torstaina, syyskuuta 15, 2011

Keho parantaa itse itseään sopivien ravintoaineiden avulla


Ihmiskeho parantaa itse itseään sopivien ravintoaineiden ja liikunnan avulla. Lääkkeet lievittävät ehkä kipua, mutta eivät vaikuta itse vaivan aiheuttajaan. Kyseessä on usein siis vain ongelman hetkellinen siirto pois näkyvistä. 
Myrkytön lisäravinne MSM (sen puhtain muoto OptiMSM) saattaa estää C-säikeen välittämän kipuaistimuksen kulkua aivoihin, jolloin vaurioituneesta nivelestä välittyvä, aikojen kuluessa syntynyt tarpeeton, ikäänkuin "päälle jäänyt" kipu ei ole estämässä normaaleja kehon liikesuorituksia. Ihmiskeho parantaa itse itseään sopivien ravintoaineiden ja liikunnan avulla. 

Aineenvaihdunta palaa normaalille tasolle ainoastaan liikunnan eli kehon osien normaalin rasittamisen avulla. Silloin keho saattaa aloittaa syntyneiden vaurioiden korjaustyön, jos saatavilla on riittävästi tarpeellisia rakennusaineita, glukosamiinia, kondroitiinia, MSM:ää ja muita tärkeitä ravinteita. Silloin kipujen varsinainen aiheuttaja saattaa poistua. Ensin vain on luotava edellytykset riittävälle liikkumiselle. Lääkkeet näitä edellytyksiä eivät aina luo, koska ne saattavat hidastaa elintoimintoja, turruttaa ja väsyttää kehoa entisestään. 

Tämä (voimakkaiden lääkkeiden korvaaminen pehmeämmillä keinoilla ja liikunnalla) on pitkällä tähtäyksellä huomattavasti tehokkaampi ja terveyden kannalta parempi keino kivuista ja liikuntarajoitteista  eroon pääsemiseksi kuin tulehduskipulääkkeitten pitkäaikainen nauttiminen. Tulehduskipulääkkeiden vaikutus perustuu siihen, että ne ovat entsyymien estäjiä; nämä lääkkeet estävät myrkyllisten, kipua aiheuttavien entsyymien syntymistä kehossa, mutta vaikutuksiltaan laajakirjoisina estävät myös hyödyllisten, solujen rakennustoimintaan ja uusiutumiseen osallistuvien entsyymien syntymistä. Näin ollen pitkän tulehduskipukuurin jälkeen rustopinnat ja nivelet ovat entistäkin huonommassa kunnossa. 

Lainaan tähän tri Matti Tolosen artikkelia:

"Aspiriinin, kortisonin ja muiden tulehdus- ja särkylääkkeiden (kuten uusien COX 1- ja COX 2-estäjien) vaikutus perustuu pahojen eikosanoidien (lähinnä PGE2:n) synteesin estoon. Valitettavasti synteettiset lääkkeet eivät erota hyviä eikosanoideja huonoista, vaan ne estävät sekä huonojen että hyvien eikosanoidien tuotannon soluissa. Niiden pitkäaikainen käyttö ei ole terveyden kannalta hyväksi, koska tarvitsemme hyviä eikosanoideja. Pelkästään aspiriinin käyttö tappaa yli 10 000 ihmistä vuosittain (syynä mahaverenvuoto). Monet nivelvaivoihin tarkoitetut lääkkeet lievittävät kylläkin kipua, mutta pitkällä tähtäimellä ne ohentavat nivelrustoja, ja tauti vain pahenee. Kaiken lisäksi COX-2-estäjät salpaavat tärkeän resolviinin vaikutuksen, mikä voi johtaa valtimoiden tulehtumiseen, kovettumiseen ja sydänkuolemiin (lue lisää). Siksi suosittelen mieluummin käyttämään vaikka vihersimpukkaa ja farmaseuttista kalaöljyä".

Kannattaa huolehtia siitä, että ostamasi tai tilaamasi MSM-tuote on nimenomaan parasta laatua olevaa OptiMSM:ää. Koska MSM (metyylisulfonyylimetaani eli bioaktiivinen rikki) toimii monien aineiden kuljettajana ihon ja solun seinämien läpi, se kuljettaa myös siinä itsessään tai vaikkapa ihon tai suolenseinämän pinnalla olevat aineet solujen sisään. Jos MSM sisältää haitallisia aineita, esimerkiksi raskasmetalleja tai orgaanisia jäämiä, ne kulkeutuvat solun ytimeen saakka ja aiheuttavat kehityshäiriöitä, jopa vaurioita uuden solun rakentamimsessa. Silloin hyvä tarkoitus eliminoituu pelkästään huonojen keinojen käytöllä! Tarkista siis, että tavarantoimittajallasi on esittää selkeä seuranta valmistajalta myyntitiskille tai nettikkauppaan. Jopa OptiMSM on joutunut kavalien oman edun tavoittelijoiden listalle, mikä ilmenee halpojen kopiotuotteiden markkinoimisena. Jos hinta on poikkeuksellisen halpa, tuotekin saattaa olla "halpa"! Hyvää ja halpaa saa harvoin samassa paketissa!
Terveisin RikkiMikko