perjantaina, tammikuuta 26, 2007

YLE Radiosoitin

RikkiMikko löysi aivan sattumoisin kiinnostavan kansallisen radiopalvelun, YLE Radiosoittimen. Matkustellessani Jyväskylän alueen ulkopuolella, olen usein jäänyt kaipaamaan Yle Peilin lähetyksiä, joita minulla on ollut tapana kuunnella työn ohessa aamusta iltaan. Tämä kanava lähettää ns. asiaohjelmia, siis pääasiassa puheohjelmia. Ne ovat antaneet sisältöä päivän askareisiin; ei olisi kovinkaan hauskaa tulostaa etikettejä, vastailla sähköposteihin tai pakata MSM- pusseja postituskoteloihin, ellei olisi jotain mielenkiintoista kuunneltavaa taustalla.

Joskus käy niin, että joku asiakas soittaa, ja minun on pakko keskeyttää mielenkiintoisen ohjelman kuuntelu kesken kaiken, mutta ei hätää; nyt voin kuunnella ikäänkuin nauhoitettuna sen ohjelman uudestaan tämän uuden löytöni kautta alusta alkaen. Eikä haittaa vaikka osa asiasta tulee toiseen kertaan. Jos se on mielenkiintoinen ohjelma, sen haluaakin kuunnella uudestaan. Kertaus syventää omaksumista!

Niinpä halusin myös Yle Peilin lähetysalueen ulkopuolella asuvien kotisivuillani vierailevien voivan nauttia tästä YLEn ohjelmatarjonnasta. Tiedän nimittäin, ettei läheskään koko Suomen alueella voi kuunnella radiosta tätä kanavaa, ja kuitenkin varmaan monet haluaisivat olla ajan hermolla mitä tulee luonto-ohjelmiin, taiteen erilaisiin virtauksiin, ajankohtaisiin poliittisiin keskusteluihin ja moniin muihin mielenkiintoisiin juttuihin. Esimerkiksi AamuTV:n ohjelmista osa tulee tätä kautta radioformaattina. Ja löytyyhän sieltä myös TekstiTV ja television ohjelmaopas. Hyvän ruoan ystävät arvostavat varmasti reseptiarkistoa! Täältä YLE Radiosoittimesta sitä sisältöä löytyy!


keskiviikkona, tammikuuta 24, 2007

Onko tupakoitsijan elämä todellakin näin paljon hauskempaa


Onko tupakoitsijan elämä todellakin näin paljon hauskempaa?
Puheväli
Lähetetty 22.01.2007 12.11 "Ei todellakaan! Jo p_ _lle haiseva kumppani on luotaan työntävä. Luultavasti tupakoitsija ei ole tietoinen asian tästä puolesta, siis siitä, että parisuhde voi olla vaarassa pelkästään epämiellyttävän tunkion hajun vuoksi. Myös säästöön jäävillä seikoilla - ystävät, terveys ja rahat - on varmaakin parempaa käyttöarvoa kuin sillä hetken nautinnolla, jonka saa tupakasta. Kohdallani on tapahtunut ystävien kanssa tapahtuvien vierailujen karsiutumista sen vuoksi, etten siedä tupakan hajua. Menetys ei ole minulle merkittävä, koska koen tupakoivat tuttavani jotenkin toisen luokan kansalaisiksi, jotka voivat hapantua omissa hajuissaan".

Oheisen tekstin kirjoitin YLEN puheväli- ohjelmaan. Ilokseni se myös luettiin radiossa, tosin pieni virhe pääsi juontajalta: "haiseva kumppani" oli saanut ylimääräisen tavun peräänsä, jolloin sanat saivat muodon: "haiseva kumppanini", mitä en todellakaan tarkoittanut; rakas kumppanini ei polta eikä siis haise! Olen entinen tupakoitsija ja koen mielettömän suurta iloa siitä, että olen päässyt eroon yli 15 vuotta jatkuneesta rahojen ja terveyden tuhoamisesta. Nykyinen terveydentilani on erinomainen, ja hiukan on jäänyt pahan päivän (tai sitten hyvän) varalle täppiäkin. Minulla on erittäin hyviä tupakoiviakin ystäviä, joiden kanssa on hauska vaihtaa mielipiteitä myös tupakanpoltosta ja sen vaaroista. Kannustan kaikkia röökaajia yrittämään tupakoinnin lopettamista! Se 8 - 11 vuoden lisäaika, jonka ehkä näin saa elämäänsä, saattaa olla sitä kaikkein parasta aikaa!