tiistaina, maaliskuuta 13, 2012

Menopaussi ─ Naisen vaihdevuodet


Menopaussi

Lisätietoa aiheesta löydät tämän linkin kautta.


Naiset, jotka läpikäyvät vaihdevuosien mukanaan tuomia moninaisia oireiluja, kysyvät usein: "Miten ne saisin loppumaan?"  Siinä kun jotkut naiset selviävät vaihdevuosista pienin ongelmin, useimmat joutuvat taistelemaan. Oikealla hoidolla kenenkään ei pitäisi joutua suuriin ongelmiin. Kuvitelkaapa, että herää yöllä, aivan kesken unien tunteeseen kuin olisit tulessa. Sitä ajattelee pahinta, yrittää mennä takaisin nukkumaan vain herätäkseen uudestaan, mutta tällä kertaa yöhikoilusta läpimärkien lakanoiden välissä. Ehkä olet myös kokenut työtäsi haittaavaa ja ylipääsemätöntä nivelkipua ja päänsärkyä.

Mummukuume herättää turhiakin pelkoja


Keski-ikä on todellakin havahtumisen aika siihen, että useimmat yli 40-vuotiaat naiset alkavat läpikäydä muutoksia ja toteavat, että he elävät nyt ikään kuin vieraassa elimistössä. Valitettavasti menopaussin edistyessä useimpien naisten oireet vain pahenevat. Vaikka onkin turhauttavaa, sinun täytyy ymmärtää, että vaihdevuodet eivät ole elämän loppu, vaan se on uusi elämänvaihe. Tärkeintä on ymmärtää omaa kehoa ja tehdä sellaisia elämäntavan muutoksia, jotka toimivat sinun tapauksessasi, ei sinua vastaan. Okei, nyt sinä kysyt, "Miten?"  Tehtävä numero yksi opiskella mitä vaihdevuodet yleensä merkitsevät sekä etsiä hoitovaihtoehtoja oireisiin ja tilanteeseen liittyviä terveysriskejä.

Vaikka jokaisella naisella tässä elämänmuutoksessa on erilaisia oireita ja näiden oireiden eritasoisia intensiteetin vaihteluita, jokainen kokee niistä osan, jotkut kaikki. Esimerkkinä yleisistä oireista ovat kuumat aallot, yöhikoilu, päänsärky, nivelkivut, kuivat hiukset ja iho, sydämentykytykset, emättimen kuivuus, mielialan vaihtelut ja osteoporoosin riskit ja nivelrikko. Löydä oikea hoitomuoto kullekin oireelle, jolloin ei ehdottomasti ole mitään syytä miksi et voisi elää onnellista, tervettä elämää.

Vitamiinit ovat erittäin tärkeitä vaihdevuosioireiden hoitoon, mutta ne ”yleisvitamiinit”, joita otimme ollessamme 20- tai 30-vuotiaita, eivät enää riitä taistelussa vaihdevuosien oireita vastaan. Valitettavasti jopa jotkin markkinoilla olevat, varta vasten naisten vaihdevuosioireisiin muka tarkoitetut tuotteet sisältävät liian vähän vitamiineja ja kivennäisaineita. Sen vuoksi ostaessasi vitamiineja, sinun täytyy valita tuote, jonka päiväannoksesta saat vähintään 1500 mg kalsiumia sekä 600 IU E-vitamiinia ja 400 mikrogrammaa foolihappoa. Vähempi ei useimmiten riitä!

Perusasioiden lisäksi löydät monia muita vitamiineja ja yrttejä, jotka rauhoittavat mieltä ja kehoa. Sen sijaan, että yrittäisit käsitellä vaihdevuosia kokonaisuutena, sinun täytyy hoitaa oireita erikseen, koska ne kaikki tarvitsevat erilaista lähestymistapaa, kuten voit lukea alempana olevasta tekstistä.
www.talmanlehtopuutarha.fi

Lännen kimikki ─ Kun kyse on kuumista aalloista, yöhikoilusta ja masennuksesta, lännen kimikki on erinomainen. Itse asiassa tätä kyseistä kasvia on käytetty vuosisatojen ajan, jopa Amerikan intiaanit käyttivät sitä. Koska lännen kimikki on sopiva myös hauteena ja sitä käytetään käärmeen puremiin, se tunnetaan myös nimellä "snakeroot."
http://www.stevenfoster.com/education/monograph/bkcohosh.html

Boori (12─18 mg) ─ Päivittäin nautittuna boori auttaa vahvistamaan luuston ja nivelten toimintakykyä, mikä vähentää vaihdevuosiin liittyviä nivelkipuja ja vähentää riskiä sairastua osteoporoosiin ja nivelrikkoon.

Kalsium ja D-vitamiini (1500 mg ja 200 IU) - Tämä yhdistelmä on erinomainen hoidettaessa vaihdevuosioireita. Kalsium auttaa säilyttämään luun massaa ja vahvistaa luita osteoporoosia ja nivelrikkoa vastaan.

Kamomilla Kuppi kuumaa kamomillateetä auttaa rentouttamaan hermostoa. Kamomillaa on käytetty vuosisatoja ja se on kaikista eurooppalaisista yrteistä  luultavasti suosituin ja laajimmin käytetty. Muina etuina voidaan mainita, että se  auttaa unettomuuteen ja vilustumiseen ja flunssaan.

CoQ-10 Ubikinoni kapselit (100 mg)


Co Q10 eli koentsyymi Q-10 (100 mg) ─Tämän antioksidantin avulla vastustetaan ympäristön epäpuhtauksia, pidetään sydän terveenä sekä parannetaan energiatehokkuutta. Co Q10 pitoisuus alkaa heiketä 35. ikävuoden jälkeen, joten kannattaa nauttia vähintään 50 mg - 300 mg vuorokaudessa, mikä korvaa siihen mennessä menetetyn tason ja tuottaa yleistä hyvää terveyttä.

DHEA DHEA: n (dehydroepiandrosteronea eli äitihormoni) pitoisuus kehossa alkaa vähetä noin 30. ikävuoden jälkeen, ja menetys on 50-vuotiaana jopa 30 %. Vaihdevuosia läpikäyvän naisen nauttima korvaava DHEA lisää elimistön kykyä muuntaa ravinto energiaksi samalla kun se polttaa pois ylimääräistä rasvaa.

Dong Quai (30 tippaa) ─ Lisäämällä 30 tippaa kolme kertaa päivässä teen tai mehun sekaan vähentää kuumia aaltoja. Tämä kasviestrogeeneihin kuuluva aine on toinen, jota on käytetty vuosia ja se osoittautunut hyvin hyödylliseksi.

Helokkiöljy (500 mg) ─ Auttaa vähentämään näitä ikäviä, vaihdevuosiin liittyviä kuumia aaltoja sekä rintojen arkuutta. Helokkiöljy sisältää runsaasti gamma- linoleenihappoa.

Tuore pellavansiemenöljy / Pellavansiemen (2 kukkuraista teelusikallista)─ Pellavansiemenet sisältävät lignaaneja, joilla on virusten, bakteerien, syövän, ja sienitautien torjunnan kannalta hyödyllisiä vaikutuksia, ja kun sitä nautitaan päivittäin, se voi auttaa vaihdevuosioireisiin. Lisäksi pellavansiemenet sisältävät kasviestrogeenejä, joiden on osoitettu vähentävän kuumien aaltojen syntymistä, ärtyisyyttä ja levottomuutta. Koska pellavansiemenöljy vaikuttaa samalla tavalla kuin pellavansiemenet, sitä tulisi käyttää vaihtoehtoisena keinona.

Foolihappo (400-800 ug) ─  Foolihappo on erittäin tärkeä hoidettaessa vaihdevuosioireita. Monissa tutkimuksissa on löydetty yhteys matalan foolihapon tason ja masennuksen välillä. Koska mielialan vaihtelut, masennus, ahdistus ja turhautuminen ovat yleisiä oireita vaihdevuosioireissa, foolihappo voi tehdä valtavan muutoksen tasoittaessaan serotoniinin määrää aivoissa luodessaan rauhallisuuden tunnetta.

Valkosipuli (300 mg) - Voit ostaa hajutonta valkosipulia, joka auttaa rauhoittamaan hermoja, vähentää päänsärkyä, ja on erinomainen kromin, fosforin, seleenin ja tiamiinin lähde. Kaikista syömistämme elintarvikkeista valkosipuli on itse asiassa yksi tärkeimmistä.

 Genisteiini ja daidzeiini - Nämä soija- isoflavonoidit ovat eräitä kasviestrogeenien lajeja, jotka auttavat sitomaan estrogeenia kehossa. Usein naisella, jolla on menossa vaihdevuodet, on alhainen estrogeenin taso; elimistö tuottaa sitä yhä vähemmän ja vähemmän. Kun genisteiini ja daidzeiini auttaa korvaamaan estrogeenin luonnollisestiei ole vaaraa, vain hyötyjä.

Neidonhiuspuu eli Ginkgo biloba (60 120 mg) - masennuslääke, neidonhiuspuu voi lievittää "brain fogia", lievää sekavuutta, tajunnan hämärtymistä, uupumusta ja huolta, joka usein liittyy vaihdevuosioireisiin.


Ginseng Korean Panax - Ginseng on ikivanha kasvi, jota on käytetty sekä fyysistä että henkistä kapasiteettia lisäämään. Pidä mielessä, että markkinoilla on olemassa erilaisia ​​Ginseng–lajeja. Parhaan tuloksen vaihdevuosiongelmiin saat Korean Panaxilla.

Glukosamiinisulfaatti (500 mg) - Tämä ravintoaine auttaa korjaamaan sidekudoksen ja nivelten rakennetta. Koska naiset menettävät luumassaa vaihdevuosien aikana, tämä vahvistaminen on ratkaisevan tärkeää nivelkivun hoidossa ja vähentää riskiä sairastua osteoporoosiin ja nivelrikkoon.

Inositoli (650 mg) - Tunnetaan "luonnollisena rauhoittava aineena" naisille, jotka käyvät läpi vaihdevuosien haasteet. Inositoli joka aamu nautittuna vähentää ja jopa poistaa stressiä ja samalla auttaa alentamaan veren kolesterolia ja estää hiusten ohenemista ja harventumista.

.

L-karnitiini (500 mg) - Koska painon nousua esiintyy yleisesti ikääntyessä ja erityisesti menopaussivuosien aikana, L-karnitiini päivittäin nautittuna on turvallinen; se on luonnollinen aminohappo, joka auttaa laihduttamisessa ja painon ylläpidossa.

L-tyrosiini (500 mg) Päivittäin nautittuna, L-tyrosiini auttaa ponnistelussa masennusta vastaan, joka yleinen vaihdevuosioire. Muut L-tyrosiinin edut liittyvät väsymyksen, päänsäryn ja ruokahaluttomuuden torjuntaan.

Lakritsijuuri (250 mg) - Lakritsijuuri pyrkii tasapainottamaan estrogeenin tasoa ja on erittäin hyödyllinen vähentäessään kroonista stressiä, joka liittyy usein vaihdevuosiin.

Magnesium (500-1000 mg) - Päivittäin nautittuna magnesium toimii taistelussa migreeniä ja sydämentykytyksiä sekä mielialan vaihteluja vastaan, jotka ovat yleisiä vaihdevuosiin liittyviä ongelmia.

Melatoniini (3 mg) - Melatoniinin lisäys voi auttaa, jos unettomuus vaivaa. Keho tuottaa melatoniinia aivoissa luonnostaan, mutta nuoruusiän jälkeen sen tuotanto alkaa vähitellen laskea, ja vielä enemmän noin 40 vuoden jälkeen. Vain 3 mg päivässä, ja nukut paremmin.

MSM (1000 mg) - Tunnetaan virallisesti nimellä metyylisulfonyylimetaani (MSM). Tätä orgaanista rikkiä löytyy luonnollisesti kehon sidekudoksissa ja nivelrustoissa. Vaihdevuosien mukana luukato on suuri huolenaihe, jota voi välttää, kun nauttii MSM:ää päivittäin. Kannattaa olla erityisen tarkkana sen suhteen, missä MSM on valmistettu ja millä menetelmällä se on tehty. OptiMSM on markkinoiden puhtain ja paras MSM –valmiste.

Soijalesitiini (1-3 rkl) - Nautittuna päivittäin esimerkiksi mehun kanssa, soijalesitiini toimii luonnollisena emulgaattorina, joka alentaa kolesterolia. Lesitiini sitoo verenkiertoon päästyään verisuonissa olevaa rasvaa. Siksi sydämentykytyksien lievittämisessä ja sydämen yleisen terveyden kannalta soijalesitiini on erinomainen vaihtoehto.

Mäkikuisma (300 mg) - Mielialan vaihtelut, masennus, ärtyneisyys, sekavuus, ja turhautuminen ovat kaikki vakavia vaihdevuosiin liitettäviä haittavaikutuksia. Mäkikuisma voi auttaa lievissä tapauksissa, toimii MAO -estäjänä. Itse asiassa mäkikuismaa on käytetty vuosisatojen ajan ympäri maailmaa erinomaisin tuloksin.

Rohtovirmajuuri - Kun kyseessä on unettomuuden ja ahdistuneisuuden hoito, rohtovirmajuuri on osoittautunut erittäin hyödylliseksi. Ainoa haittapuoli on sen paha haju, joten suosittelemme valmistetta, joka on kapselimuodossa.

B6 (100 mg) - 100 mg kolme kertaa päivässä vähentää ylimääräistä nestettä, mikä usein liittyy vaihdevuodet ohittaneiden naisten oireisiin. Lisäksi, B6 toimii luonnollisena masennuslääkkeenä, joka vapauttaa joistakin vaikeista oireista.

B-Vitamiini  yhdistelmä - Tämä vitamiinivalmiste on erinomainen energian antaja ja vähentää masennusta.

C-vitamiini (1000-10’000 mg) - C-vitamiinia kannattaa ottaa joka päivä antioksidanttina ja suojana syöpää vastaan​​. C-vitamiini auttaa myös kuivaan ihoon, mutta muista ettei koskaan pitäisi ottaa yli 10’000 mg eli 10 grammaa vuorokaudessa, ja jos huomaat närästystä, vähennä annostusta. Ester-C  on turvallinen valmiste, koska sen askorbiinihappo on sidottu kalsiumiin, jolloin se on neutraali, ei hapan eikä emäksinen.

E-vitamiini (200 IU) - Auttaa vähentämään vaihdevuosien oireita kuten kuumia aaltoja, yöhikoilua, ja sydämentykytyksiä, E-vitamiini on erittäin hyödyllistä.

Lisätietoa löydät sivustolta: http://www.menopauseatoz.com/how-to-stop-menopause-symptoms.shtml