tiistaina, elokuuta 31, 2010

sunnuntaina, elokuuta 29, 2010

MSM ja Fibromyalgia

Vaihtoetoisia keinoja fibromyalgian hoitoon:

Fibromyalgia ja proteiinit 

MSM ja Fibromyalgia


MSM:ää on käytetty eräänä fibromyalgian hoitomuotona, koska se auttaa poistamaan eräitä tähän vaivaan liittyviä puutostiloja.  Seuraavassa on muutamia fibromyalgian oireita, joita voidaan parantaa MSM ravintolisän avulla. 

MSM saattaa
  • auttaa palauttamaan rikin puutteesta johtuvien, sokeria läpäisemättömien solujen syntymistä, ja siten vähentää veren sokerin epätasapainoa
  • vähentää lihasarkuutta ja kramppeja  
  • vähentää nivelrikon oireita ja hillitä rappeumien syntymistä 
  • sallia myrkkyjen ja allergiaa aiheuttavien aineiden poistumisen kehosta lisäämällä solujen läpäisevyyttä vähentämäällä nestepainetta soluissa
  • ehkäistä kipuimpulsseja tulehdusta estävien ominaisuuksiensa ansiosta
  • parantaa ja tasapainottaa immuunijärjestelmää
  • lisätä kehon verenkiertoa
Mikäli MSM nautitaan yhdessä esimerkiksi aminohappojen kanssa, MSM:n hyötyjen on osoitettu lisääntyvän. Kun samanaikaisesti nautitaan glukosamiinia ja kondroitiinia, MSM tehostaa ravinteiden kuljetusta vahingoittuneisiin rustoihin ja muihin kudoksiin. Yhdistettynä entsyymeihin, kuten serrapeptaasiin, MSM auttaa ruoansulatusta.

RikkiMikko


FinnMSM
Visalantie 3 A 7

40270 PALOKKA
 0400 948 531
moinonen@gmail.com
Vieraile verkkokaupassani:
http://www.finnmsm.com

Käy lukemassa musiikkiblogiani:

http://jazzmikko.blogspot.com


Fibromyalgian diagnoosipisteethttp://www.healthline.com/adamimage?contentId=1-000427&id=9758 

Contact Me Facebook


Artikkeli vuodelta 2005

Sähköposteja selatessani haaviini tarttui vanha kirjoitus,
jonka olin lähettänyt joillekin asiakkailleni vuonna 2005.
Sama kirjoitus on sittemmin saattanut olla tämän blogin
sivullakin, mutta tulkoon vielä kerran uudestaan julkaistavaksi,
koska siinä on mielestäni aika tärkeä viesti niille, jotka joutuvat 
nauttimaan tulehduskipulääkkeitä

MSM:n vaikutuksista.
 
Alkuperäinen artikkeli löytyi marraskuun alussa (viikko 45/2005) seuraavasta
Tämä
linkki johtaa alustavaan tiedotteeseen asiasta, ja varsinainen
tutkimusraportti julkaistaan myöhemmin. Tässä tiedotteessa kerrotaan
myös muista uusista innovaatioista nivelvaivojen hoidossa ja eräistä kipulääkkeiden aiheuttamista sivu
vaikutuksista. Aikaisemmin on luultu, että kipulääkkeiden ainoa vakava vaara on vatsan ärsytys, mutta
näköjään muita vielä vakavampiakin haittoja on olemassa
. Alustavat tiedot tutkimuksesta esitettiin USA:n Arthritis Foundationin marraskuun alun 2005 kokouksessa.
Lainaus: "Also this month the results of the first US double-blind, placebo-controlled study into the safety and efficacy of methylsulfonylmet
hane (MSM) were announced. Sulfur, the main activ
e component, is known to be beneficial for the body's connective tissue".
"The study at th
e Southwest College of Naturopathic Medicine in Arizona and the Arthritis Health Center in Arizona, involved 50 men
and women, all aged between 40 and 76 years, and measured the effects of three grams of OptiMSM taken
twice a day over a 12-week period, compared to a placebo.
The MSM was fo
und to have a statistically significant effect on pain and stiffness, as measured by the WOMAC scale. T
his result was expected, but a secondary measurement of
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tiedosto:Homocysteine.PNG Homokesteiinin (Hcy) rakennekaavio
homocysteine levels threw up more surprising results.
Those who took the MSM had "significant reductions" in plasma homocysteine, an amino acid thought to cause damage to the lining of arteries, increase clotting of the blood, and cause blockages in the arteries when it occurs at high levels.
Vapaa suomennokseni:
"Myös tämän kuun (marraskuu 2005) kokouksessa noteerattiin amerikkalainen lumekontrolloitu kaksoissokkotutkimus, joka koskee MSM:n turvallisuutta ja tehokkuutta. Rikki, MSM:n pääkomponentti, tiedetään hyödylliseksi kehon sidekudoksen kannalta.
Arizonan Southwest College of Naturopatic Medicine'ssä ja Arizonan Arthritis Health Centerissä suoritetussa tutkimuksessa, joka käsitti 50 naista ja miestä, iältään 40 - 76 vuotta, mitattiin kaksi kertaa päivässä 12 viikon aikana annetun kolmen gramman MSM- annoksen vaikutusta verrattuna lumeainetta nauttineiden ryhmään.
MSM:llä todettiin olevan tilastollisesti merkittävä vaikutus kipuun ja jäykkyyteen, kun käytettiin WOMAC- asteikkoa. Tämä vaikutus oli odotettavissa, mutta sivutuotteena mitatut homokysteiinipitoisuudet (veren seerumissa) herättivät hämmästyttävämpiä tuloksia.
Niillä, jotka olivat saaneet MSM:ää, todettiin "merkittävää alenemista" seerumin homokysteiinitasossa, aminohappo, jonka ajatellaan aiheuttavan verisuonten sisäpinnan vaurioitumista, lisäävän veren paakkuuntumista ja aiheuttavan verisuonten tukkeutumista silloin kun sitä esiintyy runsaasti veren seerumissa".
Eräs toinen tutkimus, jonka suuret uutistoimistot julkaisivat viime kesäkuun 10 - 11 päivänä kertoo, että on kantautunut melko hälyttäviä tietoja NSAID-lääkkeiden, joita on mm Burana ja Voltaren, tosi merkittävästä roolista sydän- ja aivoinfarktin riskitekijänä. Viime kesäkuussä julkistettiin laaja brittiläinen tutkimus (9218 henkilöä, ikähaarukka 25 - 100 vuotta, muistaakseni) (klikkaa: http://www.abc.net.au/news/newsitems/200506/s1389838.htm ), jossa todettiin että yli kolme kuukautta säännöllisesti ibuprofeenia (Burana) nauttineilla henkilöillä sydäninfarktin riski kohosi 24%, ja diklofenaakkia (Voltaren) nauttineilla vastaava luku oli 55%.
Selitys näyttäisi olevan siinä, että nuo tulehduskipulääkkeet nostavat veren seerumin homokysteiinitasoa, joka taas vaurioittaa verisuonen sisäpinnan rakennetta siten, että sen pintaan tarttuu helpommin plakkia. MSM puolestaan tekee verisuonen pinnan sileämmäksi, jolloin plakki ei siihen tartu. Lisäksi homokysteiini muuttaa veren koostumusta tekemällä sen helpommin paakkuuntuvaksi, jolloin tukosvaara entisestään lisääntyy. MSM sen sijaan tekee veren paremmin juoksevaksi.
Oma maallikon johtopäätökseni on, että jos on aivan pakko ottaa tulehduskipulääkettä, silloin olisi erittäin tärkeää nauttia samanaikaisesti MSM:ää, jotta seerumin homokysteeinitaso saataisiin pysymään kipulääkkeestä huolimatta tasapainossa. Jäämme odottamaan, minkälaisia johtopäätöksiä asiantuntijat näiden tutkimustulosten perusteella tekevät.
Vielä haluan muistuttaa, että MSM on myrkytön kivunhallinnan vaihtoehto. Ihmiskeho tarvitsee MSM:n orgaanista rikkiä paitsi kaikkien solujensa rakennusaineena, myös useiden hormonien ja entsyymien tuotantoon. Kehon jokaisessa solussa on orgaanista rikkiä, eniten äidinmaidossa, mikä todistaa, että se on todella tärkeä osa kehoamme. Luonto haluaa varmistaa näin, että kehittyvä pienokainen saa parhaat mahdolliset eväät kehittymiselleen.
Kaikki elävät solut sisältävät orgaanista rikkiä, olipa kyseessä kasvi- tai eläinsolu. Meidän tulisi saada tarvitsemamme rikki ruoka-aineista, joita syömme. Nykyisin kuitenkin maan köyhtyminen ja ruoan valmistusprosessi vaikuttavat siihen, että niin ei aina tapahdu. Puutos ilmenee usein siten, että iho alkaa muuttua elottomaksi, niveltemme saamat pikku kolhut eivät parane, vaan alkavat oireilla synnyttämällä myrkyllisiä entsyymejä rikkoutuneisiin kohteisiin, jotka taas viestittävät kipua aivoihin. Myös hiukset ja kynnet kärsivät rikin puutteesta. Kun vaje korvataan MSM:n avulla, saattavat nuo oireet väistyä. Lisänä kannattaa nauttia vielä glukosamiinia ja kondroitiinisulfaattia.
Ystävällisin terveisin RikkiMikko

P.S. Nyt FinnMSM:n erikoistarjous: Glukosamiini 200 g veloituksetta, kun tilaat 500 g OptiMSM jauhetta. Tuotepakkaus lähetetään, kun tilaus on maksettu (34,35 € postikuluineen). Arvo jopa 70,00 €! Tarjous voimassa niin kauan kuin tuotetta riittää. Mainitse tilauksen yhteydessä, että haluat bonusten sijaan glukosamiinin!