lauantaina, kesäkuuta 11, 2005

MSM- jauhe pelasti elämäni

Asiaa kivun hallinnasta ja ihmisen terveydestä yleensä
eli miten oikein valitulla luontaistuotteellakin voidaan voittaa kipu ja kolotus. 

Puhdas MSM on turvallista, eikä sillä ole raportoitu haittavaikutuksia, jopa hyvin suuria annoksia nautittaessa.
Katso tämän linkin kautta avautuva artikkeli. 
(klikkaa:) OptiMSM yhdistelmätabletti
Varo MSM-jauhesekoitteita! Yhdistelmätabletit ovat turvallisia, koska niissä ei tapahdu eri osa-aineiden jakaantumista, kuten jauheiden kohdalla saattaa tapahtua, kun painavammat hiukkaset painuvat pohjaa kohti ja kevyemmät nousevat pintaan, etenkin kuljetuksen aikana.
Varo eläimille tarkoitettuja tuotteita! Yleensä tuotteen halpa hinta kertoo halvasta valmistusmenetelmästä, jolloin sen laadusta ja ennen kaikkea puhtaudesta ei voi olla varma.


Oma tarinani on varmaan sellainen, josta monikin kansalainen voi tunnistaa itsensä: kuusikymppisenä monenlaisia vaivoja ja kipuja niskassa, selässä, nivelissä, lihaksissa yleensä, ja lääkärit voimattomia; sinun on vain tultava toimeen kipujesi kanssa. Mutta luultavasti se, mitä olen kokenut jatkossa ei olekaan kaikille niin tuttua, koska minä olenkin saanut avun!

Tuo apu tuli melko yllättävältä taholta, nimittäin luontaistuotteesta - pienestä pilleristä nimeltään metyylisulfonyylimetaani eli MSM.
Minulle tehtiin neljä vuotta sitten (syyskuu 2001) diagnoosi, jonka mukaan poden vaikea-asteista kaularangan nivelrikkoa. Nikamavälit kolmannesta seitsemänteen ovat pahoin vaurioituneet. Tuomio oli ennenaikainen työkyvyttömyyseläke, johon en kuitenkaan suostunut. Lisäksi minulla oli todettu noin viisi vuotta aikaisemmin fibromyalgia, jonka oireet yhdessä kaularankakipujen kanssa pakottivat käyttämään ”kolmiokipulääkkeitä” yli 300 kpl kuukaudessa. Ne eivät ole paras kaveri sinfoniaorkesterin muusikolle, kun ajatellaan keskittymistä vaativaan työhön yleisön edessä. Kipulääkkeet taas pakottivat käyttämään happosalpaajia, ja unilääkkeetkin olivat vahvasti mukana kuvassa, samoin masennuslääkitys muutaman vuoden ajan. Kaikkiaan erilaisiin kipu- ja muihin lääkkeisiin kului noin 150 euroa/kk omia ja KELAn rahoja.

Tilanne olisi ollut jotenkin siedettävä, jos nuo lääkkeet olisivat auttaneet, jos elämä olisi ollut noiden lääkkeiden avulla edes lähellä normaalia, mutta vuosien mittaan niiden teho alkoi hiipua, ja kipu kävi yhä pahemmaksi annostuksen lisäämisestä huolimatta.

Sitten löytyi tämä ”ihmeaine”, MSM, orgaanista rikkiä sisältävä myrkytön vaihtoehto. Jo muutaman päivän käytön jälkeen kivut alkoivat merkittävästi vähentyä, ja toissa vuoden (2003) pääsiäisen jälkeen noin kuukauden aikana saatoin vähentää kipulääkityksen, happosalpaajat, uni- ja masennuslääkkeet kokonaan pois, enkä ole niitä sen jälkeen käyttänyt. Yli kahden vuoden ajan maksani on saanut levätä!


Rikkiä on kaikista mineraaleista ihmisen kehossa kolmanneksi eniten kalsiumin ja fosforin jälkeen. Se osallistuu kaikkien solujemme rakentamiseen, ja sen puute aiheuttaa ongelmia, jotka ilmenevät monenlaisina vaivoina erilaisista kivuista astmaan, allergioihin ja jopa syöpään.

Kivun ominaisuuksiin kuuluu, että se, varsinkin krooninen jomottava kipu, (ns. C-säikeen kautta välittyvä kipu) kulkeutuu aivoihin ja siis tietoisuuteen helpoimmin silloin, kun keho potee rikin puutetta. Niin, nykyihminen kärsii todellakin rikin puutteesta siitä huolimatta, että syö rikkipitoista ravintoa. Vitsi on siinä, että se rikkiä sisältävä ravintomme, kuten kananmuna, liha, kala, vihannekset, hedelmät, on usein liiaksi prosessoitu: keitetty, paistettu tai kuivattu orgaanisen rikin suhteen pilalle, jolloin rikin orgaaninen olomuoto on muuttunut meille hyödyttömäksi. Jopa maito, joka tuoreena sisältää melko runsaasti rikkiä, on homogenoinnin ja pastöroinnin avulla tehty rikin suhteen mitättömäksi. Aaloe Veera ja valkosipuli tuoreena olisivat jonkinlainen orgaanisen rikin lähde, mutta harvapa niitä syö tuoreeltaan, ensin mainittua syödään tuskin ollenkaan.

Nyt olen siis onnellinen, kun ei tarvitse kärsiä kivuista eikä syödä kipulääkkeitä. Maksahan pääsee jo paljon helpommalla, eikä tarvitse maksaa – lääkkeistä, eikä käydä lääkärillä!

Se vain tekee mielen murheelliseksi, kun tietää kuinka moni joutuu kärsimään aivan suotta, vaikka apu voisi olla aivan lähellä. Sellaisia vaivoja, jotka saattavat syntyä rikin puutteen vuoksi, on monia: nivelrikko, nivelreuma, psoriasis, Crohnin tauti, allergiat, astma, fibromyalgia. Myös erilaiset rasitusvammat, kuten urheilussa saatavat kolhut ja treenikivut voidaan usein saada hoidetuksi ylimääräisen rikin avulla. Monet näistä vaivoista saattavat parantua, kun ruokavalioon lisätään orgaaninen rikki esimerkiksi MSM: n muodossa.

Tapahtumien kulku on yksinkertaistetusti kerrottuna seuraava: Ihminen koostuu soluista, joiden seinämien tulee päästää ravinto solun sisään ja myrkyt ja jätteet ulos. Näin tapahtuu nuorella terveellä ihmisellä. Mutta kun ihminen ikääntyy, hänen solujensa seinämät alkavat kovettua, muuttua vähemmän läpäiseviksi, mikä johtuu suurelta osin ravinnon orgaanisen rikin puutteesta, mikä taas on seurausta syömämme ravinnon valmistustavasta enemmän kuin sen valmistusaineista; ihminen ikääntyessään siis ”vanhenee”, jäykistyy joka solultaan ja alkaa oirehtia

Vastalääke tälle vanhenemiselle on oikein valmistettu ruoka, ja jos (tai siis, koska nykyään…) ei syöty ruoka sinänsä riitä tähän, kannattaa ottaa ravintolisänä orgaanista , bioaktiivista rikkiä niin silloin myös ruoassa olevat ravinteet ja vitamiinit löytävät perille, koska rikki, esimerkiksi MSM- jauheen muodossa muuttaa solut elastisemmiksi ja niiden seinämät paremmin läpäiseviksi – ja liikenne toimii taas! MSM- jauheen kanssa kannattaa nauttia C-vitamiinia noin 500 - 1000 mg:n MSM- annos/vrk.

Mutta lääkärien suhtautuminen joskus hämmästyttää: - ”Amerikkalaista hömpötystä, jota ei ole tutkittu. Siinä vain menevät rahasi hukkaan”, sanoi Pekka, työterveyslääkärini. Mitä sitten? Minulla tämä toimii ja sillä hyvä. En tarvitse sen kummempia tutkimuksia, vaikka niitäkin on toki tehty. Niinpä kehotan kaikkia kiinnostuneita avun tarvitsijoita ainakin kokeilemaan MSM- jauhetta (Puhtainta on OptiMSM)! Lääkärien toivoisi suosivan enemmän vaihtoehtoisia hoitomuotoja. Pitäisi hoitaa ihmistä kokonaisuutena, ei pelkkiä oireita!

MSM:n LD-50 arvo on määritelty, ja se on sama kuin vedellä, toisin sanoen se on yhtä myrkyllistä kuin puhdas vesi. Ruokasuola on 15 kertaa myrkyllisempää kuin MSM. Kemiallinen kaava on CH3SO2CH3. MSM on ravintolisä, ei lääke vaan ruokaa!

MSM:ää on paitsi puristeina, kapseleina ja jauheena, myös geelinä ja voiteena, joka ei ärsytä ihoa kuten monet aspiriinipohjaiset kipuvoiteet. Kannattaa aina tarkkailla näitä tuotteita ostaessaan, että niiden valmistaja ja valmistusmaa on ilmoitettu pakkauksessa, että ne on valmistettu oikeanlaisella menetelmällä, että tuotepakkaukset ovat asianmukaisisia ja vielä se, että jauheeseen ei ole lisätty muita aineita, esimerkiksi C-vitamiinia tai molybdeenia, koska tällöin tuotteen tasalaatuisuus voi vaarantua. Silloin seurauksena saattaa olla joidenkin aineosien liiallinen esiintyminen nautitussa kerta-annoksessa. Molybdeenin kohdalla se voi tarkoittaa jopa myrkytysvaaraa! On luontevaa nauttia OptiMSM sellaisenaan ja ottaa C-vitamiini ja molybdeeni erikseen tabletteina, jolloin näiden jokaisen annostelua on helpompi säädellä.
(RikkiMikon huomautus: on ilmaantunut tapauksia, joissa henkilö on saanut vakavia oireita, ulostanut verta luultavasti sen seurauksena, että on nauttinut epätasaisesti sekoitettua MSM-yhdistelmäjauhetta). 
Varsinaiset kipulääkkeet ovat ihmiselle haitallisia jatkuvasti käytettyinä, koska ne ”vain tappavat hitaasti ihmistä siitä kohtaa, joka vielä jotain tuntee” – valitettavasti näin on!

Varoitus: Jos sinulla on verenohennus- eli antikoagulanttilääkitys (esimerkiksi dikumaroli-, varfariini-, fenindioni-, ASA-, hepariinivalmisteet, kuten Dicoumarol®, tai esimerkiksi varfariinilääke Marevan®, tai Dindovan®, tai Pentasa® jne), on syytä neuvotella lääkärin kanssa ennen MSM– jauheen nauttimista ja käydä myös tarkistuttamassa veren hyytymistilanne säännöllisesti.

Lääkärin määräämiä, sinulle jonkin pitkäaikaissairauden hoitoon tarkoitettuja lääkkeitä, (verenpainetauti, diabetes, suolistosairaudet, epilepsia) ei tule jättää pois. Vain oireenmukaisessa hoidossa käytettäviä kipulääkkeitä voi ja kannattaa korvata MSM:llä.

MSM-tabletit ja MSM-jauhe myynnissä netin kautta osoitteessa: www.finnmsm.fi. Myös postimyynntiä ja paikan päällä suoraan asiakkaille tapahtuvaa vähittäismyyntiä harjoittava Pihtiputaalla sijaitseva Putaan Kunto-SiTi Ky myy samoja MSM-tuotteita.

Palokassa 3.4.2004 Mikko Oinonen
mikko.oinonen@finnmsm.fi

perjantaina, kesäkuuta 10, 2005

Diklofenaakki ja ibuprofeeni lisäävät sydänkohtauksen ja aivohalvauksen riskiä.


Fimea huolestui särkylääkkeiden aiheuttamista kuolemista


Ibuprofeenia sisältävät särkylääkeet, lisäävät sydäninfarktiriskiä. Julkaistu alun perin perjantaina 10.06.2005. Päivitetty 31.7.2015.  terve.fi
Ibuprofeenia sisältävien särkylääkkeiden väitetään lisäävän sydäninfarktin riskiä 24 prosentilla.
BritishMedical Journalin julkaisemassa tutkimuksessa oli 9,218 potilasta, joiden ikä vaihteli 25 ja 100 ikävuoden välillä. Diklofenaakki-nimisen lääkkeen havaittiin myös lisäävän sydänkohtausriskiä 55 prosentilla, celecoxib-lääkkeen 21 prosentilla ja rofecoxib-lääkkeen 32 prosentilla, väittää tämä tutkimus

Painkillers with ibuprofen are claimed to increase the risk of heart attacks by up to 24 percent.

The conditions of 9,218 patients between the ages of 25 and 100 were examined in research published on the British Medical Journal

Diclofenac is also found to increase the risk of heart attack 55 percent, celecoxib 21 percent and rofecoxib 32 percent, the research reveals.