keskiviikkona, tammikuuta 08, 2014

Astaksantiinin kolme valmistusmenetelmää.


Astaksantiinin kolme valmistusmenetelmää. Tämän artikkelin tiedot ovat osittain peräisin  suomenkielisestä Wikipediasta. Myös Kala Health bv:n sivustolta on mukana kuvamateriaalia.

 
Pohjankatkarapu (Pandalus borealis) saa punaisen värinsä mikrolevien tuottamasta astaksantiinista.
1. Synteettisesti petrokemikaaleista. Astaksantiinin teollinen synteesi ei ole julkista tietoa.


2. Viljelemällä astaksantiinia voi tuottaa Haematococcus pluvialis -mikrolevästä, jonka pigmenttipitoisuus (40 g/kg kuivapainosta) on 10 000 -kertainen esimerkiksi lohen lihaan verrattuna.[4][5]
3. Astaksantiinia kalanviljelyyn tuotetaan myös Phaffia rhodozyma-hiivan avulla dekstroosista.[6]

ASTAXANTHIN NEVER TURNS INTO A PRO-OXIDANT- Astaksantiini ei koskaan muutu pro-oksidantiksi, kuten C-vitamiini saattaa suurilla annoksilla muuttua.

KalaHealth Internationalin markkinoima ja FinnMSM Oy:n Suomessa myynnissä oleva Astaksantiini tuotetaan viljelemällä Haematococcus pluvialis –mikrolevästä. Sen pigmenttipitoisuus on (40 g/kg kuivapainosta), eli noin 10 000-kertainen esimerkiksi lohen lihaan verrattuna.[4][5]
Toisaalla esimerkiksi Kiinassa tuotetaan Astaksantiinia kalanviljelyyn myös Phaffia rhodozyma –hiivan, siis fermentoinnin avulla dekstroosista (D-glukoosi).[6]

maanantaina, tammikuuta 06, 2014

MSM:n laatukysymyksistäHyvää alkanutta vuotta kaikille lukijoilleni! Toivottavasti täsätä vuodesta tulee hyvä vuosi meille kaikille! 
Näin vuoden alkaessa on hyvä selvittää muutamia MSM-jauheeseen liittyviä seikkoja, jotta kuluttajan olisi helpompi tehdä oikeaan osuva ostopäätös.

- Kaikki MSM ei ole samanlaista; on olemassa eläimille tarkoitettuja tuotteita, joiden alkuperä ja valmistusprosessi jää usein hämärän peittoon. Tätä seikkaa pohdittaessa on hyvä muistaa, että eläintuotteet on tarkoitettu eläimille, vaikka myyjä usein vakuuttaakin, että tuote sopii myös ihmisille. Myyntipakkauksessa saattaa olla teksti: "Pakkauksen sisällä on annosteluohje myös ihmisille". Jos tuote on tarkoitettu ihmisille, minkä vuoksi sitä sitten markkinoidaan (usein halpaan hintaan) lähinnä eläimille? Ehkä sen vuoksi, että tuote  on valmistettu halpaa tuotantoprosessia käyttäen, ja jonka valmistuksen valvonnassa on tingitty. Huolellinen valvonta aiheuttaa merkittävän kustannuserän tuotannossa!

Suomeen tuodaan halpaa kiinalaista MSM-jauhetta, jonka tuotantomenetelmiä tai logistiikkaketjua ei ole ilmoitettu missään. Toisin sanoen valmistajan jäljittäminen on täysin mahdotonta. Näin ollen myös vastuukysymykset jäävät leijumaan ilmaan. Kun muistelee millaisia uutisia Kaukoidän tuotteista on viime vuosina saatu lukea eri medioista, ei voi kuin ihmetellä ihmisten sinisilmäisyyttä; on kuolemantapauksia aiheuttaneita melamiiniskandaaleja, elintarvikkeista löytyneitä korkeita lyijypitoisuuksia, väärennettyjä tuoteselostuksia ja sertifikaatteja jne. Jo Kiinan ilmansaasteet panevat ajattelemaan, että ravinnoksi valmistettavien tuotteiden tuotanto kärsii suurista puhtausongelmista. Uutiskuvista saa melkoisen huolestuttavan kuvan koko maan tilanteesta.

En ole täysin vakuuttunut siitä, että valmistajan tai myyjän tuotevastuuvakuutus  korvaisi yhtään mitään asiakkaalle, jos aine aiheuttaa esimerkiksi maksavaurion. Kun ostaa sellaista tuotetta, joka on tarkoitettu nimenomaan ihmisille, voi olla vakuuttunut ensinnäkin siitä, että terveydellisiä haittoja ei tuotteen käytöstä tule ilmenemään. Toiseksi, jos jotain sitten sattuisikin, myyjän tuotevastuuvakuutus korvaa vahingon, jos sen voidaan osoittaa aiheutuneen juuri kyseisen tuotteen käytöstä. Kolmanneksi, puhtaan tuotteen teho on aivan omaa luokkaansa verrattuna epäpuhtauksia sisältäviin tuotteisiin. Ihmetyttää suuresti, että markkinoille on päästetty arveluttavia halpatuotteita.

- USA:ssa toimiva yritys, Bergstrom Nutrition alkoi ensimmäisenä maailmassa valmistaa nimenomaan ihmisille tarkoitettua MSM-jauhetta nimeltään OptiMSM. Sen valmistuksessa noudatetaan äärimmäisen suurta huolellisuutta. Tuote käy läpi nelinkertaisen tislausprosessin, jonka tuloksena kaikkien raskasmetallien poistuminen voidaan varmentaa 100 % tarkkudella. Sama prosessi varmistaa tuotteen puhtauden myös bakteerien, hiivojen ja muiden bioperäisten ainejäämien osalta. Prosessi on kallis verrattuna kiinalaisten uuttamismenetelmään, jossa MSM:n vesiliuoksesta haihdutetaan vesi pois. Jäljelle jää MSM:n lisäksi kaikki sekin, mitä vedessä on alunperin ollut. Onko vesi ollut puhdasta, se on kysymys, johon emme saa vastausta.

- On myös olemassa yhdistelmätuotteita, joihin on lisätty esimerkiksi C-vitamiinia, koska nämä kaksi ainetta toimivat synergisesti. Teoriassa aivan hyvä idea, mutta käytäntö saattaa olla aivan toinen. Kahden ominaispainoltaan erilaisen aineen sekoittaminen, varsinkin jos niiden raekokokin sattuu olemaan erilainen, aiheuttaa sellaisen ongelman, että pakatessa on vaikea varmistaa tuotteen eri aineosien tarkka määrä. Myöskään käytössä ei voi varmistua siitä, että jokainen nautittu kerta-annos sisältää oikeassa suhteessa molempia aineita. Varmempaa on nauttia kumpikin osa-aine erikseen. Sitäpaitsi synteettinen C-vitamiini saattaa happamana aineena aiheuttaa vatsaongelmia. Ester-C on tasapainotettu pH-neutraali valmiste, joka sisältää myös tarvittavia apuaineita, kalsiumia ja bioflovonoideja jotka tehostavat elimistön kykyä käyttää C-vitamiinia hyväkseen.

Eräs naishenkilö, nyttemmin uusi asiakkaamme kertoi ystävättärensä suositelleen fibromyalgian hoitoon hevosille tarkoitettua MSM-glukosamiini-kondroitiini-hyaluronaanihappo-yhdistelmävalmistetta. En olisi kovin vakuuttunut siitä, voisiko tämä valmiste olla sopiva ihmisille, vaikka pakkauksessa onkin maininta: "Sopii myös ihmisille". Myyjä ottaa tässäkin tapauksessa merkittävän riskin markkinoidessaan eläintuotteita ihmisille.

Kannattaa siis olla huolellinen ostopäätöstä tehdessään, ettei hyvää tarkoittavasta ravintolisän nauttimisesta saisi enemmän haittaa kuin terveydellistä hyötyä. 

1. Toisin sanoen ota selville tuotteen alkuperämaa ja tuotteen valmistaja. 
 
2. Varmista internetin kautta, että tuo valmistaja todella on olemassa. 

3. Ota selvää valmistusmenetelmästä.

4. Selvitä maahantuojan tausta. Suomessa MSM-tuotteita ei valmisteta, joten kaikki tuotteet tuodaan ulkomailta.

5. Tarvittaessa voit ottaa myyjään yhteyttä vaikka puhelimitse; henkilökohtainen palvelu kuuluu hyviin kauppatapoihin!

6. Muista, että kyse on sinun terveydestäsi, ei siitä kuinka saisit halvimmalla ystäväsi suosittelemaa tuotetta. On olemassa hyviä ja halpoja tuotteita, mutta tavallisesti ne ovat kaksi eri tuotetta!
FinnMSM Oy:n RikkiMikko vastaa puhelimeen, kun soitat numeroon +358400948531