lauantaina, maaliskuuta 30, 2013

Monenlaista informaatiota
Kaikenlaisia kauppiaita näyttää markkinoilla olevan, myös MSM:n kauppiaita. Tuntuu aika erikoiselta, että muuankin verkkokauppa mainostaa metyyli sulfonyyli metaania MSM, jonka kemiallinen kaava on CH3 SO2 CH3﴿ orgaanisena typpiyhdisteenä, vaikka kemiallisessa kaavassa ei typen olemassaolosta näy merkkiäkään (se typen kemiallinen merkki on N).
Bergstrom Nutrition - Strengthen Skin Within

MSM sisältää hiilen (C), vedyn (H) ja hapen (O) lisäksi rikkiä (S), joka on varmaankin sekoittunut mainostekstin kirjoittajan mielessä tämän typen kanssa. Tulee herkästi mieleen ajatus, että ei taida kauppiaalla olla ihan kaikki kaupankäynnin opit hallussa, jos ei tiedä edes myymänsä tuotteen koostumusta, tai luulee tietävänsä, mutta erehtyy pahan kerran. Mitähän muuta heidän myymiensä tuotteiden tiedoista on jäänyt tai jätetty pimentoon?
On totta, että typpeäkin tarvitaan solujen rakennusaineena, mutta MSM ei sitä sisällä. Typpi on valkuaisaineiden eli proteiinien rakennusaine. Eläinten ja kasvien kudokset sisältävät näitä valkuaisaineita eli aminohappoja. Monet noista aminohapoista sisältävät myös rikkiä, kuten kynsien ja hiusten sisältämä keratiini. MSM:n koostumuksesta ja tehtävistä ihmisen kehossa saat lisätietoa klikkaamalla tätä linkkiä.

Tässä lainaus tuosta mainostekstistä:
”MSM on orgaaninen, biologisesti aktiivinen typpiyhdiste jota esiintyy luonnollisesti kehossa. Typpi on elintärkeä aine jota löytyy kaikissa kehon soluissa ja veressä. Erityisen korkeita pitoisuuksia löytyy nivelissä, hiuksissa, ihossa ja kynsissä, mutta kaikki elimet ja kaikki solut sisältävät typpeä. Typpi on erityisen tärkeää solujen rakentumiselle ja toiminnalle. Sillä on merkitystä myös hermojen toiminnalle ja ruoansulatukselle. Typpeä tarvitaan haavojen parantumiseen ja solujen uudistumiseen”. 

Edellisen väärän tiedon lisäksi tuotetiedoista puuttuu valmistusmenetelmä, valmistusmaa ja valmistajan nimi, jotka kuuluisivat ehdottomasti olla näkyvissä, mikäli haluaa esiintyä luotettavana tavarantoimittajana. Mainittakoon tässä yhteydessä, että markkinoilla on muitakin epämääräisiä toimijoita, jotka halvoilla hinnoillaan ja heikkolaatuisilla tuotteillaan ovat rapauttaneet rehellisten toimijoiden mahdollisuuksia luomalla mielikuvaa tehottomasta tuotteesta. Keskustelupalstojen jotkut kielteiset arviot MSM:n tehosta kertovat juuri siitä, että arvion perustana on joku kiinalainen halpistuote, joka ei välttämättä täytä ihmisten nautittavaksi tarkoitetun tuotteen hygieniavaatimuksia. Mainoslauseessa saattaa olla teksti: ”Pakkauksessa on annosteluohje myös ihmisille”.
Puhdas MSM on turvallista, eikä sillä ole raportoitu haittavaikutuksia, jopa hyvin suuria annoksia nautittaessa.

 Katso tämän linkin kautta avautuva artikkeli. 
Varo MSM-jauhesekoitteita! Yhdistelmätabletit ovat turvallisia, koska niissä ei tapahdu eri osa-aineiden jakaantumista, kuten jauheiden kohdalla saattaa tapahtua, kun painavammat hiukkaset painuvat pohjaa kohti ja kevyemmät nousevat pintaan, etenkin kuljetuksen aikana.
Varo eläimille tarkoitettuja tuotteita! Yleensä tuotteen halpa hinta kertoo halvasta valmistusmenetelmästä, jolloin sen laadusta ja ennen kaikkea puhtaudesta ei voi olla varma.