sunnuntaina, tammikuuta 28, 2007

Vielä YLE Radiosoittimesta

Radio | Areena | yle.

Edellisessä kirjoituksessani kerroin YLE Radiosoittimesta. Haluan hiukan jatkaa aiheesta nyt, kun olen päässyt jo useamman päivän aikana kokeilemaan tätä mainiota palvelua. Radiosoitin toimii laajakaistayhteyttä hyödyntäen. YLE on tallentanut päivittäin useita kymmeniä ohjelmia arkistoihinsa, joista Radiosoitin ne hakee kuunneltavaksi. Toisto tapahtuu RealPlayerin tai Windows Mediasoittimen avulla.
Silloin, kun joku kiinnostava ohjelma on jäänyt kuulematta tai jostain syystä kuuntelu keskeytynyt, on hauska hakea se Radiosoittimesta ja laittaa soimaan ikään kuin nauhurista. Erona on vain se, että sinun ei ole tarpeen itse nauhoittaa sitä, koska YLE on tehnyt sen puolestasi. Tietysti kuunteluvaiheessa voi tallentaa ohjelman omalle koneelle siltä varalta, että joskus myöhemmin voi palata aiheeseen, sen jälkeen kun YLE on sen poistanut soittolistaltaan. Tietokoneen kaikki muut toiminnot ovat kuuntelun aikana käytettävissä, joten päivän askareet tai työnteko sujuu samalla ongelmitta, jollei ohjelman kuunteluun keskittyminen sitä haittaa.

Tässä aihealueita :
- Elokuva
- Ihmisten kesken
- Kotimaa
- Kultturi
- Luonto
- Muut vaaliohjelmat
- Puhe
- Radiouutisten vaaliohjelmat
- Talous
- Terveys
- Tiede
- Ulkomaat
- Uutiset
- Vaalit
- Vapaa-aika

Radiosoittimen sisältä löytyy myös hyvin kattava ja selkeästi luettava suomen- ja ruotsinkielinen Television jaRadion Ohjelmaopas, jonka sivulta näkee esimerkiksi loppupäivän, koko päivän tai viikon ohjelmat tarkkoine alkamisaikoineen ja lyhyine selostuksineen kunkin ohjelman sisällöstä.