tiistaina, huhtikuuta 15, 2014

Superantioksidantti Astaksantiini

Dr. Mercola and Bob Capelli Discuss Astaxanthin


Superantioksidantti


Mitä jos voisit lisätä voimaa ja kestävyyttä, lyhentää urheilusuorituksen jälkeistä palautumisaikaa ja vähentää liikunnan aiheuttamia lihaskipuja? Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta?

Astaksantiini on mielenkiintoinen tuttavuus, ja siitä löytyy paljon puolueetonta tutkittua näyttöä eri sairauksien estämisessä. Aiheeseen liittyviä tutkimusalueita ovat muiden muassa seuraavat (Olen liittänyt linkkejä, jotka ohjaavat sinut lukemaan   kyseisiin aiheesiin liittyviä artikkeleita ja tutkimusraportteja, in English):
Myös urheilulääketiede on asiasta kiinnostunut, ja silläkin taholla on tehty paljon tutkimuksia. Esimerkkinä aiheesta mainittakoon seuraava, lokakuussa 2011 julkaistu tutkimus, josta tässä lyhyt katkelma:
”Tutkijat päättelevät, että vaikka he eivät kykene tunnistamaan vaikutusmekanismia, heillä on syytä olettaa, että astaksantiini on tehokas ravintolisä, joka parantaa harjoituksen tehokkuutta.

Mutta tutkijat toteavat, että se harjoituksen protokolla, jolla he testasivat, ei vastaa tavallista kilpailutilannetta ja että astaksantiini lisäravinnetta olisi myös testattava enemmän reaalimaailman olosuhteissa”.
”The researchers conclude that despite their inability to identify a mechanism of action, their study suggest that astaxanthin is an effective supplement to improve exercise performance.
But the researchers note that the exercise protocol they tested does not reflect a usual competitive race and that astaxanthin supplementation should also be tested under more real world conditions”.
- See more at: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21984399


Haittavaikutuksia käyttöön ei ole liitetty, sillä mm. lohen lihassa on puhdasta astaksantiinia, joten ihminen on syönyt tätä superantioksidanttia jo kymmeniä tuhansia vuosia. 

Eräänä luonnon voimakkaimpana antioksidanttina, Astaksantiinilla on dokumentoidusti osoitettu monenlaisia hyötyjä, ja kliinisissä tutkimuksissa on havaittu merkittävää hyötyä useiden vakavien, terveyteen liittyvien ongelmien hoidossa. Aineen molekyylirakenteesta johtuen astaksantiini on yksi harvoja antioksidantteja, jotka voivat siirtyä läpi koko kehon ja tarjoavat siten suojaa kaikille soluillemme. Sillä on sellainen ainutlaatuinen ominaisuus, että se voi suojata koko solua. Astaksantiinin molekyylillä on polaariset hydrofiiliset päät, jotka ulottuvat yli koko solukalvon. Useimmilla muilla tunnetuilla antioksidanteilla ei ole tällaista ominaisuutta.

Lisäksi voidaan todeta, että astaksantiini säilyttää antioksidanttiset ominaisuutensa myös hyvin suuria annosmääriä nautittaessa, päinvastoin kuin esimerkiksi C-vitamiini, joka menettää nuo ominaisuudet silloin, kun tietty annosmäärä ylitetään. Toisin sanoen C-vitamiini muuttuu pro-oksidantiksi.

Luonnossa Astaksantiini tuottaa fyysisiä ominaisuuksia, kuten kirkkaan värillistä pigmenttiä. Ihmiskehossa Astaksantiini toimii voimakkaana antioksidanttina, joka on jollakin tavoin samanlainen kuin hyvin tunnettu antioksidantti, beeta-karoteeni. Kun tullaan kysymykseen "Onko Astaksantiinia turvallista?" Vastaus on "Kyllä!" 
Tiedossa ei ole sivuvaikutuksia, kontraindikaatioita tai  toksisuusvaaraa, kun lisäravinteena käytetään tätä voimakasta antioksidanttia. Sen terveyttä edistävä vaikutus vähentää oksidatiivista stressiä koko kehon pehmytkudosten alueella. Kuten beetakaroteeni, astaksantiini on erinomainen antioksidantti, joka ylläpitää optimaalista silmien terveyttä ja se on myös ihon, nivelten ja sisäelinten terveyden kannalta tärkeä aine.

FinnMSM Oy, Astaksantiini. Tilaa täältä!