maanantaina, lokakuuta 06, 2008

What is Social Bookmarking? Ma.gnolia, Tohtori.fi

Jälleen RikkiMikko sai sähköpostiin Google Alertin muodossa hyödyllistä tietoa monista terveyteen ja sairauksiin liittyvistä seikoista. Tuo Social Bookmarking on käsittääkseni jonkinlainen blogiryhmä tai vastaava, jossa linkitetään esimerkiksi tohtori.fi- sivuston tietoja (vaikkapa Bakteerit, probiootit ja prebiootit suoliston hyvinvoinnissa - Tohtori.fi) tai Näin tunnistat, onko lapsellasi astma - Uutiset - Tohtori.fi tai 8 ruokaa joita tulisi syödä päivittäin - Uutiset - Tohtori.fi tai Ravinto - Tohtori.fi), mutta myös monia muita sivustoja, joilla käsitellään esimerkiksi ruokareseptejä, historiaa ja ihan kaikkea taivaan ja maan väliltä.

Näitä sivustoja selatessa on tietysti vaarana joutua infoähkyn uhriksi, joten asioiden sisäistämiseen tarvitaan tervettä kritiikkiä, suodattimia, jotta voi poimia olennaisen, sen josta itselle voisi olla hyötyä. Käykää toki kuitenkin katsastamassa näitä tiedottamisen ja vuorovaikuttamisen uusia välineitä.

Nykyisin kukaan ei voi väittää, ettei tietoa olisi saatavilla. Kenenkään Internet-yhteyden omistavan ei tarvitse ostaa tietosanakirjoja eikä edes mennä kirjastoon saadakseen ajantasaista tietoa mitä moninaisimmista asioista. Tässäkin pätee edellisen kappaleen ohje: suodattimia tarvitaan, kaikkea ei pidä hyväksyä. Terve maalaisjärki on yhä kovaa valuuttaa!

Tällä kertaa ei sen enempää kuin että Hyvää ja Värikylläistä Syksyä. Kuunnellaan hyvää musiikkia ja nautitaan elämästä!