perjantaina, syyskuuta 13, 2013

Päivän Terveysvinkki No 142/365 Perjantai 13.9.2013 ̶ WC-pöntön pöpöt. Pöntön kannella on oma tarkoituksensa!
WC-pöntön kannella on oma tarkoituksensa! Se ei ole olemassa vain sen vuoksi, että sen päälle voitaisiin laittaa jotain, käyttää sitä jonkinlaisena laskualustana. Ei todellakaan!
Ällöttävyys sikseent, mutta WC:n huuhteluun liittyvät tutkimukset ovat osoittaneet, että bakteerit ovat levinneet jopa 25 sentin etäisyydelle, kun WC-allas huuhdellaan, ja vaaralliset bakteerit kuten Clostridium difficile voi säilyä vesipisaroissa jopa 90 minuuttia (puolitoista tuntia) WC-istuimessa ja sen ympäristössä. Kannattaa pitää kansi suljettuna sulkea WC:n huuhtelun aikana, välttää istumista WC-pöntön päällä huuhtelun aikana, ja käyttää säännöllisesti valkaisuainetta kotona välttyäkseen vaarallisilta bakteereilta.

Mikäli haluat nähdä samanlaisia vinkkejä kuin tämä, pysy kanavalla, sillä tarkoitukseni on tuottaa vuoden jokaiselle päivälle uusi vinkki.
Lisa Bestin kirjoitukset ovat innoittaneet minua kirjoittamaan näitä Health Tip of the Day -artikkeleita.


The toilet bowl lid is its own purpose! It does not exist just for the sake that it could be put on top of something, use it as some kind of a storage surface. Not at all!

Grossness aside, flush studies have shown that bacteria is spread up to 10 inches when a toilet is flushed, and dangerous bacteria like C.diff (Clostridium difficile) may survive in water droplets up to 90 minutes on the seat and surrounding area.  Consider closing the lid on the toilet while flushing, avoid sitting on the toilet while flushing, and use bleach at home frequently to minimize exposure to dangerous bacteria.
Writings of Lisa Best have inspired me to write these Health Tip of the Day articles.