lauantaina, tammikuuta 19, 2013

Lukunopeuden parantaminen


Onko sinua ärsyttänyt se, ettet ehdi lukea television vieraskielisten ohjelmien tekstityksiä niin nopeasti, että ehtisit ymmärtää mitä on kirjoitettu, kun jo uudet tekstit ilmestyvät ruutuun? 

Ovatko nämä RikkiMikon blogikirjoitukset liian pitkiä? Sellaisia, ettei niitä viitsi ryhtyä lukemaan! 

Tuntuuko sinusta joskus siltä, että et jaksa lukea artikkeleita, koska ne ovat liian pitkiä. Haluaisitko, että lukunopeutesi olisi nopeampi? 

Tässä muutamia neuvoja: 
- Pyri välttämään takaumia. Takauma, siis se että, palaat lukemaan uudestaan jo lukemasi tekstin, hidastaa huomattavasti lukunopeuttasi. Sen sijaan voit tekstin lukemisessa mennä eteenpäin, ja kas kummaa, ymmärrät kuitenkin senkin mitä on jäänyt väliin. Tulevan tekstin asiayhteys palauttaa ajatuksen oikeaan. 
- Toinen vinkki: Kohdista katseesi kunkin rivin toiseen tai kolmanteen sanaan, ei siihen rivin ensimmäiseen sanaan. Alitajuntasi tai asiayhteys tuottaa sen sanan oikean  merkityksen, vaikka et olisi sitä suorastaan katsonut. Näin säästät huomattavasti aikaa, ja tajuat paljon nopeammin tekstissä olevia asioita.

Edesmennyt äidinkielen opettajamme Martti Saraste sanoi usein, että hämärästi kirjoitettu on hämärästi ajateltu. Hiukan soveltaen voisi sanoa, että hitaasti luettu on hitaasti tajuttu. Toisin sanoen voi ajatella, että mitä nopeammin luet tekstiä sitä nopeammin myös tajuat sen lukemasi tekstin merkityksen. 

Lukunopeuden kehittämiseen on olemassa useita tieteellisesti tutkittuja  ja hyväksi havaittuja menetelmiä. Eräs sellainen on iPad-sovellus Sharp Eye. 

A Sharp Eye (Fast Reading Training) HD tekijänä SP Soft
https://itunes.apple.com/fi/app/sharp-eye-fast-reading-training/id407461859?l=fi&mt=8


perjantaina, tammikuuta 18, 2013

Terveysuutisia

RikkiMikko päätti ryhtyä julkaisemaan eri uutislähteistä kokoamiaan ajankohtaisia artikkeleita. Lähteinä tulevat olemaan tiede.fi, yle.fi, uusisuomi.fi, Helsingin Sanomat, jne. 

 Tiede,16.01.2013 20:00
Näkeminen perustuu valoon. Jotta sikiön silmä kehittyisi normaalisti, sen täytyy altistua valolle jo kohdussa. Tämä selvisi yllättäen Kalifornian yliopiston tutkimuksessa Yhdysvalloissa.
Havainto lisää ymmärrystä näön kehityksestä ja sairauksista, jotka aiheuttavat sokeutumisen kohdussa. - Se muuttaa perustavalla tavalla käsitystämme verkkokalvon kehityksestä, sanoo tutkija Rihard Lang Cincinnatin lastensairaalasta.

Lisää aiheesta:


Uusi tieto tupakoinnista: Geeneillä yllättävä vaikutus


  • Kuva

Tupakoivan mummon geenit saattavat kannustaa lapsenlapsetkin sauhuttelemaan, väittää Suomen akatemian rahoittama tutkimus.
– Geenit vaikuttavat muun muassa siihen, kuinka paljon poltetaan, kuka pystyy sietämään paljon tupakkaa ja kuka polttaa vain vähän, kertoo akatemiaprofessori Jaakko Kaprio
....
Kaprion mukaan raskausaikana tupakoivien äitien lapsilla on tupakoimattomia suurempi riski sairastua somaattisiin tauteihin kuten astmaan ja muihin hengitysvaikeuksiin. Myös adhd:n kaltaiset mielenterveysongelmat ovat yleisempiä, jos nainen polttaa läpi raskauden.

Tiede: Tämä yleinen ruokailutapa saa ihmisen syömään 96 % enemmän

Seura vaikuttaa yllättävän paljon syömisen määrään, kertoo Tiede-lehti juuri ilmestyneessä numerossaan.
Psykologi John DeCastro on osoittanut, että kaksin syödessään ihminen syö 36 prosenttia enemmän kuin yksin syödessä, lehti kertoo.
Kun syöjiä on neljä, ihmiset syövät 75 prosenttia enemmän kuin yksin. Seitsemän ruokailijan ryhmässä syödään 96 prosenttia enemmän.
– Kun olemme seurassa, keskitymme enemmän ystäviimme kuin ruokaan, lehti väittää

06.01.2013 17:00

Unilääkkeiden tehosta jopa puolet lumevaikutusta

Unettomuuden hoidossa käytettävät bentsodiatsepiinijohdannaiset unilääkkeet saattavat olla paljon luultua tehottomampia. Ilman lumevaikutusta lääkkeiden apu unettomuuteen olisi vaatimaton, osoittaa British Medical Journalin julkaisema meta-analyysi.

 Lisää aiheesta:

Pikaruoka saattaa altistaa nuoret astmalle

Duodecim
Pikaruoka saattaa olla terveysriski.
Timo Hämäläinen
Pikaruoka saattaa olla terveysriski.
Hampurilaisia ja muuta pikaruokaa suosivat nuoret saattavat sairastua muita herkemmin astmaan ja kärsiä pahemmista oireista, laaja kansainvälinen tutkimus osoittaa. Hedelmät ja vihannekset voivat puolestaan pienentää astmariskiä ja auttaa oireiden hillinnässä.

Yle Uutiset | yle.fi ...

Tutkijoiden mukaan vaikutus saattaa johtua verenpaineen laskua seuraavasta tasapainon häiriintymisestä ja sen aiheuttamista kaatumisista.

Verenpainelääkityksen aloittaminen voi suurentaa iäkkäiden potilaiden lonkkamurtumariskiä lääkityksen alkuaikoina, kertoo tuore tutkimus. Tutkijoiden havainto on uskottava, sillä verenpainelääkitykset on liitetty myös kaatumisten lisääntymiseen. Kaatuminen on yleisin lonkkamurtumien aiheuttaja.

Flunssassa myös sydän rasittuu. Jos ei hidasta tahtia, voi seurata harvinainen mutta hankala sydänlihastulehdus.


iStockphoto
Fakta

Lenkkeilijä, lue tämä

Flunssaisena voit tehdä kevyitä kotiaskareita tai esimerkiksi kävellä rauhallisesti, mutta vältä hengästymistä.
Jos sinulla on kuumetta, pysy sängyssä ja juo paljon.
Flunssan jälkeen liikunta kannattaa aloittaa tunnustellen. Hengästyminen on hyvä mittari: jos puuskututtaa, menee liian lujaa.
Jos sinulla on ollut kuumetta, lepää vähintään yhtä monta päivää kuin olit kuumeessa.
Jos tunnet liikkuessasi poikkeavaa uupumusta, lepää lisää.
Kokeile kovatahtisempaa harjoittelua vasta, kun tunnet itsesi taas terveeksi.
Keväällä 2009 savonlinnalainen Miikka Neuvonen istui kotisohvalla katsomassa televisiota. Flunssat olivat vaivanneet häntä pitkään, eivätkä judo- ja jalkapallotreenit sujuneet. Nyt hän oli taas pienessä kuumeessa.
Äkkiä hänestä tuntui, että kaikki ei ole kunnossa. Rintaa kivisti, oli pakko kyyristyä. Vasen käsi puutui.

 Lue lisää 

Kehon myrkkyjen poisto eli detoksifikaatio

perjantaina, tammikuuta 18, 2013
RikkiMikko haluaa julkaista hieman korjattuna viisi vuotta sitten julkaisemansa artikkelin kehon myrkkyjen poistosta:

Mitä kehoon piiloutuneet myrkyt voivat aiheuttaa ihmisen terveydelle? Mistä niitä myrkkyjä tulee?
Siinä pari kysymystä, joihin voi helposti löytää hyvinkin dramaattisia ja yllättäviä vastauksia. Eräs sellainen yllätys varmaankin useammalle meistä on tieto, että saamme ravinnostamme tällä hetkellä noin 20 000 erilaista vierasainetta, yhdisteitä, jotka eivät oikeasti kuulu ravintoomme. Määrä on moninkertainen verrattuna tilanteeseen viisikymmentä vuotta sitten.
Mitä nuo myrkyt sitten vaikuttavat ihmisen terveyteen? Vastauksen voi löytää vaikka Wikipedian artikkelista Toksikologia. Erikseen voidaan mainita vielä hormonaaliset haitta-aineet.
Eeva Ahola kirjoitti asiasta seuraavaa "Kuka tuntee kemikaalit?", joka on julkaistu Euroopan tiede ja teknologia -lehdessä No 2/2005
"Hormonaalisiksi haitta-aineiksi kutsutaan ympäristöstä ihmiseen kulkeutuvia yhdisteitä, jotka vaikuttavat elimistön sisäeritykseen, johon kuuluvat esimerkiksi kilpirauhanen, sukupuolirauhaset ja lisäkilpirauhaset. Rauhaset tuottavat hormoneja, jotka ohjaavat ihmisen kehitystä, kasvua, lisääntymistä ja käyttäytymistä, joten niiden toimintaa häiritsevät haitta-aineet voivat aiheuttaa esimerkiksi epämuodostumia, syöpää, lisääntymishäiriöitä ja käyttäytymismuutoksia. Ihmiset altistuvat hormonaalisille haitta-aineille suoraan työssään tai elintarvikkeiden, joidenkin muovien, maalien, pesuaineiden ja kosmetiikan kautta. Hormonitoimintaan vaikuttavia yhdisteitä on myös ilmassa, vedessä ja maaperässä". Aihetta tutkivat EU-projektit: http://europa.eu/legislation_summaries/internal_market/single_market_for_goods/chemical_products/l21277_fi.htm.
Seuraavassa RikkiMikon oppi-isä Karl Loren kertoo omasta detoksifikaatio kokemuksestaan. Lainaus on hänen artikkelistaan Viewpoint, jonka olen suomentanut hänen luvallaan.
Karl Loren - Google+


Oma henkilökohtainen kokemukseni oli, nyt kun katson sitä jälkeenpäin, hyvin dramaattinen. Aikoinaan ajattelin, että se oli ”normaalia.”

Annapa hetki aikaasi, jotta kerron kuinka ensin kiinnostuin ”vitamiini- bisneksestä” kun menin luennolle, jossa kerrottiin loisista – ja siitä kuinka melkein jokaisen kehossa on niitä. Näin nuo inhottavat kuvat lapamadoista, jotka olivat kolme metriä pitkiä – jotka oli ajettu ulos kehosta. Hyi!
Luento kannusti minut ostamaan tätä yrttiyhdistelmää, joka tappaisi tai irrottaisi näiden loisten otteen – olin vakuuttunut.
Ei ole harvinaista, että joudut viettämään tunteja kontallasi tähyillen WC- pönttöön ja tiirailet noita heiluvia otuksia! Minulle kävi näin. En koskaan löytänyt yhtä ainoaa heiluvaa otusta, mutta yrtit varmaankin löysivät, koska suoli löystyi ja vatsa mourusi.

Ubikinoni eli koentsyymi Q10


Mainitsen tämän, koska pahinta mitä vitamiini voi tehdä sinulle on ”ei mitään”, mitä voit tarkastella. Nielaiset tämän pillerin – etkä havaitse mitään tapahtuvan. Sitten se siirtyy uskon asiaksi tai tekniseksi tietämykseksi. Otan CoQ10 teknisen ymmärrykseni perusteella. Henkilökohtaisesti en tunne mitään erityistä kun otan sen, mutta uskon kirjallisuudesta lukemani perusteella että se on hyvin tärkeä ravinne nautittavaksi.

Olen ollut ”myrkynpoistouskovainen” (”believer of detoxification”) monia vuosia. Uskon myös, että mikä tahansa vaikutus, minkä voin havaita, on parempi kuin se, ettei ole mitään vaikutusta havaittavissa – ja katson tätä vaikutusta erillisenä siitä, onko olemassa jotain, vai eikö mitään vaikutusta. Toisin sanoen, kun koen jotain vaikutusta kehossani, (ihottumaa, esimerkiksi), totean ensimmäiseksi ja ennen kaikkea, että siellä on jotain, mutta pidättäydyn arvioimasta sitä, onko vaikutus hyvä vai paha. Sitten teen erillisen arvion vaikutuksen hyvyydestä tai pahuudesta.

Koska uskon niin vahvasti detoksifikaation merkitykseen, olen taipuvainen pitämään hyvänä mitä tahansa vaikutusta, joka voisi olla myrkynpoistumisvaikutus.

Ymmärrät, että tämä on taipumus käsittää asioita, ei tiedettä. Niin, tässä on minun henkilökohtainen kokemukseni MSM:stä. Ensinnäkin, vastustin sen nauttimista joitakin vuosia sen jälkeen kun olin kuullut siitä. Jutut jotka kuulin siitä kuulostivat liian hyviltä ollakseen totta, joten en yksinkertaisesti uskonut niitä enkä ostanut tai kokeillut sitä. Sitten kuulin tarinan taas kerran ja sattui olemaan sopiva hetki ostaa pieni pullo kapseleita – ja päätin kokeilla. Ne olivat 500 mg kapseleita pelkkää MSM:ää – ilman mitään lisäaineita.
Sitten, toinen ”taipumus ajatella”, mikä minulla on, ei välttämättä hyvä, on että ”enemmän on aina parempi”. Niinpä aloitin noin neljällä kapselilla. Nautin ne puolen päivän aikaan – vuonna 1998.
No niin, pian huomasin, että minulla alkoi olla valtavasti lisääntyvä määrä elinvoimaa. Muutaman tunnin kuluttua huomasin, että oli vaikeata kävellä – tuntui, että oli pakko juosta. Juoksin portaat ylös ja lauleskelin itsekseni. Minusta oli vaikeaa uskoa, että MSM saattoi tehdä tämän, mutta MSM oli ainoa, jota olin käyttänyt.
Tuona yönä en saattanut mennä nukkumaan. Olin täysin valpas, täynnä energiaa ja lopulta luovuin nukkumisesta ja työskentelin suurimman osan yöstä tietokonetehtävieni parissa. Minulla oli paljon töitä tehtävänä! En ajatellut, että tuo energiataso voisi kestää, mutta olin halukas kokeilemaan. Otin seuraavana päivänä vähemmän kapseleita, mutta silti minulla oli sama uskomaton energiataso – kuitenkin samalla olin hiukan vetämättömissä. Kenties se oli unen puutetta. Ei unta sinä yönä.
Niinpä seuraavan päivän kaksi kapseliani otin aamulla – en enempää koko päivän aikana. Tunsin silti oloni suurenmoiseksi, ja nyt saatoin nukkua täyden yön. Hämmästyttävää kyllä, huomasin, että uneni olivat värikkäitä kuin Technicolor- elokuvissa ja nukuin hyvin sikeästi, eihän minulla ole ollut vaikeuksia aikaisemminkaan unen saamisessa, mutta nyt se oli ehdottomasti mukavampaa unta.
Tätä energisyyttä ja hyväunisuutta kesti vielä joitakin päiviä − vaikutuksen vähitellen häipyessä – kun otin yhä isompia annoksia MSM:ää nähdäkseni voisinko ylläpitää tuota tunnetta.
Muutaman viikon kuluttua otin noin 12 kapselia päivässä (6 grammaa) mutta enää ei tuntunut samaa energisyyden vaikutusta – kuitenkin sain nukuttua sikeästi. Sitten, tuona ratkaisevana päivänä hoksasin syyn tarmokkuuteeni. Se ei ollut muuta kuin lääkehumala. Tulin vakuuttuneeksi että se oli totta.
En ollut koskaan koko elämäni aikana käyttänyt ”katuhuumeita”, mutta olin ottanut jokseenkin normaalisti joitakin lääkkeitä ja jopa laihdutuspillereitä. Erittelin reaktioitani näihin MSM kapseleihin ja päättelin, että minulla oli lääkehumala – hyvin nopea myrkynpoistumistila (detoksifikaatio), kyllin kevyt tasoltaan, jotta soluista poistuvat myrkyt eivät aiheuttaneet unista tai väsynyttä tunnetta.
Nyt kun nuo myrkyt olivat poistuneet, olin kenties siinä vaiheessa, jossa prosessi, jos sitä yleensä oli, eteni hitaahkonlaisesti eikä kovin dramaattisesti. Asia oli varmaankin juuri näin.
Oli kulunut noin 5 viikkoa ensimmäisen MSM:n ottamisesta kun aloin saada ihottumaa. Ensimmäinen pieni ”muhkura”, ”näppylä”, ei ollut muuta kuin jotain jonka juuri ja juuri huomasi – se oli vain pieni punainen läikkä rinnassani – joka vähän kutisi kuten pieni itikan pisto. Sitten muutamassa päivässä tuo läikkä tuli suuremmaksi kutisi kovasti, ja niitä alkoi olla jo useita muitakin pieniä lisäksi.
Olen pahoillani, jos tämä tuntuu sinusta inhottavalta, mutta tämä saattaa tapahtua myös sinulle ja siksi sinun tulisi tietää tämä. Nuo läiskät muuttuivat hyvin epämukaviksi – kutiaviksi! En voinut lopettaa niiden raapimista. Kun tein niin, tuli verta, Se ei suorastaan vuotanut, vaan oli hiukan verinen siitä, missä oli ollut rupi. Ne eivät olleet tavallisia rupiakaan – vain pieniä pahkuroita, jotka kutisivat. Jos niitä raapi, ne tulivat verille. Niin, tuo kutiseva tunne muuttui hyvin epämukavaksi – mutta nyt tiesin, että olin täydessä myrkynpoistotilassa ja että sain tuon epämukavuuden myrkynpoiston ansiosta.
Mutta yritin löytää keinon lievittää tätä kutinaa! Tavallinen ihovoide ei auttanut. Lopulta löysin MSM- lotionin ja se vei kutinan pois välittömästi. Mutta kutina pysyi poissa vain tunnin pari. Niin, tämä ihottuma kesti rinnassani muutamia kuukausia – laajentuen suuremmiksi ja suuremmiksi pahkuroiksi ja leviten yhä pitkin rintaani. Sitten se alkoi hävitä. Hurraa! ajattelin. Mutta sitten aloin tuntea pahkuroita (kutiavia kohtia) selässäni. Kyllä, ihottuma siirtyi selkääni. Noihin aikoihin menin Saksaan kymmenen päivän matkalle ja vein mukanani paljon MSM:ää – jatkaakseni myrkkyjen poistoprosessia. Vein myös MSM lotionia helpottamaan kutinaa.
Vietin pitkiä aikoja seisoen selkä ovia ja nurkkia vasten voidakseni hangata selkääni – saavuttaakseni ne kutiavat kohdat, joihin en voinut ulottua käsin. Sitten ihottuma alkoi lähteä selästäni – rintani oli jo täysin puhdas – mutta se siirtyi pakaroihin ja nivusiin!
Jos aivan ensiksi saat ihottuman nivusiisi, et luultavasti halua kertoa siitä kenellekään – saatat piilotella sitä jopa puolisoltasi. Minulla ei koskaan ole ollut sukupuolitautia, mutta oletan sen näyttävän jossain kehitysvaiheessaan juuri tällaiselta.
Jos haluat tietää mitä epämiellyttävä kutina on, hanki se nivusiisi. Niin, onneksi se ei kestänyt kovin kauan, mutta sitten se levisi käsiin ja jalkoihin. Kokonaisuudessaan sitä kesti yhdeksän kuukautta. Voit tuskin uskoa, että kukaan voi suoriutua tällaisesta – mutta uskon niin vahvasti detoksifikaation voimaan, että kävin sen läpi ja haluan kannustaa sinuakin samaan. Koko sen ajan otin MSM:ää sekä kapseleina että jauheena – yhteensä noin 10–15 grammaa päivässä. Noiden yhdeksän kuukauden jälkeen ihottuma oli kokonaan pois – ja sen jälkeen olen vapautunut kaikista MSM:n epämiellyttävistä vaikutuksista.
Oletan saaneeni lievitystä kipuihinikin tuona aikana, mutta se ei noussut oikeastaan tietoisuuteeni – niin dramaattinen oli ihottuma. Nyt kun mikään ihottuma ei enää valtaa mieltäni, huomaan että MSM antaa minulle hyvin nopean selkäkivun lievityksen.
Usein unohdan ottaa ainetta – ja olen joskus muutaman päivän ilman kokonaan. Sitten, jostain syystä, herään aamulla niska jäykkänä tai selkä kipeänä. Silloin riennän MSM purkilleni ja otan kukkuraisen teelusikallisen ja huuhdon sen alas vedellä. Huomaan kivun hävinneen noin tunnissa. Aikaisempina vuosina selkäkipu tai jäykkä niska näyttivät vaivaavan minua kunnes saatoin mennä vuoteeseen illalla.
Niin, MSM on pysyvä osa elämääni – otan 10–20 grammaa päivässä, aina en muista, mutta sitten muistan heti kun minulla on kipua jossain.
Kun aloin myydä tätä ainetta, erikoisesti bulkkimuodossa, oletin että jokaisen on käytävä läpi detoksifikaatio-prosessi. Olen ihastellut siitä, kuinka harvalla ihmisellä on ollut sama kokemus kuin minulla. Suuri enemmistö asiakkaistani, jotka kertovat minulle kokemuksistaan puhuvat välittömästä lievityksestä nivelkivussa ja niin edelleen.
Olen arvioinut, että vain noin 10 % raportoi ihottumasta ja jopa vielä harvemmat kertovat minulle lääkehumalareaktiosta, joka minulla oli ensimmäisellä viikolla.  Niinpä kuulut luultavimmin ihmisten enemmistöön, etkä kenties koe dramaattista puhdistautumista (detoksifikaatiota).
Olen vakuuttunut että MSM jatkaa puhdistusprosessia lievemmällä tasolla aina kun otat sitä – tehden yksittäiset solut läpäisevämmiksi – niin että solu voi helpommin huolehtia kuonan poistosta ja imeä ravinteita.
Noille alkukirjaimille, MSM on hieno nimi, mutta salli minun kutsua sitä yksinkertaisesti ”eläväksi rikiksi”. Näyttää siltä että sadevesi sisältää tätä ainetta, ja että kaikissa kasveissa ja eläimissä on sitä. Myös ihmisissä, paitsi jos sattuu syömään ruokansa keitettynä!

Kuten oletitkin, varastointi ja keittäminen eliminoi MSM:n ruoasta. Kyllä, voit arvata että jos juot sadevettä tulet saamaan MSM:ää, sitä on siinä. Mutta jos kaupunkiveden tuottaja lisää veteen klooriansa ja muita mömmöjä, MSM muuttuu käyttökelvottomaksi!
MSM on yhdenlainen rikkiyhdiste. Et ehkä hämmästy saadessasi tietää että tärkein vaikuttava aine oral chelation formulassa, josta olen kirjoittanut paljon, on kysteiini, rikkiä sisältävä aminohappo. Et myöskään hämmästyne todetessasi, ettei lääkäri käske sinun syödä kananmunia, erikoisesti, jotta pysyisit erossa munankeltuaisesta. Miksi?
Hän väittää munien aiheuttavan sydäntautikuoleman. Mutta se on valhe! Totuus on, että keltuainen sisältää hyvän määrän kysteiini- nimistä aminohappoa, joka koostuu rikistä, ja rikkiä tavallisesti puuttuu kovastikin kehosta. Miksi! Jälleen, koska kenties syöt keitettyjä ruokia!
Niinpä voit ajatella, että MSM on eräs laji rikkiä jota voit löytää tuoreista, keittämättömistä hedelmistä ja vihanneksista ja raa’asta lihasta. Et kenties saa kovin paljon tätä MSM- ainetta ruokavaliostasi.

Puhtaimman ja tehokkaimman MSM:n saat ostamalla OptiMSM-tuotteita.

RikkiMikko lisää tähän vielä:
Maksalla on tärkeä tehtävä kehon luonnollisessa puolustussysteemissä, jossa se muuntaa ja tekee vaarattomaksi kehoomme tulevat vierasaineet (ksenobiootit), kehon omat hormonit ja monet fenoliset yhdisteet turvalliseen kemialliseen muotoon (detoksifikaatio), jonka jälkeen ne voidaan erittää pois virtsan ja ulosteen mukana. Detoksifikaatiolle välttämättömien ravinteiden riittämätön saanti johtaa lisääntyneeseen myrkkyjen kertymiseen kehoomme ja siten erilaisiin sairauksiin. Toksiset aineet lisäävät vapaiden radikaalien tuotantoa, jotka voivat vaurioittaa kehoa, jos elimistön antioksidanttivarastot ovat vähissä. Tilanne saattaa johtaa erilaisiin häiriöihin kuten valtimoiden kovettumiseen, allergioihin, niveltulehduksiin, neurologisiin tauteihin, fibromyalgiaan ja krooniseen heikkouteen. Lisääntynyt altistus toksiineille voi kuluttaa glutationia (joka on eräs rikkipitoinen aminohappo), sulfaatteja ja muita tärkeitä aineita, joita tarvitaan detoksifikaatiossa. Toksisten välituotteiden muodostuminen saattaa johtaa krooniseen väsymysoireyhtymään, herkistymiseen ympäristötoksiineille ja eräisiin kroonisiin sairauksiin.

tiistaina, tammikuuta 15, 2013

Nämä 4 ruokalajia kiihdyttävät ikääntymistä (pidä varasi!) 
Syötkö näitä haitallisia elintarvikkeita, jotka ikäännyttävät tavallista nopeammin? Joitakin on markkinoitu jopa petollisesti "terveellisinä" suurten elintarvikeketjujen toimesta. Vältä tai ainakin minimoi näitä ja näytä 5-10 vuotta nuoremmalta kuin todellinen ikäsi on.
Bestsellerkirjan The Top 101 Foods that FIGHT Aging kirjoittajat: Mike Geary - sertifioitu erikoisravitsemusterapeutti & Catherine Ebeling - RN, BSN (RN-BSN tarkoittaa maisterin tutkinnon suorittanutta ja laillistettua sairaanhoitajaa).
Elimistössä tapahtuvien biokemiallisten reaktioiden vuoksi ─ päivittäin nauttimasi erilaisten ruokien mukaisesti vaihdellen ─ jotkut elintarvikkeet vanhentavat ihmistä hänen todellista ikäänsä nopeammin, kun taas muut elintarvikkeet auttavat taistelemaan ikääntymistä vastaan.
Jos syöt vääränlaisia elintarvikkeita säännöllisesti, voit näyttää ja tuntea itsesi vähintään 10 vuotta vanhemmaksi kuin todellinen ikäsi on (ei kovin hauskaa!). Mutta syödessäsi oikeanlaista ruokaa, voit pitkällä aikavälillä alkaa näyttää 5-10 vuotta nuoremmalta kuin todellinen ikäsi on.
Kolme niistä prosesseista, jotka tapahtuvat kehon sisällä, ja joilla on suuri vaikutus ikääntymisnopeuteen, ovat nimeltään "glykaatio", "tulehdus", "hapetus". Kun puhumme ikääntymisestä, emme puhu vain rypyistä iholla tai kuinka paksut tai ohuet hiuksesi ovat, vaan me puhumme myös tekijöistä, joita et voi nähdä, kuten miten hyvin elimesi toimivat, ovatko nivelesi huonontuneet.
Kyllä, olen varma, että olet samaa mieltä siitä, että tämä on paljon tärkeämpää kuin se, miltä näytät pinnallisesti (vaikka me tulemme näyttämään, miten voit parantaa näitä molempia!)
Joten paneutukaamme itse asiaan, ja minä näytän sinulle, kuinka ikääntymisesi nopeuteen voidaan vaikuttaa suoraan elintarvikkeilla, joita voit syödä joka päivä, kuinka voit näin suojella itseäsi.Elintarvike Nro 1, joka vanhentaa sinua tavallista nopeammin: Vehnä (kyllä, jopa "täysjyvävehnä")

Ennen kuin kerron teille, miksi vehnä voi todella nopeuttaa kehon ikääntymisprosessia, katsotaanpa asian selventämiseksi muutamia yksinkertaisia biokemiaan liittyviä seikkoja kehossasi.
Tämä koskee "glykaatiota" elimistössä, ja aineita nimeltään AGE-tuotteet (Advanced Glykaatio End Products eli AGE). Nämä ikävät pikku yhdisteet nopeuttavat ikääntymisen prosessia elimistössä, vaurioittaen pitkällä aikavälillä elimiä, mukaan lukien nivelet, ja vaikuttamalla tietenkin vanhentavasti myös ihoon (ja silmiin).
Näin sanottuna, mikä on yksi suurimmista tekijöistä, jotka lisäävät AGE-aineiden tuotantoa kehon sisällä? Tämä saattaa yllättää sinut, mutta korkea verensokeri pitkällä aikavälillä kasvattaa dramaattisesti ikääntymiseen vaikuttavia AGE-aineita elimistössä. Siksi tyypin 2 diabeetikoitten kohdalla usein vaikuttaa siltä, että he eivät ole vanhentuneet terveellisellä tavalla ja näyttävät vanhemmilta kuin heidän todellinen ikänsä edellyttäisi. Mutta tämä ikääntymistä lisäävä vaikutus ei rajoitu vain diabeetikkoihin.
Joten palataanpa siihen, miten "kokojyvä" liittyy tähän ...
Tässä on vähän tunnettu tosiasia, joka usein peitetään massiivisilla markkinointikampanjoilla, kun suuret elintarvikealan yritysketjut haluavat sinun uskovan, että "kokojyvävehnä" on terveellistä sinulle. Tosiasia on, että vehnä sisältää erittäin ainutlaatuisen tyyppistä hiilihydraattia (jota ei löydy muissa elintarvikkeissa) nimeltään Amylopektiini, jonka on todettu nostavan äkillisesti verensokeria korkeammaksi kuin jopa puhdas pöytäsokeri.
Tosiasiassa amylopektiini-(vehnä) nostaa verensokeria enemmän kuin lähes mikään muu hiilihydraatin lähde maan päällä.
Neljä elintarviketta, jotka nopeuttavat VANHETTUMISTA
Tämä tarkoittaa, että vehnä-pohjaiset ​​elintarvikkeet, kuten leipä, sämpylät, murot, muffinsit ja muut leivonnaiset ​​aiheuttavat usein paljon korkeampia veren sokeripitoisuuksia kuin useimmat muut hiilihydraatin lähteet. Kuten tiedätte nyt, mitä korkeampi keskimääräinen verensokeri on pitkällä aikavälillä, sitä enemmän AGE-tuotteita muodostuu kehon sisällä, ja se saa sinut vanhettumaan nopeammin.
Olet varmaan kuullut uutisissa viime aikoina terveydelle haitallisia vaikutuksia aiheuttavasta gluteenista (löytyy myös vehnässä), mutta tämä näkökohta on meiltä juuri salattu; siitä ei ole puhuttu kovin usein, ja se on siten vielä yksi syy vähentää tai poistaa kokonaan vehnäpohjaiset elintarvikkeet omasta ruokavaliosta. Kehosi kiittää sinua hitaampana vanhenemisena ja sillä, että näytät nuoremmalta!
Toinen vehnäpohjaisten elintarvikkeiden ja ikääntymisen ongelma...
Kuten on käynyt ilmi, paistetut vehnätuotteet sisältävät karsinogeenisia kemikaaleja, akryyliamideja jotka muodostuvat ruskistetuissa leipien, murojen, muffinssien, jne osissa. Nämä syöpää aiheuttavat akryyliamidit on linkitetty tutkimuksissa mahdollisesti lisääntyneeseen syöpäriskiin ja vanhenemisen kiihtymiseen. Huomaa, että akryyliamideja esiintyy myös muissa ruskistetuissa hiilihydraattilähteissä kuten ranskalaisissa perunoissa ja muissa ruskistetuissa tärkkelyspitoisissa elintarvikkeissa.
Älä huoli ... On olemassa keino, jonka avulla voit suojautua näiltä syöpää aiheuttaviltta akryyliamideilta, ja se liittyy oikean ruoan syömiseen, mikä estää näistä ikävistä kemikaaleista aiheutuvat vahingot. Näytän sinulle TARKASTI ne elintarvikkeet, jotka suojaavat kehoa.
Elintarvike Nro 2, joka vanhentaa sinua tavallista nopeammin: maissipohjaiset elintarvikkeet ─ maissi siirappi, maissi vilja, maissilastut, maissiöljy

Tässä on siten varsin erilaisia ruoka-aineita, joita saatat syödä joka päivä. Kyseessä ovat maissilastut, maissivilja, maissiöljy, ja myös suurin terveyttä vahingoittavia konna, joka saa eniten huomiota tiedotusvälineissä, runsaasti fruktoosia sisältävä maissisiirappi (HFCS).
Olemme jo puhuneet viime osiossa vehnään liittyen yksityiskohtaisesti sen osuudesta kohoavan verensokerin muodostumiseen, ja että näiden ikävien "AGE-tuotteiden" muodostuminen elimistössä on suhteessa vanhettumista kiihdyttävään ilmiöön.
No niin, maissi-pohjaiset tärkkelyspitoisilla elintarvikkeilla kuten maissivilja, maissilastut, jne. on myös suuri vaikutus verensokeritasoon, ja se voi siten lisätä AGE-tuotteiden muodostumista elimistössä ja nopeuttaa ikääntymistä.
Mutta tässä on toinen piikki maissin arkkuun. Käy nimittäin ilmi, että tutkijat ovat havainneet, että HFCS:ssä oleva fruktoosi aiheuttaa kymmenkertaisesti enemmän vanhenemiseen liittyvien ominaisuuksien muodostumista kehossa kuin glukoosi! Kyllä, se on totta. Tämä tarkoittaa, että se määrä HFCS:ää, jonka saat päivittäin nauttimalla makeutettuja juomia ja muita jalostettuja elintarvikkeita (myös salaatinkastikkeet ja ketsuppi kuuluvat tähän ryhmään) se määrä edistää nopeampaa ikääntymistä elimistössäsi. Niin, tarvitsetko vielä lisää syitä välttää HFCS:ää!
Emme ole selvittäneet vielä kaikkea maissin osalta. Vielä pahempaa on tulossa!
Toinen suuri ongelma maissi-pohjaisten elintarvikkeiden ja maissiöljyjen kohdalla on se, että nämä elintarvikkeet myötävaikuttavat liikaa omega-6-rasvahappojen syntymiseen, mikä aiheuttaa epätasapainon ruokavalion omega-3 ja omega-6 suhteeseen ja johtaa kehon sisällä tulehdukseen ja hapetukseen.
Jälleen kerran! Toinen esimerkki, maissia sisältävät valmisteet vanhentavat sinua nopeammin.
Minun neuvoni: vältä tai vähennä maissia sisältäviä elintarvikkeita, kuten tortillalastuja ja maissia mahdollisimman paljon. Nämä eivät ole niin huonoja kuin vehnä suhteessa veren sokeriin, ja ne eivät sisällä suolistolle vahinkoa aiheuttavaa gluteenia kuten vehnä, mutta ne ovat edelleen haitallista sinulle. Kun kyse on maissisiirapista tai maissiöljystä, vältä niitä niin paljon kuin voit, jos haluat pysyä laihana ja nuoren näköisenä.

Elintarvike Nro 3 joka vanhentaa sinua tavallista nopeammin: Sokeri, sokeripitoiset ruoat, tietyt tärkkelystä sisältävät ruoat. 

Jälleen palaamme takaisin keskimääräiseen verensokerin tasoon ja sen heilahtelujen väliseen, pitkällä aikavälillä tapahtuvaan suhteeseen, ja miten tämä ilmiö voi lisätä elimistössä näiden ikääntymistä nopeuttavien kemiallisten AGE -yhdisteiden määrää.
Sokeri on itsestään selvästi aine, jota sinun tulee välttää. Olet kuullut aikaisemmin 1000 kertaa, kuinka paha se on sinulle monista muistakin syistä, kuten sinun vyötärölinjasi kannalta ja siitä syystä, että saatat sairastua tyypin 2 diabetekseen. Mutta nyt myös ymmärrät sokerin vaikutuksen ikääntymiseen.
Sokerin sijasta, harkitse jokapäiväisen kahvin ja teen kanssa, leipomisessa tai muissa makeutusainetarpeissa luonnollisten, kalorittomien makeutusaineiden käyttöä, kuten Steviaa. Tämä auttaa dramaattisesti hallitsemaan verensokeriarvoja ja siten hillitsee ikääntymistä.
Joten tämä tarkoittaa myös, että kannattaa miettiä kahdesti sokeria sisältävien jälkiruokien, sokeroitujen murojen, karkkien ja muiden makeisten nauttimista, jotka myötävaikuttavat nopeampaan ikääntymiseen.
Oma henkilökohtainen keinoni makeannälän tyydyttämiseksi on vain 1-2 palaa tummaa suklaata päivällisen jälkeen normaalin täyden jälkiruoan sijaan, jonka useimmat ihmiset valitsevat. Tumman suklaan mukana saat vain noin 2 grammaa sokeria 1-2 palaa kohti, kun taas tyypillisen kakun, jäätelön tai torttutyyppisen jälkiruoan mukana saat 40 - 80 grammaa ikääntymistä kiihdyttävää sokeria.
Pidä mielessä, että jotkut tärkkelyspitoiset elintarvikkeet, kuten valkoinen riisi, kaurapuuro, ja valkoiset perunat voivat myös aiheuttaa merkittäviä vaikutuksia verensokeritasoosi ja siten voivat lisätä AGE-aineiden muodostumista elimistössä. Nämä elintarvikkeet on parasta pitää pienissä erissä, jos päätät syödä niitä, ja niiden tulee olla tasapainossa terveellisten rasvojen ja proteiinien kanssa, jotta voit hidastaa verensokeriarvojen kohoamista.

Elintarvike Nro 4 joka vanhentaa sinua tavallista nopeammin: Soija-, rypsiöljy ja muut "kasviöljyt"
Voin ja rypsiöljyn sekoitus, Oivariini
 Tiedän, että näitä on markkinoitu vuosien mittaan elintarvikealan jättiläisten yritysten toimesta "terveellisinä", mutta jos ymmärrät vähän biokemiaa, siitä miten nämä pitkälle jalostetut öljyt reagoivat kehon sisällä, voit nopeasti nähdä kuinka väärin on mainostaa niitä terveellisinä.


Näin jää kehoosi öljyjä, joissa monityydyttymättömät rasvat ovat läpikäyneet useita hapettumisreaktioita ja ovat siksi erittäin tulehdusta aiheuttavia kehon sisällä, tuottavat vapaita radikaaleja, vahingoittavat solukalvoja, edistävät nopeampaa ikääntymistä, sydänsairauksia ja aiheuttavat muita mahdollisia terveysongelmia.


Jos haluat välttää soijan, rypsiöljyn, maissin ja muiden "kasviöljyjen" terveydelle haitallisia vaikutuksia, pyri välttämään niitä niin paljon kuin voit, ja niiden sijaan valitse todella terveellisiä öljyjä ja rasvoja, kuten extra-neitsytoliiviöljy, avokadoöljy, neitsytkookosöljy (terveellisten MCT rasvojen lähde), ja ruoholla syötetyn lehmän maidosta kirnuttua voita (hyvä terveellisten CLA rasvojen lähde).


(Via truthaboutabs.com)

Lue lisää:

Read more: