tiistaina, tammikuuta 03, 2012

OptiMSM ja Kala Health International


                   MSM (OptiMSM)   
Alkuperäisen ja maailman puhtaimman MSM:n (OptiMSM) valmistaa Bergstrom Nutrition. Katso valmistusprosessista kertova video täältä. 

Kannattaa aina tutustua tuotteen alkuperään, valmistusmenetelmään ja jälleenmyyjän referensseihin valittaessa tuotetta, jonka nauttiminen saattaa vaikuttaa koko tulevaan elämääsi. 

MSM ei varmaankaan tehoa kaikkiin vaivoihin eikä kaikille samalla tavalla. Se on kuitenkin auttanut lukemattomia ihmisiä heidän taistellessaan erilaisia kipuja ja vaivoja vastaan; on jäätyneitä olkapäitä, nivelrikkoja, migreeniä, fibromyalgiaa, nivelreumaa, psoriasista. Se on kokeilemisen arvoinen aine! Usko tai älä!

MSM: Välttämätön ravintorikki

Robert Herschler, joka työskenteli Crown Zellerbachin tehtaan hyväksi Portlandissa Oregonissa, eristi ensimmäisenä maailmassa MSM:n. Sekä hän, että tri Stanley Jacob Oregonin Lääketieteellisen Instituutin professori ovat tehneet laajaa tutkimus- ja testaustyötä tämän kiehtovan aineen parissa.
Stanley Jacobs MD

MSM eli metyyli sulfonyyli metaani on luonnollinen, orgaanista rikkiä sisältävä yhdiste, jota esiintyy kaikissa elävissä eläin- ja kasvisoluissa ja kudoksissa.
 Tässä orgaanisen rikin muodossa se on neljänneksi yleisin mineraali ihmiskehossa. Tutkimuksissaan tri Jacob totesi, että MSM:n rikki, jota sanotaan sulfonyyliksi, on päinvastoin kuin epäorgaaniset pahat rikkiyhdisteet (sulfa, sulfaatti, sulfiitti ja sulfidi) turvallinen ja ravitsemuksessamme yhtä tärkeä kuin C-vitamiini.

 Rikki, tärkeä avain terveyteen:
Penicillin is a natural, sulfur-based antibiotic. Penisilliini on luonnollinen, rikki-pohjainen antibiootti.

MSM syntyy valtameressä ja on luonnosta saatavan rikin tärkein lähde, jonka menetämme ravinnostamme varastoinnin, ruuanvalmistuksen, kuivauksen ja säilönnän myötä. MSM on tärkeä ravintoaine (se ei ole rohdos eikä lääke) ja sillä on monia tehtäviä kehossamme, mukaan lukien terveen ihon, hiusten ja kynsien kasvun stimulointi. Keho tarvitsee sitä terveiden sidekudosten ja nivelien toiminnan takaamiseksi, oikeanlaisen entsyymitoiminnan turvaamiseksi sekä hormonitasapainon ja immuunijärjestelmän toiminnan varmistamiseksi.

Koska luonnon ravintorikki näyttelee niin suurta osaa näissä ja terveen kehon muissakin toiminnoissa, tohtorit Herschler ja Jacob havaitsivat, että lisäravinteena MSM voi parantaa monia hyvinvointiin liittyviä tiloja, kuten: allergioita, astmaa, keuhkopöhöä, keuhkojen vajaatoimintaa, niveltulehdusta, päänsärkyjä, iho-, ruuansulatus- ja vatsan ongelmia, sekä verenkiertoon ja soluhengitykseen sekä ravinnon imeytymiseen liittyviä ongelmia. 

Mitä MSM tekee:

MSM tekee solujen seinämät paremmin läpäiseviksi, jolloin vesi ja ravinteet pääsevät virtaamaan vapaasti soluihin ja kuona-aineet ja myrkyt taas ulos soluista. Kehon rakennusaineet, aminohapot ovat rikin sitojia ja ovat tärkeässä osassa kehon toimintoja säätelevien hormonien ja entsyymien tuotannossa.

Keho käyttää MSM:ää ja C-vitamiinia uusien solujen rakentamiseen. MSM rakentaa joustavia siltoja solujen välille. Ilman MSM:ää uudet solut eivät olisi kyllin läpäiseviä, jotta osmoosi voisi tapahtua häiriintymättä. Solut menettävät joustavuutensa, kuten käy arpikudoksen, ryppyjen, suonikohjujen, kovettuneiden valtimoiden tai keuhkojen laajentumaa sairastavan henkilön vahingoittuneiden keuhkokudosten.


Tilat, jotka pahenevat MSM:n vajeen vuoksi:

     1.   Allergiat – (pölyhiukkaset) 
2.     Nivel- ja lihasarkuus
3.     Krooninen heikkous
4.     Kohonnut kolesteroli
5.     Hiivatulehdukset
6.     Pehmeät ja lohkeavat kynnet
7.     Rypyt
8.     Arpikudos
9.     Keuhkojen vajaatoiminta
10.  Diabetes
11.  Mahahaava
12.  Migreenipäänsärky
13.  Alzheimerin tauti
14.  Divertikuloosi
15.  Nivelreuma
16.  Nivelrikko
17.  Punahukka eli lupustauti
18. Tilapäinen alaleuan niveloire
19.  Loisten aiheuttamat tulehdukset


 Arpikudos:

Palovamman uhri Bill Rich löysi MSM:n, kun hänen eläinlääkäriystävänsä sai hänet kokeilemaan sitä. Bill kertoi, että hänen ihonsa oli eloton, punertava ja pahannäköinen. Koko kehon oikea puoli alhaalta ylös saakka. Nautittuaan vain muutaman päivän MSM:ää, Bill huomasi kestävyytensä ja virkeytensä lisääntyneen, ja aikaa myöten myös sen hämmästyttävän ilmiön, että hänen arpinen ihonsa alkoi vaalentua ja normalisoitua. Nyt Billillä on joitakin vain pienehköjä arpisia alueita, joista tuskin huomaa, kun hänellä aikaisemmin oli yli 30 metriä voimakasta arpikudosta. Vuosien MSM:n käytön jälkeen Bill Rich auttaa toisia ihmisiä luennoimalla MSM:n hyödyistä.

Rypyt:

Kehon uudistaessa vanhoja ihosoluja uudet solut voivat olla syntyessään jäykkiä ja taipuvaisia ryppyisyyteen, mikäli ravinnossa on ollut MSM:n vajausta. MSM ravintolisänä voi auttaa kehoa sen korvatessa huonoja soluja, tuottamalla tilalle hyviä, terveitä, elastisia soluja. Aikaa myöten rypyt saattavat mennä pois, ja ruskeat ja mustat täplät ja ihokasvaimet saattavat pyyhkiytyä pois, kun uudet solut korvaavat vanhat huonot.

Vahingoittunut iho:

AloeVeran lehdissä juuri MSM on se, joka lievittää ja korjaa ihossa olevia haavoja, naarmuja tai palovammoja. Keho kykenee sen avulla korjaamaan viat, kun sillä on tarvittavaa raaka-ainetta.

Keuhkojen vajaatoiminta:

Bill Rich sanoo, että tupakointi ei aiheuta keuhkojen laajentumaa. Hevosilla ja koirillakin voi olla keuhkojen laajentuma, vaikka ne eivät tupakoi! MSM:n puutos aiheuttaa tämän tilan, ja MSM-ravintolisä voi kääntää tilanteen .

Diabetes:

Jopa vuosikausia ”piikittäneet” diabeetikot voivat saada apua MSM-lisäravinteesta. Bill Rich mainitsee useita esimerkkejä ystävistään, jotka pystyvät nyt säätelemään itse sokeritasapainoaan keksittyään ryhtyä käyttämään MSM:ää.
Arat nivelet ja lihakset:

Useilla urheilijoilla tehdyt tutkimukset viittaavat MSM:n kykyyn lisätä urheilullista suorituskykyä ja vähentää lihasarkuutta. MSM lisää kehon kykyä poistaa kuona-aineita ja myrkkyjä soluista.

Mahahaava:

Sellainen mahahaava, jonka aiheuttaa liikahappoisuus, voidaan ehkäistä MSM-ravintolisän avulla. Happosalpaaja peittää oireet, mutta ei tee mitään ratkaistakseen ongelman. MSM korjaa ongelman aiheuttajan! (Mahahaavan voi aiheuttaa myös esimerkiksi Helicobacter pylori. Suomentajan huomautus).


Migreenipäänsärky:

Naisilla ei ole päänsärkyä, kuumia aaltoja, kramppeja eikä kuukautiskiertoon liittyviä pahoinvointeja, kun he käyttävät MSM:ää. Jopa migreenipäänsäryt voivat hävitä.

Alzheimerin tauti:

Bill Richillä on teoria, että alumiini- ja litiumsuolat, joita on joutunut aivoihin, aiheuttavat sähköisten impulssien ”vuotamista läpi” niin, että ne eivät kulje oikeita ratoja pitkin, ja näin aiheuttavat taudille tyypillisiä oireita. Ilman kunnollisesti toimivaa verenkiertoa ja MSM:n avulla tapahtuvaa detoksifikaatiota (myrkkyjen poistamista), tämä tauti ryöstää miljoonilta ihmisiltä heidän kultaiset vuotensa. MSM helpottaa kehoa puhdistamaan nämä myrkyt.

Allergiset reaktiot:

MSM on vastamyrkky, joka voi nopeasti sitoa vieraita proteiineja, kuten käärmeenmyrkky, kirpunpisto, mustan lesken pistos, ampiaisenpisto ja hyttysen puremat (moskiitto…). MSM on myös antioksidantti, joka puhdistaa kehoa myrkyistä.

Sieni-infektiot, krooninen heikkous:

Candida on hiiva, joka normaalisti elää paksusuolessa. Jos kehon pH on pois tasapainosta, tämä hiiva voi levitä kehon muihin osiin. Jos taas pH on kunnossa, candida ei voi elää paksunsuolen ulkopuolella. Naiset saavat joskus candida-tulehduksen. Kun lääkäri kirjoittaa johonkin vaivaan antibioottikuurin, se voi saattaa kehon pH:n sekaisin ja hiivatulehdus voi levitä. Valkoinen peite kielellä on candidaa, merkki hiivatulehduksesta. Se voi levitä myös aivoihin, missä sitä sanotaan epilepsiaksi. Veressä candida ryöstää ravinnon ja energian keholta aiheuttaen niin sanotun ”parantumattoman” taudin, jota sanotaan myös krooniseksi heikkoudeksi. Kun keho polttaa energiaa, se tuottaa myrkkyjä, ja jos näitä myrkkyjä ei poisteta asianmukaisesti, lopputulos on tämä. Näin Bill Rich selvittää, kuinka MSM huolehtii tästä 90-luvun taudista.

Divertikuloosi eli umpipussitauti:

Umpipussitaudissa paksusuoli muuttuu laiskaksi, helposti tukkeutuvaksi ja lakkaa peristaltoimasta eli supistelemasta normaalisti. Ulosteet lakkaavat kulkemasta oikealla tavalla ja ravinteet eivät pääse suolen seinämän läpi. MSM pehmentää suolen seinämän pintaa liukkaalla päällysteellä, jolloin ulosteet alkavat kulkea normaalisti. Divertikuloosi on MSM:n ja C-vitamiinin puutostila.

Loiset:

Kliiniset tutkimukset osoittavat, että MSM:llä on vaikutusta joukkoon loisia, kuten giardia1 (joka liitetään ”matkailijan ripuliin”), trichomonas2, candida albicans3 ja sukkulamadot4.

Giardiaasi,  lat giardiasislambliaasi,  Giardia lamblia -sukuisen  siimaeläimen aiheuttama suolistotauti, jonka pääoire on ripuli. Giardiaasi tarttuu saastuneesta juomavedestä, ja sitä on kaikkialla maailmassa, endeemisenä jo esimerkiksi Pietarissa. Tauti on nimetty ranskalaisen biologin Alfred Giardin (1846 – 1908) mukaan. 
             2  Siimaeliösuku, jonka lajit aiheuttavat  trikomoniaasia,  jota ihmisellä esiintyy sukupuoli- ja virtsaelimissä. Emätinsiimaeliö (Trichomonas vaginalis) tarttuu tavallisesti sukupuoliyhteydessä. Oireita ovat naisella runsas, vaahtomainen, kellertävänvihreä valkovuoto ja ulkosynnytinten kutina ja ärsytys. Trikomonaasi ei yleensä aiheuta oireita miehille, mutta miehenkin sairaus on hoidettava kumppanin uuden tartunnan estämiseksi. Nisäkkäillä ja linnuilla voi olla verrattain vakavia trikomonaasin muotoja.
            3  Candida albicans- hiivasieni aiheuttaa kynsisilsaa eli onykomykoosia, erityisesti varpaankynsien sienisairautta, jossa kynnet haurastuvat ja muuttuvan epämuotoisiksi ja samean kellertäviksi. Kynsisilsaa aiheuttavat Epidermophyton floccosum- ja Trichophyton –lajit sekä Candida albicans –hiivasieni. Sairas kynsi on usein poistettava, jotta paikallisesti annettavat antimykoottiset lääkkeet vaikuttaisivat.
        4 Sukkulamadot, Nematoda, eläinkunnan pääjakso, jonka liereillä, yleensä molemmista päistä suipoilla lajeilla on valeruumiinontelo. Jaokkeisuutta ei ole, mutta ihoa peittävässä sitkeässä kutikulassa voi näkyä renkaisuutta. Verenkierto- ja hengityselimistöä ei ole. Ruokatorvea ympäröi hermostorengas, josta lähtee yl. kuusi hermorunkoa. Lisääntymiselimistö on hyvin kehittynyt, useimmat lajit ovat yksineuvoisia, ja siitos on sisäinen. Sukkulamatoja tunnetaan n. 30 000 lajia. Monet mikroskooppiset sukkulamadot elävät maassa, karikkeessa ja sammalikossa, missä niitä voi olla useita miljoonia yksilöitä neliömetrillä. Useat ovat pahoja kasvien ja eläinten loisia.
Ihmisen suolistossa loisivat mm. piiskamadot (Trichuris) sekä kaivosmato,  kihomadot,  suolinkaiset ja trikiini. Trooppisia lajeja ovat mm. imusuonistossa elävä filriamato, joka aiheuttaa norsutautia, ja Guinean-mato, joka loisii raajoissa. Silmämadot (Loa) elävät sarveiskalvossa, ja Onchocera-lajit aiheuttavat jokisokeutta. Myös kotieläimillä on runsaasti sukkulamatoloisia sekä suolistossa että keuhkoissa. Keuhkomadot vaivaavat etenkin lampaita, mutta myös nautaeläimiä ja jäniksiä. Märehtijöiden ja hevosten vaarallisimpia loisia ovat limakalvomadot (Strongylus), jotka elävät varsinkin paksu- ja umpisuolessa. Kasveja haittaavat mm. ankeroiset.
MSM ilmeisesti hillitsee näitä tulehduksia kilpailemalla vastaanottajasolujen paikoista limakalvoilla suolikanavan alueella.
Eräälle henkilölle, jolla oli todettu giardiaasi, annettiin 500 mg MSM:ää kolme kertaa päivässä 14 päivän ajan. Kahdeksantena päivänä hänellä ei enää ollut oireita eikä kahdessa viikon välein otetussa  näytteessä todettu enää tulehdusarvoja.
Kun rotille oli syötetty 2% MSM liuosta 17 päivän ajan, osoittautui, että ne olivat selviytyneet täysin kihomadoista. (Herschler, U.S. Patent # 4,616,029).
MSM:n lisähyödyt:

MSM:n on havaittu lisäävän urheilijoiden suorituskykyä ja se on mahtava energian lisääjä. MSM nopeuttaa kynsiesi kasvua kaksinkertaiseksi, ja tulet huomaamaan, että hiuksesi tulevat paksummiksi ja terveemmiksi. Sormien kynsissä on rikkiä enemmän kuin missään kehosi osassa.
MSM (metyylisulfonyylimetaani) näyttelee tervehdyttävää osaa allergioissa, sidekudosten ja nivelten joustavuudessa, immuunijärjestelmän kunnossa pysymisessä, astmassa, keuhkopöhössä, niveltulehduksessa, osteoporoosissa, nivelreumassa, ruuansulatusvaivoissa, verenkierrossa, tulehduksissa, solujen hyvinvoinnissa, kivuissa, arpikudosten paranemisessa, ihon, kynsien ja hiusten kunnon säilymisessä, antioksidanttisuojauksessa, myrkkyjen eliminoinnissa, suolistovaivoissa, infektioissa, fibromyalgiassa, jännetulehduksessa, limapussin tulehduksessa, lihasarkuudessa, urheiluvammoissa, rannekanavan tulehduksessa, aknessa, ryppyjen hoidossa, tilapäisessä alaleuan niveltulehduksessa (TMJ), kollageenin synteesissä, valppauden ja keskittymisen parantamisessa, energiatason nostamisessa.

Suomennos Mikko Oinonen, alaviitteet WSOY:n CD-Facta. 

Palokassa 8.2.2004