torstaina, helmikuuta 04, 2016

Uusi tuotepaketti
FinnMSM Oy.n tuotevalikoimaan on tullut uusi tuotepaketti, joka sisältää 400 g pakkauksen  OptiMSM.jauhetta ja 60 tablettia kotimaisen valmistajan, lääketehdas NaturaMedian valmistamaa molybdeeniä. 

Useat tutkimukset kertovat, että molybdeeni on rikin aineenvaihdunnan kannalta tärkeä aine, joka myös vapauttaa maksassa olevaa rautaa verenkiertoon, poistaa ylimääräistä kuparia elimistöstä, vaikuttaa positiivisesti unen laatuun ja vahvistaa hammaskiillettä.

 Pinnallisesti tarkasteltuna MSM näyttää olevan tehokas ja täydellisen turvallinen aine. Tieteellinen tutkimus  (vuodelta 2006) osoittaa, että se vähentää nivelkipua ja toiminnallista heikkoutta.1 Tutkimukset eivät näyttäisi myös kertovan mistään sivuvaikutuksista lyhyehköjen käyttöjaksojen puitteissa, siis noin muutamien kuukausien tai jopa vuoden kestävien jaksojen kyseessä ollen. 

Tutkijat kehottavat kiinnittämään huomiota turvallisuuteen, kun MSM:ää käytetään pitkiä ajanjaksoja, mutta mikään ei osoita, että se olisi haitallista. Edes parinkymmenen vuoden yhtäjaksoisesta päivittäisestä kohtuullisen suurten annosten (4-8 grammaa/vrk) nauttimisesta ei ole raportoitu minkäänlaisista ongelmista.
                                                 
                  
Mutta MSM ei ehkä olekaan niin harmitonta kuin näyttäisi. On olemassa ainakin yksi pitkäaikainen vaikutus, joka on teoreettisesti mahdollinen: välttämättömän hivenaineen, molybdeenin ehtyminen. Molybdeeni on välttämätön ihmisen ja eläimen kehossa, jotta rikin turvallinen ja täydellinen prosessointi voisi tapahtua.  MSM sisältää noin 30 % rikkiä. Tyypillisesti paljon rikkiä sisältävät ruoka-aineet, kuten liha, kala, kana, kananmunat, maito ja palkokasvit sisältävät luonnostaan riittävästi välttämättömiä ravintoaineita sisältämänsä rikin täydelliseen aineenvaihduntaan. 
Päinvastoin kuin luonnolliset ravintoaineet, MSM -lisäravinteet eivät sisällä mitään muita avainravinteita, niitä joita tarvitaan runsasrikkisen MSM:n aineenvaihduntaan. MSM:n rikki on siis tavallaan ”alaston aine”, koska siinä ei ole sisäänrakennettuna runsasta vitamiini- ja hivenainepitoisuutta.

Tämän nyt myyntiin tulleen tuotepaketin hinta on 27,90 € (+ postimaksu 5,00 €/lähetys), ja se toimitetaan kirjeenä, toisin sanoen postinkantaja tuo sen suoraan kotiin. Lähetyskotelo mahtuu normaalikokoisen postilaatikon aukosta ja ovessa olevasta postiluukusta. Erikseen tilattuina tuotteet maksavat 18,90 € ja 10,50 €, postimaksuineen yhteensä 34,40 €.

1 Kim LS, Axelrod LJ, et al. "Efficacy of methylsulfonylmethane (MSM) in osteoarthritis pain of the knee: a pilot clinical trial." Osteoarthritis Cartilage 2006 Mar;14(3):286-94. Epub 2005 Nov 23.
Tämä tutkimusartikkeli julkaistiin Dr. Jonathan V. Wright's Clinical Nutrition & Healing -tiedotuslehden  huhtikuun 2006 numerossa.