perjantaina, helmikuuta 09, 2007

L- Lysiini ja nivelreuma

RikkiMikko on seuraillut ahkerasti niitä vierailijoista kertovia tilastoja, joita serverin toimesta on tarjottu. Ei, niissä ei paljasteta yksittäisiä henkilöitä tai edes heidän tietokoneidensa IP- osoitteita, mutta kylläkin ne hakusanat, joiden avulla kävijät ovat RikkiMikon yrityksen kotisivulle eksyneet. Tuolla hakulistalla toisella sijalla on viime aikoina ollut L-Lysiini. Niinpä päätin hiukan helpottaa netissä selaavien henkilöiden vaivoja ja liittää tänne erään aikaisemmin wwww.finnmsm.fi sivulla julkaistun käännöspätkän, jonka aihe liittyy nivelreumaan. Alempana on lyhyt ote siitä jutusta, jonka originaalin on kirjoittanut tri David W. Gregg. Käännöksen on tehnyt tekijän luvalla Mikko Oinonen.

"Satuin sitten lukemaan kirjan: "The Virus Within, A Coming Epidemic" kirjoittanut Nicholas Regush, 2000. Tämä kirja kohdistuu pääasiassa HIV:iin ja AIDS:iin. Osana tästä seikasta huomattiin, että AIDS:in tapauksessa oli aina olemassa lisäinfektiona herpes-virus tartunta, nimittäin ihmiseen tarttuva herpes Nro 6 (HHV-6). Todistusaineisto myös osoitti, että HHV-6, siis ei HIV, oli pääasiallinen solujen vahingoittumisen ja siten myös kuoleman syy. Mieleeni juolahti, että jos nivelreumassa on tulehduksen aiheuttajana HIV:n kaltainen HTLV-1 (katso Wikipedia: HTLV-1-myelopatia), siinäkin saattaisi olla lisäinfektiona herpes. Samoin kuin HIV:ssä, herpes-virus saattaisi olla ensisijainen solujen tuhoutumisen aiheuttaja tässäkin. Mikäli näin on, voisi herpes-lääkkeillä olla tehoa myös nivelreumaa hoidettaessa.

Figure - Nature Medicine

 

Jonkin aikaa myöhemmin olin tekemisissä Bill McLaughlin’in kanssa yhteisiä kiinnostuksemme kohteita koskevien keskustelujen merkeissä, jotka koskivat ravitsemuksen tehokkuutta monien sairauksien hoidossa. Pääasiallisin aiheemme oli syöpä. Eräässä näistä keskusteluista hän sattui mainitsemaan, että hänen vaimollaan oli vakava nivelreuma, jota ei voinut kontrolloida lääkkeillä. Päädyin kertomaan hänelle ajatuksistani tästä sairaudesta, jotka olivat johtaneet päätelmään, että Lysiini saattaisi olla hyvin hyödyllinen. Kerroin hänelle myös, ettei tätä luultavasti ole koskaan aikaisemmin kokeiltu. Mikäli hänen vaimonsa kokeilisi sitä, hän kenties olisi ensimmäinen henkilö, joka yrittää hoitaa nivelreumaa L-Lysiinin avulla. Hän keskusteli tästä vaimonsa kanssa, ja he päättivät tutkia tätä mahdollisuutta. Hän kysyi mikä saattaisi olla oikea annostus, ja kerroin hänelle, etten tiedä. Hän saattaisi aloittaa luontaistuotekaupasta saatavan pullon etiketissä olevan ohjeen mukaisesti. Se oli kaksi grammaa päivässä.

En kuullut hänestä muutamaan kuukauteen. Hän kertoi, ettei halunnut kertoa, ennen kuin olisi varma tuloksista. Tämä siksi, että tulokset olivat dramaattisen suotuisia. Kuvailtuaan niitä minulle puhelimessa, pyysin häntä lähettämään sähköpostia, jossa hän kuvailisi yksityiskohtaisesti asiaa, jotta voisin liittää tiedot webbisivulleni. Ne tiedot voisivat mahdollisesti auttaa monia muita. Hän myöntyi ja tässä se on:

Sähköpostiviesti
Bill McLaughlin’lta
From: "Bill McLaughlin", Date: Wed Dec 31. 2003,
To: dwgregg@krysalis.net Subject: Bill & Linda McL
Dave,
Ajan tasalla oleva tieto 69-vuotiaan vaimoni reumatismista, josta puhuimme joskus elokuussa 2003. Tuolloin hänen sormensa olivat kivuliaat, nivelet olivat laajentuneet ja sormet alkaneet narista. Hänen oli suurennutettava sormuksiaan 8:sta 9 ½:een, jotta ne vielä saisi pujotettua nivelten ohi sormeen. Hänen täytyi myös laittaa hammastikkuja asunnon ovien lukonkielten väliin, jotta hän saattoi avata ovet ilman kahvojen kiertämistä.
Ehdotit, että L-Lysiini voisi auttaa häntä. Ostimme sitä pullon Vitamin Shoppesta (300 x 500 mg noin 12,00 $). Otettuaan niitä neljä kpl päivässä, kaksi aamupäivällä ja kaksi iltapäivällä, ne riittivät noin kahdeksi ja puoleksi kuukaudeksi, mikä tekee noin 4-5 $ kuukautta kohti. MIKÄ ILO!
Noin kolmen – neljän viikon kuluessa tilanne muuttui normaaliksi. Ei enää kipua, sormukset voitiin palauttaa alkuperäisen kokoisiksi (muuten olisivat tipahtaneet) ja hammastikut voitiin ottaa lukonkielistä. Kapselit loppuivat ja hän ei ottanut niitä pariin viikkoon. Kipu alkoi palata ja nivelet alkoivat suurentua. Neljä päivää Lysiinin uudelleen ottamisen jälkeen kaikki on taas hyvin.
Tavattuamme niin monia lääkäreitä, jotka eivät voineet muuta kuin tarjota kipulääkettä, tämä on todella tervetullut löytö.
Lämpimin terveisin 

Bill ja Lydia McL
Puhelinkeskusteluissamme Billin kanssa hän mainitsi muutamia näkökohtia:
Hänen vaimonsa oli ottanut myös laajan valikoiman vitamiineja, joihin kuuluivat kaksi grammaa C-vitamiinia päivässä, jota annostusta hän edelleen jatkoi. Hän lopetti kaikkien nivelreumaan määrättyjen lääkkeiden ottamisen jo kokeiluprosessin varhaisessa vaiheessa päätyen ottamaan vain L-Lysiiniä, joka on ollut täysin tehokas tämän kirjoittamisajankohtaan asti ilman mitään tehokkuuden vähenemistä.
Hän myös sanoi, että se biomarker, jota käytettiin hänen nivelreumansa kehitystä kuvaamaan, ei ollut muuttunut. Ihmettelin miksi ei. Selkeästi tärkein biomarker on tulehdus, joka muuttui dramaattisesti. Mahdollisesti biomarker mittasi jotakin, joka liittyi HTLV-1-virukseen, joka on yhä läsnä, mutta ei myötävaikuttavana tulehdukseen. Mikäli näin on, lysiini ei vaikuttaisi tuohon virukseen eikä biomarker näin ollen muuttuisi. Tämän merkitys on tuntematon. Mahdollisesti ajan kuluessa biomarker ja sen aiheuttaja voivat asteittain vähetä.

Dieetti: Herpes tukahdutetaan Lysiinillä ja kiihotetaan kasvuun Arginiinilla. Suosittelen vierailua Internetin sivulla: www.herpes.com ja siellä klikkausta "Diet & amp; Nutrition". Se antaa listan ruoista ja niiden Lysiinin ja Arginiinin pitoisuuksien suhteista. Tämä antaa alkuopastuksen siihen, mitä ruokia tulee syödä ja mitä välttää. "
RikkiMikolla ei tähän hätään ole mahdollisuutta suomentaa tuon taulukon sisältöä, joten arvoisan lukijan on tyydyttävä siihen englanninkieliseen versioon, joka avautuu edellä mainittua linkkiä klikkaamalla.