perjantaina, lokakuuta 27, 2006

Uusi selain tietokoneeseen: Firefiox"

RikkiMikko on saanut toisenlaista sisältöä elämäänsä asentamalla uuden selaimen tietokoneeseen. Tämä Firefox tukee monia edistyksellisiä toimintoja, ja yhdessä Gmail- sähköpostiohjelman kanssa se tarjoaa todella helpon tavan päivittää tietoja. Kun avaat sähköpostiohjelman, voit tarkastella, mitä uutta maailmalla on tapahtunut juuri sillä alalla, josta sinä olet kiinnostunut. Esimerkiksi terveyteen ja sairauksiin liittyvistä uutisista tulee RikkiMikon itselleen tilaama ilmoitus, pieni rivi ja linkki viestien yläpuolelle. Sitä klikkaamalla avautuu asiasta kertova sivusto salamannopeasti, esimerkiksi tähän tapaan: veteraaniurheilija, tai näin: "Ilmatieteen laitoksen tiedotteet - Tuulet voimistuvat merellä myrskyksi asti - 1 päivää sitten".

10.01.2007: Myrskysää oli poikkeuksellisen lämmin

Syksyisten ja talvisten iltojen iloksi kokeilkaapa tätä uutuutta, jos teillä ei sitä vielä ole. Ja sitten vielä Cooliris, joka tekee selaamisen aivan uskomattoman nopeaksi ja vaivattomaksi.

Terveisin RikkiMikko

P.S. Kutsuja Gmailin käyttäjäksi voi vielä saada myös RikkiMikolta!

tiistaina, lokakuuta 24, 2006

Tiedeuutisia

RikkiMikko löysi mielenkiintoisen artikkelin Tiede-lehden verkkoliitteestä. Juttu on päivätty 19.10.2006

Lihavuus huonontaa muistia

Ylipainoiset keski-ikäiset pärjäävät kognitiivisissa testeissä huonommin kuin hoikat, ilmenee Neurology-lehdessä julkaistusta tutkimuksesta.

Ranskalaistutkimukseen osallistui yli 2 200 iältään 32-62-vuotiasta miestä ja naista. Heidät testattiin 1996 ja 2001.

Analyysi osoitti, että painoindeksi vaikutti tuloksiin. Esimerkiksi muistitestissä painoindeksiltään alle 20 pisteen jääneet koehenkilöt pystyivät palauttamaan mieleensä yli puolet annetuista sanoista. Testitulos jäi keskimäärin kehnommaksi niillä, joiden painoindeksi oli yli 30.

"Kognitiiviset taidot heikkenivät seurantajakson aikana enemmän, mikäli painoindeksi oli tutkimuksen alussa suuri", huomauttaa tutkijaryhmään kuuluva Maxime Cournot. Hän uumoilee, että tulokset selittyvät aivokuoren suonten kovettumisella tai insuliiniresistenssillä.

Tulen vastaisuudessakin kaivelemaan Blogissa julkaistavaksi tällaisia valmiita artikkeleita, ja saatanpa joskus kommentoidakin niitä. Alkuperäisen linkin toki lisään aina mukaan, jotta asian voi tarkistaa.