perjantaina, maaliskuuta 28, 2014

ALLERGIAVIIKKO LÄHESTYY. OLETKO VALMIS?


Katupöly on kevään kavala terveysriskiTänä vuonna kevät on sään puolesta alkanut ennätysaikaisin, ja lumien sulamisen myötä katupöly on lennellyt jo muutamien viikkojen ajan valtoimenaan hankaloittaen etenkin allergiasta kärsivien elämää. Samanaikaisesti on meneillään se aika vuodesta, jolloin siitepölyt jo kiusaavat monia allergikkoja, ainakin eteläisessä Suomessa asuvia. 

Valtakunnallinen Allergiaviikko 2014 järjestetään viikolla 15, siis 7. - 13.4.2014. Onkin paikallaan paneutua hiukan tarkemmin asioihin, jotka vaikuttavat ihmisen hyvinvointiin nimenomaan tämän kiusallisen vaivan lisääntymisen muodossa.
Allergisen nuhan aiheuttajia ovat pääasiassa tuulipölytteisten kasvien siitepölyt. Kevätkesällä oireita aiheuttavat lehtipuut, keskikesällä heinäkasvit ja loppukesällä pujo. Koivun ja heinien siitepöly ovat yleisimpiä allergian aiheuttajia. Siitepölyallergiasta kärsii 10 -20 % suomalaisista. Osa siitepölyallergisista saa oireita myös ruoka-aineista.
Mitä keinoja sitten on välttyä edellä mainituilta oireilta ja vaivoilta? Lääkärit kirjoittavat mielellään antihistamiinivalmisteita, joista useimmat saavat paljonkin lievitystä vaivaansa, mutta saavat samalla sivuvaikutuksia, kuten väsymystä ja ärtyisyyttä, sydämentykytystä, hyperventilaatiota. Varsinkin vanhemmat antihistamiinit aiheuttivat yleisesti pahoja sivuvaikutuksia, mutta eivät uudemmatkaan mitään ongelmattomia ole. Antihistamiinien unettava vaikutus perustuu siihen, että ne estävät hypotalamuksen takaosan histamiinisolujen erittämän histamiinin vireyttävää vaikutusta.

Allergia on immunologisen järjestelmän häiriö, jossa elimistö käynnistää IgE-välitteisen immunologisen reaktion jollekin elimistön ulkopuoliselle mutta sinänsä vaarattomalle aineelle. Allergian oireisiin saattaa kuulua päänsärkyä, heikkoutta, aivastelua, silmien vetistelyä, sierainten tukkoisuutta, jopa mielialan ja käyttäytymisen muutoksia, ripulia, yskää, lihaskipuja ja jomotusta. Kuinka sitten voisi korjata elimistön tätä ominaisuutta ilman ikäviä sivuvaikutuksia?

Antihistamiinilääkkeet ovat siis eräs keino jota voi kokeilla, ja ne joko auttavat tai sitten eivät. Sen sijaan lähes kaikki potilaat, jotka ovat aloittaneet OptiMSM:n käytön, ovat kertoneet saaneensa ainakin jonkinasteisen lievityksen allergiaoireisiinsa muutaman päivän kuluessa aloituksesta. Ihmiset ovat huomanneet, ettei ainoastaan aivastelu, tukkoisuus, vuotavat silmät ja poskiontelo-ongelmat ole parantuneet, vaan myös muut päällepäin katsottuna asiaan liittymättömätkin ongelmat ovat väistyneet. MSM saattaa olla hyvin tehokas myös ruoka-aine, lateksi-, koira-, kissa-, maito-, pähkinä-, vehnä- ja monien muiden tuotteiden aiheuttamille allergioille. 

Olen lainannut tähän tekstiin otteita tekstistä, joka on luettavissa NW Health Solutions, Inc.- sivustolta osoitteessa: http://www.nwhealthsolutions.com/allergy.htm

1. Allergiat – (pölyhiukkaset) 
2. Nivel- ja lihasarkuus
3. Krooninen heikkous
4. Kohonnut kolesteroli
5. Hiivatulehdukset
6. Pehmeät ja lohkeavat kynnet
7. Rypyt
8. Arpikudos
9. Keuhkojen vajaatoiminta
- See more at: http://finnmsm.blogspot.fi/2013/12/v-behaviorurldefaultvmlo.html#sthash.oUUh4xDI.dpuf
Oheisena muutamia MSM:n käyttöön liittyviä aiheita: 

Astma: MSM on käyttökelpoinen hoidettaessa astmaa, koska sen avulla voidaan säännöstellä nestettä, joka on keuhkojen ilmakanavien pinnalla, ja siten estää tulehdusreaktiota. Sillä on myös normalisoiva vaikutus keuhkojen solukalvojen pintoihin, ja se siten auttaa säätelemään kaasujen virtausta. Eräs tutkimus osoittaa, että MSM oleellisesti lisäsi keuhkojen kapasiteettiä ryhmässä potilaita, joilla oli keuhkopöhö ja keuhkokasvaimia. 

Allergiat: Rikki on tärkeä allergioiden lievittämisessä, koska se poistaa myrkkyjä soluista, siis toisin sanoen eliminoi vapaita radikaaleja. Allerginen reaktio tapahtuu, kun immuunijärjestelmä reagoi allergeeniksi kutsuttuihin aineisiin, jotka ovat vieraita jäseniä järjestelmässä. MSM auttaa tasapainottamaan solujen seinämiä ja lisää niiden läpäisevyyttä ja elastisuutta, sallien niiden päästää myrkyt ja vieraat aineet ulos, mukaan lukien allergeenit. MSM on myös tärkeä keuhkojen toiminnan tehostaja. Tutkimukset ovat osoittaneet, että lisäaineena käytetty MSM saattaa säädellä allergisia reaktioita jo muutaman päivän viiveellä, ja että MSM:n anti-allergeeniset ominaisuudet ovat yhtä tehokkaita kuin antihistamiinilla.

Niille, jotka haluavat ryhtyä seuraamaan oman allergiansa oireiden kehitystä, RikkiMikko suosittelee seuraavaa osoitetta, josta voi ladata oman allergiapäiväkirjan. Siitepölypäiväkirjassa voit kirjata allergiaoireesi päivittäin ja vertailla niitä tärkeimpien allergiakasvien siitepölymääriin. Ole hyvä ja rekisteröidy päästäksesi päiväkirjaan.
Projektin vastuuhenkilö on Uwe E. Berger MBA. Suomen yhteyshenkilö on Jukka Reiniharju, jolle voit lähettää viestin täältä
ILTASANOMAT


Tällaista asiaa tänään, lähestyvän allergiaviikon alla. Hyvää alkanutta kevättä! Pitäkää jalat kuivina!

maanantaina, maaliskuuta 24, 2014

Puhtaan veden puolesta = Puhtaan MSM:n puolesta


Intialainen Shakeel sukeltaa saastuneeseen Yamuna -jokeen etsimään pyhiinvaeltajien uhraamia kolikoita. Kuva Gurinder Osan / AP / Lehtikuva


Viime lauantaina oli Maailman vesipäivä (World Day for Water), joka on Yhdistyneiden kansakuntien julistama vuosipäivä. Sitä on vietetty 22. maaliskuuta vuodesta 1993 alkaen. Päivää ehdotettiin aluksi Agenda 21:ssä 1992.
Suomessa on vettä enemmän kuin tarpeeksi, emmekä edes tule ajatelleeksi sitä. Keskiverto suomalainen käyttää vettä yli 155 litraa päivässä. Kuitenkin maailman väestöstä kaksi kolmannesta kärsii ajoittain veden puutteesta.

Puhdas vesi on jokaisen ihmisen oikeus. Silti miljoonilla ympäri maailmaa ei ole käytössään puhdasta juomavettä, saati että sitä olisi riittävästi peseytymiseen. Yhdistyneiden kansakuntien julistamana Maailman vesipäivällä muistutetaan, että jopa yli miljardi ihmistä kärsii puutetta puhtaasta juomavedestä.

Siihen liittyen on hyvä muistaa, että kuten kaikessa elintarvikkeiden valmistukseen liittyvässä toiminnassa, myös MSM:n valmistuksessa tarvitaan runsaasti puhdasta vettä. Kaikkialla näin ei kuitenkaan valitettavasti asianlaita näytä olevan. Monilla alueilla puhdasta vettä on erittäin niukasti; sitä ei riitä edes kansalaisten juomavedeksi, saati teollisiin tarkoituksiin. Kiina edustaa tässä suhteessa erästä kaikkein mustinta aluetta.

Veden niukkuus uhkaa pysäyttää Kiinan kasvun

Tekniikka ja talous-lehti kertoo artikkelissaan KIINAN VEDENKULUTUS (Kaisa Simola, 5.8.2010, 7:37 Veden niukkuus uhkaa pysäyttää Kiinan kasvun) mm. seuraavaa:
"Kiinan tiedeakatemian asiantuntija Wang Rusong kertoi Yale Environmentille, ettei Kiinan suurin ympäristöhaaste suinkaan ole runsaat päästöt tai jätevedet, vaan makean veden riittävyys. Maailmanpankin arvioiden mukaan kiinalaisilla on käytössään vain neljäsosa maailman keskimääräisestä vesimäärästä per henkilö".

Lainaan tähän melko tuoretta Aamulehden artikkelia, ja vastikään STT uutisoi, kuinka Kiinassa puhtaan veden määrä asukasta kohti on pienempi kuin Afrikassa. Kuinka puhdasta vettä voisi riittää teolliseen tuotantoon, jos sitä ei riitä kaikilla Kiinan alueilla edes asukkaiden jokapäiväiseen tarpeeseen?

Lähes kaikilla Kiinan kaupungeilla on ympäristöongelmia


”Kiinassa juuri yksikään kaupunki ei saa puhtaita papereita ympäristöasioissa. Keskushallinnon viime vuonna tarkkailemista 74 kaupungista 71:ssä oli ongelmia ympäristön saastumisen kanssa.
Apulaisympäristöministeri Wu Xiaoqingin mukaan seurannan läpäisivät vain Hainanin saarella sijaitseva Haikou, vuoristoisen Tiibetin pääkaupunki Lhasa sekä Zhoushanin lomakohde rannikolla.
Kansalaisia ärsyttää erityisesti suurkaupunkien heikko ilmanlaatu, josta on tullut kuuma poliittinen kysymys Kiinassa. Pääministeri Li Keqiang julisti aiemmin tällä viikolla maan parlamentissa "sodan" saastumista vastaan. Hallituksen toimenpiteet keskittyvät Kiinan teollistuneimmille alueille.
Ympäristönsuojelijat ovat muistuttaneet, että monilla muilla Kiinan alueilla hiilen käyttö kasvaa yhä.”

Lue myös mitä Kuluttajat-Konsumenterna kirjoitti maailman puhtaan veden tilanteesta 20.3.2014:
 http://www.kuluttajat-konsumenterna.fi.j-serv.kotisivut.com/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=26


Mitä sitten tulee MSM:n valmistukseen, niin on olennaisen tärkeää, että kaikissa valmistusvaiheessa noudatetaan mahdollisimman tarkkaa hygieniaa. Sekä valmistukseen käytettävien raaka-aineiden että prosessien suoritustilojen tulee olla erittäin puhtaita. 
Meillä Suomessakin on myynnissä monen hintaista metyylisulfonyylimetaania eli MSM:ää. Erityisesti Kaukoidän maat tuottavat hinnaltaan todella halpaa jauhemaista MSM:ää, joka päällisin puolin saattaa näyttää ihan kelvolliselta tuotteelta, jopa makukin voi muistuttaa ihmisille tarkoitetun, puhtaan OptiMSM:n makua. Tarkempi analyysi paljastaa kuitenkin, että halvalla tuotettu tuote sisältääkin myös jotain muuta, kuin puhdasta bioaktiivista rikkiä.

Jo hinta kielii siitä, että valmistusmenetelmä ei voi olla samaa tasoa kuin OptiMSM:n tuotannossa käytetty menetelmä, jossa puhtauden varmistaa nelinkertainen tislaus. Tässä Bergstrom Nutritionin patentilla suojatussa menetelmässä siis MSM tislataan neljään kertaan, jolloin raskasmetallit eivät varmuudella pääse mukaan lopputuotteeseen, koska niiden höyrystymislämpötila on huomattavasti korkeampi kuin bioaktiivisen rikin vastaava. Tämä menetelmä on melko kallis, mutta sen ansiosta voimme olla varmoja siitä, että nauttimamme tuote, puhdas farmakologinen MSM on tehokasta ja terveyden kannalta riskitöntä. Varmistuaksesi OptiMSM:n puhtaudesta, voit käydä katsomassa tämän linkin kautta avautuvalta sivulta OPTIMSM® Specifications


Kiinassa tyydytään haihdutusperiaatteeseen; valtavissa sammioissa MSM:n vesiliuoksesta haihdutetaan vesi pois. Jäljelle jäävässä kuivatuotteessa on mukana myös kaikki se, mikä oli vedessä. Kun tiedämme Kiinan erittäin vaikean ympäristön tilanteen aiheuttamat vaikutukset puhtaan veden saannissa, ei ole ihme, että myös elintarvikkeet saattavat sisältää ihmiselle haitallisia aineita. Niiden pitkäaikainen saanti on erittäin todennäköisesti terveysriski.