lauantaina, lokakuuta 26, 2013

Päivän Terveysvinkki No 179/365 ̶ Sunnuntai 27.10.2013 ̶ Ruokapäiväkirja
Tee ystävänpalvelus: kerro läheisellesi tästä blogista. Jokaisen tässä blogissa olevan jutun lopussa on kuuden värillisen kuvakkeen sarja, josta voit valita oikeanpuoleisen lähettääksesi tämän kyseisen tekstin ystäväsi sähköpostiin.


Tutkimukset osoittavat, että ne, jotka pitävät ruokapäiväkirjaa saavat vähennettyä painoansa kaksi kertaa niin paljon kuin ne, jotka eivät kirjaa syömisiään. Kun ruokapäiväkirjan pidon yhdistää kohtuulliseen ruokavalioon ja liikuntasuunnitelmaan, on mahdollista laihtua keskimäärin 6,5 kiloa puolessa vuodessa! Ruokapäiväkirja auttaa sinua paitsi muistamaan syömäsi ruokamäärät, myös tehostamaan muutenkin muistia; laihduttaminen kun on hyväksi myös muistisairauksissa! Aiheeseen liittyvää lisätietoa löydät Pronutritionistin artikkelista.

On myös erittäin hyödyllistä pitää ruokapäiväkirjaa, jotta voi tallentaa ja analysoida herkkyydet erilaisille elintarvikkeille, jotka voivat aiheuttaa tulehduksien syntymistä ja ehkä edistää autoimmuunisairauksiin sairastumista, joita ovat esimerkiksi nuoruusiän diabetes, keliakia, narkolepsia, nivelreuma, psoriasis, pernisiöösi anemia, autoimmuunihepatiitti, punahukka ja MS-tauti.
Mietipä olisiko sinunkin hyvä pitää ruokapäiväkirjaa. Silloin voisit seurata ruoan saantiasi. Näin voisit tallentaa emotionaaliset ja fyysiset reaktiosi eri ruoka-aineille ja parantaa siten terveyttäsi. Erilaisten mobiilisovellusten avulla se on niin helppoa!

Mikäli haluat nähdä samanlaisia vinkkejä kuin tämä, pysy kanavalla, sillä tarkoitukseni on tuottaa vuoden jokaiselle päivälle uusi vinkki.
Lisa Bestin kirjoitukset ovat innoittaneet minua kirjoittamaan näitä Health Tip of the Day -artikkeleita.

 Today's Health Tip No. 179/365. Sunday 27/10/2013 ̶  Food diary


Make your friend a favor: Tell people about this blog.

Studies show that those who keep a food diary lose twice as much weight as those who do not.  When keeping a food diary combined with a reasonable diet and exercise plan, it is possible to lose an average of 14.3 pounds in six months!
It is also very helpful to keep a food diary to record and analyze food sensitivities, which may be contributing to inflammation and autoimmune disease, such as Celiac disease, Diabetes mellitus type 1, Interstitial cystitis, Lichen planus Narcolepsy[49][50, etc.
 Consider keeping a food diary to track your food intake, and to record emotional and physical food reactions to maximize health.  Apps make it so easy!
 If you want to see the same tips as this, stay tuned, as my intention is to produce a new tip every day.  
Writings of Lisa Best have inspired me to write these Health Tip of the Day articles.