torstaina, maaliskuuta 13, 2014

Tutkimus: Polvikivut eivät lievittyneet glukosamiinilla!UUDEN tutkimuksen mukaan glukosamiini ei estä nivelen ruston kulumista eikä vähennä kipua. Monet nivelten kulumista kärsivät käyttävät glukosamiinia, jota myydään Suomessa lääkkeenä. Sen ajatellaan tukevan niveltenrustoa, koska kehon solut käyttävät glukosamiinia solun tukirangan rakennusaineena. Tutkimus ilmestyi yhdysvaltalaisten reumatutkijoiden lehdessä Arthritis&Rheumatology. HS
SI1 0


Lääkärien keskuudessa on jo pitkään kiistelty edellä uutisoidusta seikasta, eikä asiaan ole saatu yksiselitteistä varmuutta. Nyt tämä tutkimus osoittaa, että glukosamiini ei näytä auttavan polven  nivelrikon hoidossa. Tässä tutkimuksessa käytettiin pelkkää glukosamiinisulfaattia, sitä samaa, jota lääkärit määräävät potilailleen, jotka sitten ostavat lääkkeen apteekista.
Ongelmana glukosamiinin hyödyntämisessä on, että tämä ravinne ei suun kautta nautittuna pääse perille solun sisään, jossa siitä olisi hyötyä. Mutta sitten, kun nautittavaan lisäravinnetuotteeseen lisätään puhdas metyylisulfonyylimetaani, asia muuttuukin aivan olennaisesti, koska tämä lisäaine (lyhennettynä MSM, puhtaimmassa muodossaan OptiMSM) on ratkaisevan tärkeässä asemassa avatessaan tien solun seinämän läpi ja kuljettaessaan glukosamiinimolekyylit solun sisään, juuri sinne, missä niitä tarvitaan, missä elimistö hyödyntää ne rakentaessaan uusia soluja.

MSM:n eräs sen monista hyödyllisistä ominaisuuksista on sen kyky läpäistä aivo-verieste (Blood-Brain Barrier) ja samalla toimia erilaisten ravinteiden, vitamiinien ja lääkeaineiden kuljettajana solun sisään. Samalla se myös ohjaa ulos solun seinämän läpi solulle tarpeettomia ja jopa vahingollisia kuona-aineita. Toisin sanoen MSM puhdistaa soluja. Kun sillä on myös tulehduksia ja kipua estävä vaikutus, se toimii näin nivelrikon hoidossa ihanteellisella tavalla.


FinnMSM Oy:n OptiMSM & Glukosamiini & Kondroitiinisulfaattivalmiste on osoittautunut erinomaiseksi avuksi jo tuhansille asiakkaillemme, jotka sitä ovat käyttäneet. He eivät voi olla väärässä!

keskiviikkona, maaliskuuta 12, 2014

Ubikinoni eli koentsyymi Q10


Ubikinoni eli Koentsyymi Q10


Ubikinoni eli koentsyymi Q10 on rasvaliukoinen molekyyli, joka esiintyy ihmisen elimistön kaikissa soluissa. Sitä on pieniä määriä monissa elintarvikkeissa ja erityisesti sisäelimissä (sydän, maksa ja munuaiset), lihassa, soijaöljyssä, sardiineissa, makrillissa ja maapähkinöissä. Lisäksi elimistö tuottaa ubikinonia jatkuvasti maksassa.

Ikääntyminen, sairaudet ja eräiden lääkkeiden säännöllinen käyttö (esimerkiksi tulehduskipulääkkeet ja kolesterolia alentavat lääkkeet) vähentävät ubikinonin biosynteesiä eli aineen tuotantoa ihmiskehossa. Ubikinonipitoisuus elimistössä on suurimmillaan 20-vuotiaana, jonka jälkeen sen tuotanto ja pitoisuus hitaasti pienenee. Ubikinoni toimii koentsyyminä mitokondriossa tapahtuvassa adenosiinitrifosfaatin (ATP:n) muodostuksessa, ja se on siis tärkeä solujen energian tuotannossa. Sydänlihas käyttää paljon energiaa, joten ubikinoni on tärkeä erityisesti sydämen toiminnalle.

Eräissä tutkimuksissa on todettu, että Fibromyalgiaa potevilla ihmisillä on ubikinonin eli koentsyymi Q10:n puutetta, lisääntynyt mitokondrioiden hapetusstressi ja rasvojen härskiintyminen. Tämä ilmenee espanjalaisen Sevillan yliopiston tutkimuksista. Puutos on helppo korjata nauttimalla ubikinonia ruuan lisänä. Sopiva päiväannos on 100-200 mg. Ubikinonin merkitystä myös migreenissä on tutkittu jo useita vuosia ja neurologien ammattilehdissä julkaistut myönteiset tulokset ovat vakuuttaneet jopa suomalaisen lääkäriseura Duodecimin ja Neurologiyhdistyksen asiantuntijat, jotka ovat laatineet migreenin käypä hoito -suosituksen.

Ubikinoni on myös eräänlainen kardio- ja neuroprotektantti. Jokaisen diabeetikon, sydänpotilaan, ikääntyvän ja statiineja käyttävän ihmisen tulisi ottaa päivittäin ubikinonia. Sydäntä suojaava päiväannos on mieluiten 200 – 300 mg päivässä.

                                                 
Ubikinoni Q10

 

On huomataava, että Q10 ehkäisee myös silmän verkkokalvon rappeumaa eli
makuladegeneraatiota.

FinnMSM Oy:n verkkokaupassa CoQ-10 Ubikinoni kapselit (120 X 100 mg). Tuotteen hinta on 33,95 €/pakkaus + toimituskulut 5,00 €/lähetys riippumatta lähetyksen koosta. Kannattaa siis tilata kerralla enemmän, vaikka yhdessä naapurin kanssa, jotta lähetyskulujen osuus pienenee!

Pakkauksessa on 120 kapselia. Yksi kapseli sisältää 100 mg Co-entsyymi Q10. Suositeltava annostus yksi kapseli päivässä ellei terveydenhuollon ammattilainen toisin suosittele. Nautitaan veden kera aterian yhteydessä. Annettua suositusta ei tule ylittää.