torstaina, helmikuuta 28, 2008

Operettiteatteri Bravo: Johann Strauss: LepakkoKoska Lepakkokuume (ei sukua esimerkiksi myyräkuumeelle) alkaa vähitellen ainakin Keski-Suomessa nousta, RikkiMikko päätti kirjoittaa vähän lisää Lepakkoon liittyvistä asioista, jotta ilmiötä olisi helpompi lähestyä sitten kun tapahtuma on keväällä ja kesällä todella ajankohtainen. Koska erilaisia asiaan liittyviä linkkejä alkoi yllättäen ilmestyä näköpiiriin huomattavasti odotettua enemmän, oli suorastaan pakko tehdä lisäyksiä tekstiin; videoita, musiikkilinkkejä, jopa saksankielinen librettokin, jonne reitin löydät alempaa.


Tässä tekstissä on siis linkkejä, joiden kautta voit katsella aiheeseen liittyviä hienoja videotallenteita. Koska Internet yhteydet saattavat olla joskus tällaisten streaming video- ohjelmien pullonkaula - esitykset saattavat ajoittain häiritsevästi katketa - kannattaa toisto pysäyttää alussa joksikin aikaa, jotta tietokoneesi puskurimuistiin ehtii tallentua riittävästi dataa. Latauksen kehitystä ilmaiseva punainen viiva kertoo lataustilanteen. Kun viivaa on tullut riittävästi, voi toiston aloittaa, ja kas, toistoon ei välttämättä enää niitä katkoja tulekaan. Anna palautetta tästäkin asiasta, jos tarvetta ilmenee!

Tässä taustatietoa 20 minuutin mittaisen videon muodossa Johann Strauss nuoremman operetista Lepakko (video).

Lepakon saksankielinen libretto avautuu luettavaksi täältä.
Saattaa olla hyödyksi tai ainakin iloksi tulostaa libretto paperille tai avata se uuteen ikkunaan, ennen kuin alkaa kuunnella ja katsella alempana olevista linkeistä avautuvia operettivideoita.

Operetin musiikista ja pukuloistosta voit poimia makupaloja:

- Fledermaus Overture
- I Akt: Introduktion.
- No 2: Terzett
- No 7: Couplet (
Prinssi Orlofsky, Bravon projektissa Marja Peura)
- No 8: Mein Herr Marquis
- No 10: Klange des Heimats; Csardas
- No 11:
Bruderlein, Bruderlein und Schwesterlein
- No 15: Ich Stehe Voll Zagen
- No 16: Finale III

Toivottavasti tämä teksti ja ohessa olevat videot osaltaan helpottavat lukevaa ja kuuntelevaa yleisöä teoksen hienouksien ymmärtämisessä. Kesällä sitten joukolla seuraamaan iki-ihania musiikkihetkiä! Niin, ja onhan meillä 25.04.2008 Jyväskylän Paviljongissa Operettikavalkaadi, jossa tähtivieraina Arja Koriseva ja Raimo Sirkiä! Aikataulut löydät siis täältä, Bravon omalta Internet- sivulta.

RikkiMikko toivottaa hyvää lopputalvea ja aurinkoista alkavaa kevättä