keskiviikkona, toukokuuta 26, 2010

Ruskehtavaa MSM- jauhetta

Muuan asiakkaani kertoi, että jossain päin Pohjanmaalla on myynnissä erittäin edullista MSM- jauhetta. Hinta oli kuulemma todella houkutteleva verrattuna kilpailijoiden hintoihin.
Samainen asiakas kertoi myös, että jauhe oli hiukan ruskeaan vivahtava. Mitähän se mahtaakaan kertoa tuotteesta?
Ensinnäkin hinta kertoo sen, että tuote on kenties valmistettu "mutkat suoriksi- menetelmällä". Toiseksi sen, että väristä päätellen jauheen joukkoon on tainnut jäädä tai joutua siihen kuulumattomia aineita. Mitä aineita? Lyijyä, kadmiumia, elohopeaa, arsenia - esimerkiksi, tai mikrobeja, siis epäpuhtauksia, jotka pilaavat tuotteen, tekevät siitä suorastaan hengenvaarallista. Oikea tapa valmistaa MSM on tislaus, jolla menetelmällä Bergstrom Nutrition valmistaa OptiMSM:n.

Jos miettii mitä kaikkea voi liittyä halpojen, siis halvoilla menetelmillä valmistettujen tuotteiden
käyttöön, voi havaita, että hyöty, jonka näennäisesti saa "edullisesta" MSM:stä, kostautuu ennemmin tai myöhemmin esiin tulevina sairauksina.
En halua kategorisesti moittia kilpailijoiden tuotteita,  vaan kannustaa  ihmisiä ottamaan selvää asioista. Kannattaa siis aina varmistaa tuotteen alkuperä ja valmistusprosessissa käytetyt menetelmät, ennen kuin ryhtyy nauttimaan mitään tuotteita!

Tässä muutamia sairauksia, joiden katsotaan asiantuntijoiden mukaan aiheutuvan raskasmetallien kertymisestä kehoon: (Linkki) Alzheimerin tauti, Parkinsonismi, autoimmuunisairaudet, krooninen väsymys, ruoka-aineallergiat, päänsäryt, erilaiset ruuansulatuselimistön häiriötilat, kivuliaat kuukautiset. Tunnettuja autoimmuunisairauksia ovat muun muassa nuoruusiän diabetes, keliakia, nivelreuma, psoriasis, pernisiöösi anemia, autoimmuunihepatiitti, punahukka ja MS-tauti.

MSM:stä tiedetään, että se usein käynnistää kehossa detoksifikaatioprosessin, toisin sanoen myrkyt alkavat lähteä poistumaan kehosta luonnollista tietä. Ylimääräisen MSM:n, sen jota jää yli elintoimintojemme päivittäisen tarpeen tyydyttämisen jälkeen, kehomme käyttää valmistaakseen eräitä myrkkyjen konjugoimiseen eli sitomiseen tarvittavia pieniä polaarisia yhdisteitä. Maksassa muuntamisen suorittavat kaksi toisiinsa kytkeytynyttä prosessia, joita kutsutaan Faasi I:ksi ja Faasi II:ksi. Faasi I muuttaa myrkkyjen kemiallista rakennetta hapettamalla, pelkistämällä, sulfoksidaatiolla ja hydrolyysillä, käyttäen sytokromi
P-450-oksidaasi entsyymejä. Kehoon tulleet kemikaalit aktivoivat erilaisia P-450 entsyymejä rakenteesta riippuen

Faasi II liittää eli konjugoi toksiinin pieneen polaariseen yhdisteeseen. Tämä muuttaa rasvaliukoisen yhdisteen vesiliukoiseksi, jolloin se on helppo eliminoida ja erittää pois kehosta. Maksa käyttää rikkiä sisältäviä aminohappoja, kuten kysteiiniä, glutationia, sulfaattia, sekä lisäksi glysiiniä, asetaattia ja glukuroniinihappoa apuaineina konjugoinnissa.


Voimme vaikuttaa oman kehomme puhdistautumiseen ja siten myös monien sairauksiemme torjuntaan nauttimalla puhtaita ravintoaineita, välttämällä sellaisten lääke-, ravinto- ja nautintoaineiden käyttöä, jotka tuottavat aineenvaihduntaprosessissa kehoomme myrkkyjä, ja harrastamalla terveellistä liikuntaa puhtaassa ilmanalassa hapen saannin turvaamiseksi.

RikkiMikko toivottaa hyvää alkavaa kesää!