maanantaina, lokakuuta 03, 2011

MSM saattaa poistaa arpikudosta


RikkiMikko löysi tietokoneeltaan monen vuoden takaisen kirjoitelmansa, joka ehkä saattaa kiinnostaa joitakin lukijoita.

MSM saattaa poistaa arpikudosta

Koska olen joutunut sairauksieni vuoksi erilaisiin lääketieteellisiin tutkimuksiin, on minulle joitakin tällaisia toimenpiteitä kohtaan tullut jonkinlainen pelonsekainen kunnioitus. Eräs näistä on paksunsuolen tähystys, jossa noin etusormen paksuinen tutkimuslaite, valaisimen, videokameran linssin, ilmaputken ja näytepalan ottoon tarkoitetun ”leikkurin” yhdistelmä työnnetään alakautta paksusuoleen, ja jopa ohutsuolenkin puolelle. Tarkoitus on katsastaa suolen sisäpinnan tila, nähdä mahdollisia muutoksia ja ottaa näytepaloja tarkempaa patologista tutkimusta varten.

Tämä toimenpide on tehty minulle joka toinen vuosi parinkymmenen vuoden ajan. Koska sekä ohut- että paksusuoltani on silvottu, on leikkauksen jälkeen suolten liittymäkohtaan syntynyt sellaista arpikudosta, joka aika ajoin on tukkinut koko suoliston, ikään kuin olisi jollain nauhalla kiristetty suolta sen ulkopuolelta. Kaksi kertaa olen odotellut hirvittävissä tuskissa tilanteen korjaamista leikkauksella, mutta toisella kerralla samaan aikaan sattunut auto-onnettomuus keskeytti lähes alkaneen operaation, kun leikkaavan kirurgin olikin mentävä pelastamaan vakavasti loukkaantuneita liikenneonnettomuuden uhreja. Minulle oli jo suoritettu esilääkitys leikkausta varten, mutta kun kirurgi sitten ehti kiireiltään takaisin minun luokseni, oli tukos suolistossani lauennut ilmeisesti tuon esilääkityksen vaikutuksesta. Samoin tilanne laukesi edelliselläkin kerralla, silloin tutkimuksessa käytetyn varjoaineen vaikutuksesta.

Kun minulle viimeksi kaksi vuotta sitten oli tehty ehkä kymmenennen kerran tämä paksusuolen tähystys, neuvottelimme lääkärin kanssa mahdollisuudesta avata kuroutunutta kohtaa leikkaushoidolla, jotta enemmiltä tukoksilta voitaisiin välttyä. Silloin päätettiin minun tahdostani kuitenkin lykätä jälleen tuota toimenpidettä, koska olin vielä työelämässä.

Viime viikolla olin jälleen samassa tutkimuksessa. Nyt oli toinen lääkäri kuin edellisellä kerralla, mutta hän kertoi lukeneensa tarkoin paperini ja totesi, että ei sinne ohutsuoleen varmaan nyt päästä, koska ei ole aikaisemminkaan päästy. Me molemmat hämmästyimme melkoisesti, kun pienen yrityksen jälkeen laite meni aivan helposti arpikudoksen aiheuttaman kuroutuman ohi. Siinä vaiheessa enkä myöhemminkään lääkärin kanssa uusista aikatauluista neuvotellessamme osannut päätellä, mistä tämä helppo sisään meno johtui. Vasta kotona pälkähti päähäni, että olen nyt nauttinut kahden ja puolen vuoden ajan MSM- jauhetta, mikä on aiheuttanut sen, että arvesta on poistunut siihen muodostuneita kaksoissidoksia. Tämä on aivan yhdenmukaista sen kanssa mitä Bill Rich on kertonut omasta kokemastaan arpien pehmenemisestä. http://www.microwaterman.com/rich_msm/MSM_Testimonials.htm

Minua tutkinut lääkäri totesi suolistoni sisäpinnan olevan oikein hyvässä kunnossa. Siitä kertovat myös hyvät veriarvot ja se, että oma arvioni terveydestäni on hyvä ja että painoni on pysynyt samana jo pitkään. 

Tämä edellä kerrottu tapahtui vuonna 2006, minkä jälkeenkin kaikki seuraavat tutkimukset ovat onnistuneet erittäin hyvin. 

Terveisin RikkiMikko