torstaina, toukokuuta 10, 2012

Kuinka välttää elintarvikkeiden Kiina-ilmiön aiheuttamat ongelmat?

Tuon tuosta lehtien sivuilta eteemme tupsahtaa järkyttäviä uutisia kiinalaisista elintarvikkeista, lisäravinteista ja lääkkeistä. Aivan viime päivinä on tarjottu HeSarin ja viimeksi Iltalehden otsikoissa artikkeli kiinalaisten Koreaan suuntaamasta "terveyskampanjasta". Oikeammin kyseessä on miehille tarkoitettu "potenssilääke", joka sisältää kuivattua ja jauhettua ihmislihaa. Sitaatti: "Daily Mail -lehden mukaan pillereiden sisältö on peräisin sairaaloiden korruptoituneilta työntekijöiltä. He ovat myyneet abortoituja sikiöitä ja kuolleena syntyneitä vauvoja pillereiden tehtailijoille. Jäännökset on kuivatettu mikroaaltojen avulla ja jauhettu hienoksi pulveriksi, joka on pakattu kapselin sisään". Katso linkki: http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012050815544201_ul.shtml.

Olemme vuosien mittaan voineet lukea useita kiinalaista elintarvikealaa koskevia sensaatiouutisia, joiden mukaan laittomuuksien seurauksena ihmisiä on kuollut; melamiinirikokset, lyijymyrkytykset jne. 

FinnMSM Oy:lle on eräs suomalainen maahantuontiyritys tarjonnut myytäväksi erittäin halpaa kiinalaista MSM-tuotetta, mutta emme reagoineet asiaan millään tavalla, koska mitkään sertifikaatit eivät voi kumota sitä ajatustamme, että halpa on todella halpaa myös laadun suhteen.

Useammat entiset asiakkaamme ovat siirtyneet takaisin meidän asiakkaiksi, koska ovat todenneet halvan MSM:n joko aiheuttaneen ongelmia tai olleen täysin tehottomia. Ero on näiden tuotteiden välillä kuulemamme mukaan ollut erittäin merkittävä.

Halvan hinnan takana on usein yksinkertainen valmistusmenetelmä. Toinen asiaan vaikuttava tekijä on se, että pakkausvaiheessa, joko valmistajan toimesta valmistusmaassa tai täällä kotimaassa tuotteeseen lisätään mm. kylpysuolana käytettävää karvassuolaa (http://fi.wikipedia.org/wiki/Magnesiumsulfaatti
MgSO4), joka on ulkonäöltään ja maultaankin lähes alkuperäisen MSM:n kaltaista, mutta jolla ei ole juuri mitään tehoa esimerkiksi kivun hallinnassa tai solujen uudelleen rakentamisessa.

Onkin erittäin tärkeää, että kuluttaja käyttää hänelle kuuluvaa oikeuttaan ottaa selville tuotteen alkuperä ja valmistusmenetelmä. Myös logistiikkaan kuuluvat seikat on hyvä selvittää, koska Suomessakin on joillakin verkkokaupoilla myynnissä kahdenhintaista MSM-jauhetta, joista ilmoitetaan samat tuotetiedot pitoisuuden suhteen; on tavallinen ja sitten Premiumtuote. Kumpaisellekin ilmoitetaan sama pitoisuus: 99,9%! Missä se ero sitten piilee, jos kumpikin tuote on lähes sataprosenttisen puhdasta? Vaikuttaa huijaukselta! 


Puhtaan MSM:n kemiallinen kaava on CH3SO2CH3. Puhtaassa tuotteessa on ainoastaan näitä edellä mainittuja alkuaineita kemiallisen kaavan osoittamassa suhteessa, jolloin mitään muuta tuohon puhtaaseen aineeseen ei sisälly. Jos mietimme puhtaan veden, H2O sisältämiä aineita, siis happea ja vetyä sisältävä aine, niin siinä on vain happea ja vetyä, ei mitään muuta. Veden laatu voi silti vaihdella, mutta se johtuu veden seassa olevista mineraaleista, epäpuhtauksista ja veden puhdistukseen käytetyistä kemikaaleista. Siis useimmiten asiaan luulumattomista lisäaineista.

Ota siis ennen ostopäätöksen tekoa ensin selville valmistusmaa, -menetelmä ja tuotteen kulkureitti valmistajalta myyjälle.


Lue allla olevan linkin kautta avautuva artikkeli ja tee omat johtopäätöksesi - oman etusi vuoksi!

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012050815544201_ul.shtml