torstaina, maaliskuuta 19, 2009

Allergiat ja MSM

RikkiMikko lainaa näinä kevään päivinä ajankohtaiseen aiheeseen liittyvää erittäin ansiokasta artikkelia, joka on julkaistu Allergia- ja astmaliiton sivustolla.

Allergisen nuhan aiheuttajia ovat pääasiassa tuulipölytteisten kasvien siitepölyt. Kevätkesällä oireita aiheuttavat lehtipuut, keskikesällä heinäkasvit ja loppukesällä pujo. Koivun ja heinien siitepöly ovat yleisimpiä allergian aiheuttajia. Siitepölyallergiasta kärsii 10-20 % suomalaisista. Osa siitepölyallergisista saa oireita myös ruoka-aineista.

Siitepölyallergian hoidon perustana ovat lääkkeet. Kukinta-aikana kannattaa kuitenkin kokeilla muutama muukin niksi oireiden lievittämiseksi.

"Ohjeilta edellytetään entistä vankempia perusteluja. Medikalisaatio on kaikkialle hiipivä vitsaus, jota vastaan on aktiivisesti taisteltava. Ihmisille ei pidä antaa kaiken maailman ohjeita muuten vain, ne muokkaavat käyttäytymistä ja valintoja yllättävän voimakkaasti jopa vuosikymmenien ajan. Useamman kerran vastaanotolle on tullut potilas, joka on kaivanut lompakostaan nuhruisen ihotestauslistan 1960-luvulta. Siinä on plussia ja miinuksia – ja plussia on vältelty 40 vuotta!" (lainaus Allergia ja astmaliiton sivulta: klikkaa)

RikkiMikon kommentti: voisit kokeilla myös OptiMSM- jauhetta, jolla on joidenkin tutkimusten mukaan todettu erittäin positiivisia vaikutuksia allergioiden hoidossa, jopa parempia kuin allergian hoitoon tarkoitetuilla lääkkeillä.

Sää vaikuttaa siitepölymääriin. Ilmassa on vähiten siitepölyä aamuisin, iltaisin ja kostealla säällä, ja eniten aurinkoisella ja tuulisella säällä. Koivun ja heinien allergeenien määrä moninkertaistuu ilmassa sateen alkaessa ja ja erityisesti ukkosmyrskyssä. Se saattaa pahentaa oireita.

Keväällä siitepölykauden alku voi eri vuosina vaihdella useita viikkoja sääolosuhteista johtuen. Kun lämpötila on nollan yläpuolella, siitepölytuotanto voi alkaa. Eteläiset ilmavirrat voivat joskus tuoda jo tammi-helmikuussa Etelä-Suomeen oireita aiheuttavia määriä siitepölyä.

Siitepölytiedotus

sunnuntaina, maaliskuuta 15, 2009

SUURI GAALAKONSERTTI

Operettiteatteri Bravo! esittää

SUURI GAALAKONSERTTI

operetti-, musikaali- ja elokuvasäelmiä

Lauantai 28.3. klo 19 Kuopion Musiikkikeskuksen Konserttisali

OPERETTITEATTERI BRAVO
esittää operetti-, musikaali-, ja elokuvasävellyksiä

Marjukka Tepponen
Jukka Saarman
Salonkiorkesteri Bravo, johtajana Sakari TervoHämeenlinnan Verkatehtaalla 3.4.2009 klo 19:00

Jyväskylän Paviljongissa 4.4.2009 klo 19:00Tällä mainoksella RikkiMikko haluaa kannustaa lukijoitaan parantamaan elämänsä laatua tulemalla kuuntelemaan hyvää elävää musiikkia. RikkiMikko kutsuu samalla kaikki hyvän ja viihdyttävän musiikin ystävät nauttimaan suuren maailman parhaista herkkupaloista. Ohjelmassa Emmerich Kalmanin, Franz Leharin, Francesco Sartorin (Con te partirò), Andrew Lloyd -Webberin (All I Ask of You Kuuntele!), Theo Mackebenin (Warum), ym. maailmanmainetta niittäneiden säveltäjien parhaita sävellyksiä.

Esiintyjinä Suomen eturivin taiteilijoita, joista mainittakoon Jyväskylän konsertissa esiintyvät sopraano Emilia Vesalainen, tenori Hannu Jurmu, sopraano Marjukka Tepponen ja tenori Jukka Saarman. Säestävää yhtyettä johtaa Sakari Tervo. Konsertin juontaa
sovittaja-ohjaaja Taava Hakala

Hämeenlinnan konsertissa vuorossa ovat:

tenori Jyrki Anttila
sopraano Emilia Vesalainen
tenori Jukka Saarman
sopraano Ulla Paakkunainen
Juontajana Stuart Köhler
Salonkiorkesteri Bravo! joht. Sakari Tervo

Katso ja kuuntele tämä TV:stä tuttu mainosvideo!

Marjukka Tepposesta vielä muutama sana, jotka Timo Mustakallio- laulukilpailun tuomaristo lausui päätösraportissaan:

Vahvojen naisten
laulukilpa

Henkeväksi ja herkkävaistoiseksi tulkitsijaksi osoittautuneen Marjukka Tepposen sopraano oli nautittavan soinnikas ja kypsänoloisen helmeilevä.

Kun kilpailua oli päivällä käyty aloittajasta aakkosjärjestyksessä edettynä kuudenteen laulajaan, oli jo käynyt selväksi se, että puhuttelemaan kykenevän laulajan on äänensä hallinnan lisäksi oltava musiikillisia ja tekstityylejä ymmärtävä ja monella tavalla oivaltava