torstaina, kesäkuuta 15, 2006

Reumasairaan vatsa ja sydän vaarassa tulehduskipulääkkeitä käytettäessä

· Keskustelu tulehduskipulääkkeiden turvallisuudesta jatkuu. Mahasuolikanavan verenvuoto, sydänkohtaukset ja aivohalvaukset ovat merkittävimmät riskit.
Tämä toteamus löytyy osoitteesta:

Kannattaa käydä tutustumassa tähän artikkeliin ja pitää mielessä myös se tosiasia, että kipujen hallintaan saattaa olla muitakin keinoja kuin lääkkeet. MSM- jauhetta ainakin kannattaa kokeilla, koska sen LD50- arvo (myrkyllisyys) on samaa luokka kuin puhtaalla juomavedellä (noin 20 g/painokilo). Toisaalta mitään taloudellista riskiäkään ei tästä kokeilusta ole, koska 150 g annoksen saat 9,00 eurolla + pakkaus- ja postituskulut, (jolloin lähetyksen kokonaissumma on 10,90 €, jos tilaat osoitteesta: www.finnmsm.fi). Tätä summaa sinun ei tarvitse maksaa, jos ei tuotteesta ole apua. Pelkkä ilmoitus asiasta riittää!

Helsingin Sanomat uutisoi 13.6.2006:

Kaikki tulehduskipulääkkeet lisäävät sydäninfarktin vaaraa
Julkaistu: 13.6.:53

ARI-VEIKKO PELTONEN

Tulehduskipulääkkeiden pitkää ja jatkuvaa käyttöä ei suositella.

Sekä uusilla että vanhoilla tulehduskipulääkkeillä on sydänhaittoja, osoittaa tuore suomalaistutkimus. Sydäninfarktin lisääntymisen vaara on suhteellisen pieni, mutta erityisesti sydänsairaille sillä on merkitystä. Lääkkeiden pitkää ja jatkuvaa käyttöä ei suositella. ”Arviolta tulehduskipulääkkeiden aiheuttama riski tarkoittaa useita satoja sydäninfarkteja vuodessa”, dosentti Risto Vesalainen sanoi. Suomessa on vuosittain 17 000 ensisydäninfarktia.


Kannattaa lukea myös HeSA:n ”Tietokulman” yhteenvetoartikkeli ”Suomalaiset käyttävät paljon tulehduskipulääkkeitä

RikkiMikko haluaa kiittää kaikkia asiakkaitaan hienosta yhteistyöstä ja toivottaa lukijoilleen rauhallista Jussinpäivän odotusta ja kauniita säitä. Pitäkää huolta toisistanne! Se tarkoittaa kohtuullisuutta auringonotossa, uimisessa ja saunomisessa sekä ennen keikkea saunajuomien nauttimisessa.