suoranainen ihme, että vielä saatan kirjoittaa tätä.

Niin, ne kipulääkkeet eivät auttaneet. Sain kyllä loppuaikana vaikutuksia noista pillereistä. Pääni oli jatkuvasti hyvin kipeä liiallisesta lääkkeiden nauttimisesta. Olin joutumassa ennenaikaiselle eläkkeelle minulle niin rakkaasta sinfoniaorkesterin muusikon ammatista. Vaadittiin todella radikaali ratkaisu kierteen katkaisemiseksi, mutta siitä myöhemmin. Saatoin kuitenkin jatkaa työtäni loppuun asti, ja nyt harrastuksiani ovat kuntosalin lisäksi monet musiikkiin liittyvät asiat; käyn erilaisissa tilaisuuksissa esiintymässä useita kertoja kuukaudessa. Niin tanssilavat kuin vanhusten palvelutalot ovat tulleet jälleen tänä kesänä tutuiksi, ja siellä on Jyväskylän jäähallikin mukana. Suomen Lähetysseura - Kansanmusiikkimessu järjestettiin 11.6.2006, ja mukana sain olla minäkin.

Mitä tulee kivun hallintaan erilaisin keinoin, uskon, että laajalla rintamalla käytössä on sekä yksilön että yhteiskunnan kannalta liian summittaisia ja usein pelkästään medikalisaatioon perustuvia keinoja. Hyvin monet sairaudet ja kiputilat pyritään hoitamaan pelkästään lääkkeillä, jotka sitten aiheuttavat sivuvaikutuksia, joita puolestaan hoidetaan toisilla lääkkeillä. On unohdettu ravitsemuksen suuri merkitys terveytemme vaalijana, mutta myös monien sairauksiemme aiheuttajana. Liikalihavuutta ”hoidetaan” laihdutuslääkkeillä, kun oikea tapa olisi välttää liiallisia kaloreita ja liikkua riittävästi.

Myös kivun hallinnassa saattaa olla hyvin luonnollisia keinoja hoitaa asiaa. Nauttimalla riittävästi orgaanista rikkiä, keho saattaa alkaa itse parantaa itseään. Esimerkiksi vaurioitunut nivel aristaa, ja silloin sen käyttöä aletaan karttaa. Otetaan sitten kivun lievitykseksi tulehduskipulääkkeitä tai kortisonia, entsyymin estäjiä, jotka estävät kipua aiheuttavien myrkyllisten entsyymien syntymistä vaurioituneella alueella. Samalla kuitenkin estetään hyödyllisten, ruston uudistumiseen tarvittavien entsyymien muodostusta, minkä seurauksena lääkekuurin jälkeen nivelpinnat ovat entistä huonommassa kunnossa. Omalla kohdallani tämä hoitokeino on antanut ehdottoman hyvän tuloksen lääketehtaan kannalta; 150 € kuukaudessa kulutin vuosikausia omia ja Kelan rahoja, mutta tuloksena oli jatkuva pöhnäinen olo ja ihmissuhdevaikeudet läheisten kanssa. Kipuihin ei juuri ollut vaikutusta.

Uusi aikakausi koitti siinä vaiheessa, kun löysin luontaistuotekaupasta orgaanista rikkiä sisältävän ravintolisän, MSM:n. Jo muutaman viikon käytön jälkeen saatoin lopettaa kipulääkkeiden nauttimisen, ja nyt on maksani saanut levätä jo yli kolme vuotta, kun Vioxxit, Panacodit, Buranat, Somadril Compit, unilääkkeet ja Remeronit ovat jääneet kokonaan pois. Ei happosalpaajiakaan ole enää tarvittu. Vointini on erinomainen! Mieleni on virkeä ja ihmissuhteeni mielestäni hyvät. Uusia tuttavuuksia syntyy päivittäin.

On kuitenkin huomattava, että lääkkeiden poisjättäminen tapahtui täydessä yhteisymmärryksessä hoitavan lääkärin kanssa. Näin pitää aina ollakin. Voidakseen suunnitella oikeanlaista ja yksilöllistä hoitoa, lääkärin täytyy joka hetki saada tieto vaihtoehtoisista hoitokeinoista. Ainoastaan sellaisten lääkkeiden kohdalla, joiden annostelussa potilaalla on oma harkintavalta (toisin sanoen niitä nautitaan, kuten esimerkiksi tilapäisesti nautittavia kipulääkkeitä useinkin vain tarvittaessa), saattaa tällainen oma-aloitteinen vähentäminen tai pois jättäminen tulla kyseeseen. Silloinkin on asiasta kerrottava lääkärille! Masennuslääkettä ei voi lopettaa noin vain yhdellä kertaa!

Lainaan tässä selvityshenkilö Sirkka-Liisa Kivelää, jonka tehtävänä oli kartoittaa mahdollisia parannusehdotuksia suomalaiseen vanhustenhoitoon: ”Huomattava osa eläkeikäisistä syö lääkkeitä, jotka heikentävät heidän toimintakykyään. Peräti 35 prosenttia 65 vuotta täyttäneistä syö esimerkiksi lääkkeitä, jotka sivuvaikutuksena väsyttävät”.
"Pidän suurimpana ongelmana muistihäiriöitä aiheuttavia ja rauhoittavasti vaikuttavia lääkkeitä. Kymmenientuhansien älyllistä ja fyysistä toimintakykyä heikennetään, kun lääkkeitä määrätään liian usein ja liian monelle", sanoo Turun yliopiston professori Sirkka-Liisa Kivelä.
Lääkehaitat korostuvat iän karttuessa. Elimistön toiminta hidastuu ja lääkkeet häviävät kehosta hitaammin.
"Iäkäs ei kestä samaa määrää lääkkeitä kuin työikäinen", Kivelä muistuttaa.

Asiasta on virinnyt paljon keskustelua, josta osa löytyy alla olevaa Helsingin Sanomien linkkiä napsauttamalla:

http://www.hs.fi/haku/?haku=Sirkka-Liisa+Kivel%C3%A4

Vielä eräs seikka, joka liittyy hyvin moniin lääkkeisiin, nimittäin se, että näiden lääkkeiden pitkäaikaisen nauttimisen seurauksena saattaa veren seerumin homokysteiinin pitoisuus kohota, jolloin uusia uhkia ilmestyy vääjäämättä: B-vitamiinitasot alkavat laskea, verisuonten sisäpinta vaurioituu, veri alkaa sakkautua, ja lopulta seurauksena on sydänkohtaus tai halvaus.

Kesäterveisin RikkiMikko