tiistaina, elokuuta 21, 2012

Onko MSM turvallista?


Puhdas MSM on turvallista, eikä sillä ole raportoitu haittavaikutuksia, jopa hyvin suuria annoksia nautittaessa.
 
 Katso tämän linkin kautta avautuva artikkeli. 
Varo MSM-jauhesekoitteita! Yhdistelmätabletit ovat turvallisia, koska niissä ei tapahdu eri osa-aineiden jakaantumista, kuten jauheiden kohdalla saattaa tapahtua, kun painavammat hiukkaset painuvat pohjaa kohti ja kevyemmät nousevat pintaan, etenkin kuljetuksen aikana.
Varo eläimille tarkoitettuja tuotteita! Yleensä tuotteen halpa hinta kertoo halvasta valmistusmenetelmästä, jolloin sen laadusta ja ennen kaikkea puhtaudesta ei voi olla varma.Katso oheisen linkin kautta avautuva artikkeli:  Varo sekoitteita! Varo eläimille tarkoitettuja tuotteita! - See more at: http://finnmsm.blogspot.fi/2005/06/msm-jauhe-pelasti-elmni.html#sthash.5NYBSq2v.dpuf
Onko MSM turvallista?
Tähän mennessä julkaistut tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet MSM:n olevan turvallista ihmisten ja eläinten käyttöön. Edes suurilla annostasoilla, ei ole havaittu mitään merkittäviä haittavaikutuksia tai yhteisvaikutuksia lääkkeiden kanssa. On huomattava, että näissä tutkimuksissa käytettiin hyvin puhdistettua MSM:ää; kuluttajien pitäisikin tedostaa että se MSM, jota he käyttävät on asianmukaisesti valmistettu jotta se pystyisi poistamaan mikroskooppisia myrkkyjä ja epäpuhtauksia.

MSM ja allergiat – MSM:n sivuvaikutukset

Lääketieteellisessä kirjallisuudessa ei ole raportoitu tapauksia MSM:ään liittyvistä allergisista reaktioista; tosin siellä on kourallinen julkaisemattomia kertomuksia vähäisistä haittavaikutuksista, kuten löysistä ulosteista, vatsavaivoista ja ihottumista, tilanteista, jotka katosivat heti tämän ravintolisän käytön lopettamisen jälkeen. Jotta saisit enemmän tietoa allergioista ja sivuvaikutuksista, katso kuluttajien FAQ täältä, jonka suomennos on parhaillaan tekovaiheessa.
Oregon Health & Science Universityn lääketieteen tohtori Stanley Jacob, raportoi hänen lääketieteellisessä hoidossaan olleista yli 18000 potilaasta, joista jotkut saivat erittäin suuria annoksia ilman haittavaikutuksia.
MSM:ää koskeva, rotille tehty tutkimus: ensimmäinen MSM:ää koskeva toksikologian tutkimus, joka julkaistiin vertaisarvioidussa aikakauslehdessä. Julkaistu aikakauslehdessä Journal of Food & Chemical Toxicology. GLP-yhteensopiva (good laboratory practice). Haittavaikutuksia ei havaittu akuutissa eikä subkroonisessa (90) tutkimuksessa annoksilla 2 g / kg akuutissa vaiheessa ja 1,5 g / kg subkroonisessa vaiheessa. Toksikologia, laboratoriokokeet, patologia, histologia olivat kaikki negatiivisia.

Rose SE, Chalk JB, Galloway GJ, Doddrell DM. Dimetyylisulfonin havaitseminen  ihmisen aivoissa in vivo-protoni-magneettisen resonanssin spektroskopialla.


MSM:n toksikologiaa (Toksikologia (kreik. toksikon 'nuolimyrkky'; logos, 'oppi') on oppi vieraiden aineiden haitallisesta vaikutuksesta eläviin organismeihin) on selvitetty useissa tutkimuksissa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Talk%3AMethylsulfonylmethane
Human Studies