lauantaina, kesäkuuta 06, 2015

Haluatko laihduttaa? - Kokeile naruhyppelyä!
Naruhyppely on erittäin tehokas liikuntamuoto, jonka avulla on helppo kohottaa kuntoa ja polttaa rasvaa. Näin kertoo brittiläinen aikakauslehti Cosmopolitan UK. Naruhyppelyn välinehankinta ei kukkaroa liiemmälti rasita; itse hankin valkoisen köydenpätkän noin 8,00 eurolla. Kannattaa panostaa riittävän painavaan naruun, jotta se tottelee riittävän hyvin käyttäjäänsä. 

”Hyppynarukuuri kannattaa aloittaa rauhallisesti. Ensimmäisellä viikolla riittävät viiden minuutin mittaiset hyppelyt, neljännellä voi tähdätä jo 10 - 15 minuutin suorituksiin. Naruhyppelyä voi myös yhdistää reippaaseen kävelyyn, hölkkään tai sauvakävelyyn, jolloin siitä saadaan tehokasta intervallitreeniä,” sanoo Teholaihtuminen- nimisen laihdutuskirjan kirjoittaja, tietokirjailija Varpu Tavi.


Tässä muutama naruhyppelyyn liittyvä näkökohta:

1. Kymmenen minuutin naruhyppely vastaa kahdeksassa minuutissa suoritettua puolentoista kilometrin hölkkää.

2. Tunnin hyppiminen kuluttaa 1300 kaloria.

3. Brittiläisen naruhyppely-yhdistyksen mukaan 10 minuutin naruhyppelyllä on sama terveysvaikutus kuin 45 minuutin juoksulenkillä.

4. Naruhyppely on kokovartalotreeni, jossa käytetään vatsalihaksia tasapainon pitämisessä, jalkalihaksia hyppimiseen ja käsi- ja olkalihaksia narun pyörittämiseen.

5. Naruhyppely kuormittaa niveliä vähemmän kuin juoksu.

6. Hyppynarun hankkimisen jälkeen harrastus ei maksa mitään.

7. Naruhyppely tekee hyvää sydämelle ja verenpaineelle.

8. Treenaaminen hyppynarulla sopii kaiken tasoisille kuntoilijoille, sillä sitä voi harrastaa juuri omassa tahdissaan.

9. Säännöllisesti harrastettu naruhyppely parantaa kehon joustavuutta.

10. Hyppiminen narulla parantaa koordinaatiota ja tasapainoa.

11. Säännöllinen naruhyppely parantaa sekä ylä- että alavartalon lihasjänteyttä.

12. Naruhyppely tekee hyvää luustolle ja ehkäisee osteoporoosia.

Lue myös YLEn Akuutin artikkeli vuodelta 2002, toimittanut Mikko Penttilä

Jos harjoittelet liikaa, ja lihaksesi kipeytyvät, voit vähentää kipua tehokkaasti nauttimalla OptiMSM-jauhetta tai tabletteja. 
Tilaa jauhe täältä: www.finnmsm.fi 
Tilaa tabletit täältä
torstaina, kesäkuuta 04, 2015

Ahdistus- ja kipulääkkeiden käyttäjillä kohonnut riski syyllistyä henkirikokseen – masennuslääkkeet mainettaan parempia

Kotimaa 1.6.2015 klo 10:00 | päivitetty 1.6.2015 klo 10:00


”Tutkijat ovat havainneet selvän yhteyden henkirikosten ja kipu-, ahdistus- sekä unilääkkeiden käytön välillä. Murhaan tai tappoon syyllistymisen riski on suurin kipulääkkeiden - mm. tulehduskipulääkityksen - käyttäjillä. Masennuslääkkeitä syövillä riski on vain lievää”.

Merja Niilola: ”Vilkkaaseen keskusteluun siitä, altistavatko psyykenlääkkeet käyttäjiään väkivaltaiseen käyttäytymiseen – jopa murhiin ja tappoihin – tuo täysin uutta tietoa professori Jari Tiihonen tutkimusryhmineen. Ainutlaatuinen suomalais-ruotsalainen tutkimus analysoi 959 henkirikokseen Suomessa syyllistyneen reseptilääkkeiden käyttöä”.


Tutkijat hämmästyivät kipulääkkeiden käytön ja rikokseen syyllistymisen yhteydestä.

"Jokseenkin odotettua oli, että vahvat opiaattikipulääkkeet liittyisivät rikoksiin. Onhan niillä myös väärinkäyttöpotentiaalia. Otimme huomioon ja ns. vakioimme samanaikaisen alkoholin ja laittomien huumeiden käytön. Ja siitä huolimatta kipulääkkeet näyttävät lisäävän riskiä kaksin- tai kolmin kertaiseksi.
– Tämä oli kaikkien yllättävin havainto. Tosin äskettäin on julkaistu tutkimus, jossa on havaittu, että tulehduskipulääke voi vaikuttaa tunteiden säätelyyn tai prosessointiin, kertoo professori Jari Tiihonen".
RikkiMikko:
Edellä olevasta voisi tehdä sellaisen johtopäätöksen, että kivun hoito jollain muulla keinoin kuin tulehduskipulääkkeillä, esimerkiksi myrkyttömällä bioaktiivisella rikillä eli MSM:llä voisi tuottaa saman lievityksen, joskus jopa paremman, kuin tulehduskipulääkkeillä saavutettu, mutta täysin vaarattomasti. On todettava, että puhdas MSM, esimerkiksi ihmisille tarkoitettu OptiMSM, on käytännössä täysin myrkytön (sen myrkyllisyyttä ilmaiseva  LD-50 –arvo on sama kuin puhtaalla vedellä), jolloin samaa psyykeä kuormittavaa ominaisuutta ei siirtyisi potilaan kannettavaksi, kuten tulehduskipulääkkeitä käytettäessä tapahtuu. Päinvastoin, sillä useissa tutkimuksissa on todettu MSM:n kivun hallinnan lisäksi torjuvan masennusta, jolloin sen käyttö mieltä rasittavien tilojen hoidossa voisi siltäkin osalta olla tulehduskipulääkkeitä parempi; masennushan todistettavasti lisääntyy kipujen pahenemisen seurauksena. 
OptiMSM 150 g, 400 g, 800 g