perjantaina, joulukuuta 09, 2005

Jälleen uusia mielenkiintoisia tutkimuksiin liittyviä kysymyksiä ja vastauksia

Sähköpostiini tuli tänään perjantaina 09.12.2005 Google Alertsilta mielenkiintoinen viesti:
”Asthma drug warning causes alarm”, eli “Astmalääkevaroitus aiheuttaa hälytyksen”. Klikkaamalla seuraavaa pääset alkuperäiseen artikkeliin:
http://www.bradenton.com/mld/bradenton/living/health.htm. Klikkaa avautuvan sivun vasemman reunan valikosta sanaa Health.

Lääkkeen nimi on Seretide™, ja sitä markkinoidaan Saksassa nimellä Viani™ ja Yhdysvalloissa nimellä Advair™. Seretide on saanut myyntiluvan keuhkoahtaumataudin hoitoon Argentiinassa.
Tätä samaa lääkettä markkinoidaan Suomessakin http://www.coronaria.fi/www/mtv3/laakkeet.php?etsi_laake_doit=etsi&valinta=nimi&haku=seretide.
Lääkkeestä on julkaistu tutkimuksia, jotka väittävät, että eloonjäämisprosentti niillä keuhkoahtaumapotilailla, jotka käyttävät tätä lääkettä on suurempi kuin muita lääkkeitä käyttävillä. Klikkaa:
http://nweb.waymaker.se/bitonline/2002/11/20/20021120BIT00340/11200034.htm


Astmalääkevaroitus aiheuttaa hälytyksen.

JOE GRAEDON and TERESA GRAEDON, Ph.D.

King Features Syndicate

Näin televisiossa äskettäin raportin astmalääkkeestä nimeltään Advair. Uutiset eivät olleet hyviä.

Minulla on ollut tapana käyttää Advairia, mutta nyt olen kokeillut Foradilia, jota sain näytepakkausina lääkäriltäni. Advairin hinnaksi minulle tuli kuukauden annokselle melkein $200.

Minulla on astmasta kärsivä ystävä, joka on saanut hyviä kokemuksia Advairista. Onko hän todella vaarassa?

Olen käyttänyt myös muita lääkkeitä, jotka on vedetty pois myynnistä – Vioxx ja Bextra. Nyt mietin kuinka mahtaa käydä Advairin. Mitä oikein on tapahtumassa?


Heti siitä lähtien, kun nivelrikkolääkkeet Vioxx ja Bextra otettiin pois markkinoilta, näyttää FDA (Yhdysvaltain Ruoka- ja Lääkevirasto) tulleen varovaisemmaksi. Joitakin kuukausia sitten erikoislääkäripaneeli mietti olisiko astmalääkkeet Advair, Foradil ja Serevent myös pitänyt vetää markkinoilta. Oli olemassa huoli siitä, että jotkut näitä lääkkeitä nauttivat saattaisivat kokea vaikeasti hoidettavia astmakohtauksia.

Vaikka virasto päätti olla kieltämättä näitä lääkkeitä, huoli turvallisuudesta jäi. Tämän vuoksi FDA julkaisi äskettäin varoituksen, jossa se totesi, että nämä lääkkeet saattavat lisätä mahdollisuutta sellaisiin vakaviin astmakohtauksiin, jotka voisivat johtaa kuolemaan. Tarkastusviranomaiset haluavat lääkärien kirjoittavan näitä lääkkeitä vain, jos muut lääkkeet eivät auta kontrolloimaan astman oireita.

Ei pidä kuitenkaan lopettaa astmalääkkeitä ennen kuin on neuvotellut oman lääkärinsä kanssa. Hän varmaankin haluaa arvioida tämän uuden varoituksen ja päättää olisiko joku muu lääkitys mahdollisesti sopivampi.

RikkiMikon kommentti:
Astman ja allergioiden hoidossa ovat kymmenet asiakkaani saaneet mielestäni merkittäviksi katsottavia tuloksia nauttimalla MSM-jauhetta sisäisesti. Samaa todistavat monet muutkin lähteet.

Klikkaa: http://www.remedyfind.com/rm-3680-MSM.asp
Ja:
http://www.health-n-energy.com/ARTICLES/9artmsminfo.htm
Ja:
http://www.vitacost.com/Msm.html
Ja:
http://www.shirleys-wellness-cafe.com/asthma.htm
Ja:
http://www.naturaltherapycenter.com/HEALTH%20CONCERNS/asthma/

sunnuntaina, joulukuuta 04, 2005

Karpalomehu suojelee hampaita kariekselta


Huyn Koon johtamat tutkijat Rochesterin yliopiston lääketieteellisessä keskuksessa ovat huomanneet, että samat ominaisuudet, jotka tekevät karpalomehusta tehokkaan aseen virtsarakon tulehduksia vastaan, antavat lupauksia myös hampaiden suojelussa kariesta vastaan.

Koo huomasi, että karpalomehu toimii hampaille kuten teflon kattilalle, tehden bakteereille vaikeaksi tarttua hampaan pintaan. Streptococcus mutans–bakteerin kannalta tarttuvuus on elinehto. Tämä bakteeri aiheuttaa suurimman osan kariestapauksista syömällä sokereita ja tuottamalla aineenvaihduntatuloksena hampaita turmelevia happoja.

”Tiedemiehet uskovat pääasiallisimman tekijän siihen, että karpalot ehkäisevät virtsateiden tulehduksia, on se, että se estää patogeenien kiinnittymistä virtsarakon pintaan. Kenties sama pätee suun kohdalla, jossa bakteerit käyttävät kiinnitysmolekyylejä pysyäkseen hampaiden pinnalla,” Koo sanoo.

Koon ryhmä huomasi myös todennäköisyyden, että karpalomehu pysäyttää glukaanina (glukaanit (<> tunnetun plakin muodostumisen. Kuten muurari, joka käyttää sementtiä rakentaakseen seinää tiili tiileltä, bakteerit käyttävät glykosyylitransferaasi- nimisiä entsyymejä rakentaakseen hammasplakkia pala palalta, muodostaen nopeasti aseistautuneen linnoituksen joka peittää koko hampaan ja antaa bakteereille turvapaikan rouskuttaa sokeria, kukoistaa ja pursottaa happoa ympäriinsä. Koon ryhmä havaitsi, että karpalomehu estää bakteereja muodostamasta plakkia ehkäisemällä noiden entsyymien syntyä ja lopettamalla uusien bakteerien kehittymisen yhä kasvavaksi tahmaksi.

”Jokin karpalomehussa riisuu hampaitten tuhoa aiheuttavat taudinaiheuttajat aseista”, Koo sanoi.

"Mutta älä edes ajattele juosta suoraan marketin mehuhyllylle ostamaan karpalomehua suojellaksesi hampaasi tuholta", Koo sanoo. "Karpalomehuun tavallisesti lisätty sokeri saattaa aiheuttaa reikiintymistä, ja tuotteen luonnollinen happamuus voi osaltaan edistää jo suoraan hampaiden rappeutumista".

Sen sijaan, että opastaisi karpalomehun massakäyttöön, Koo toivoo voitavan eristää mehussa olevia yhdisteitä, jotka pakattaisiin reikiä estäväksi booliksi. Tehoaineet voitaisiin sitten lisätä hammastahnaan tai huuhdella suu niillä suoraan. Hän työskentelee läheisessä yhteistyössä Nicholi Vorsan kanssa, joka on Rutgersin Mustikan ja Karpalon Tutkimuksen ja Edistämisen Keskuksen (TheBlueberry and Cranberry Research and Extension Center at Rutgers) johtaja, voidakseen eristää kaikkein parhaiten suojelevat aineet.

Lähde: University of Rochester Medical Center, 2005
http://www.xagena.it/news/medicinenews_net_news/b9531e7d2a8f38fe8dcc73f58cae9530.htmlXagenaMedicine2005

Mustikka on todella terveellinen luonnontuote


Erään viime vuonna julkaistun tieteellisen tutkimuksen mukaan mustikassa olevien aineiden on todettu alentavan korkeata kolesterolia ilman statiinilääkkeiden vaaroja.
Vastauksena näihin tuloksiin USA:n maatalousministeriö (USDA) on sitä mieltä, että kenties voitaisiin kehittää hoitokeinoksi antioksidanttia sisältävää ainetta näistä marjoista. No niin näin toimii suuri lääketeollisuus. Miksi ei voitaisi ihmisille kertoa, että syömällä mustikoita ja muitakin marjoja voidaan saada apua kolesteroliongelmaan? Miksi kehittää joku ”lääke”, jonka aineksina on mustikassa oleva bioflavonoidi? No sen vuoksi tietysti, että saadaan rahat pois sairailta ihmisiltä.

Me ihmiset olemme hulluja, kun emme käytä järkeä silloin kun sitä tarvitaan. Opettakaamme nuoret poimimaan ja syömään marjoja, jotta heidän ei tarvitsisi vanhempana syödä kaikenmaailman lääkkeitä. Nyt he popsivat (mauttomia, ainakin minun mielestäni) roskaruoka-aterioita ja kippaavat kokista päälle. Lihovat ja tulevat vähitellen liikuntakyvyttömiksi, no eivät ainakaan lenkille jaksa lähteä. Tietysti lääketehtaiden täytyy saada jostain rahaa tutkimustyöhön, mutta eiköhän sitä säästyisi jostain, jos kansa olisi terveempää.

Muuten olen sitä mieltä, että nälän tunteen voi ajaa pois muutenkin kuin limsan ja energiapatukan nauttimalla. Siis jos on sellaisen välipalan nälkä, jolla useimmat perustelevat makeanhimonsa aiheuttamaa turhaa tankkausta. Jos silloin juo lasillisen raikasta vettä, (kesällä tai hikisen urakan jälkeen ehkä mineraalivettä), ja odottelee vaikka parikymmentä minuuttia, niin pahin nälkä on mennyt ohi. Tämä oletettavasti johtuu siitä, että veden avulla keho ottaa omasta varastostaan sen energian, jonka se muutoin ottaisi suklaapatukasta tai limsasta. Toisin sanoen keho polttaa ihonalaista rasvaa eli "läskiä". Veden avulla ihan oikeasti voi päästä eroon liioista kiloista. Kokeilkaapa vaikka. Olo on kevyt ja liikkuminen helppoa. Eikä se veren sokeri välttämättä niin kovin alas mene.

Jos siitä on pelko, kannattaa tehdä jaksamisjuoma Ruususuola