torstaina, maaliskuuta 17, 2011

WebMD- artikkeli MSM:stä

 Käännös WebMD- artikkelista

MSM (MetyyliSulfonyyliMetaani)


Muita nimiä:
Crystalline DMSO, Dimethylsulfone, Dimethyl Sulfone MSM, DMSO2, Methyl Sulfone, Methyl Sulfonyl Methane, Methyl Sulphonyl Methane, Méthylsulfonylméthane, Metilsulfonilmentano, Sulfonyl Sulfur.
MSM on kemiallinen  aine, jota esiintyy kasveissa, eläimissä ja ihmisissä. Sitä voidaan valmistaa myös laboratoriossa. Ihmiset käyttävät sitä lääkkeenä.

MSM:ää käytetään kroonisen kivun, nivelrikon,  niveltulehdusten, nivelreuman, limapussin tulehduksen, jännetulehduksen, jännetupentulehduksen, tuki- ja liikuntaelinten kivun, lihaskouristusten, ihon kovettumataudin, arpikudosten, raskausarpien, hiustenlähdön ja ryppyjen hoitoon, suojelemaan tuulen ja auringon polttamaa ihoa, silmätulehduksiin, suuhygieniaan, sekä hammassairauksien ja haavojen, viiltojen ja hiertymien parantumisen nopeuttamiseen. 
Sitä otetaan näissä tapauksissa joko suun kautta tai sivelemällä iholle.
Olet saattanut kuulla MSM:stä teoksen The Miracle of MSM: The Natural Solution for Pain. MSM:n ihme: Luonnollinen ratkaisu kivun hoitoon. Tieteellistä tutkimusta MSM:n käytön tueksi ei kovin paljon ole olemassa suomenkielellä.


MSM:ää käytetään myös hillitsemään allergioita, kroonista ummetusta, "happovatsaa", vatsahaavaa, suolistosairautta nimeltään diverticulosis, kuukautisia edeltävän oireyhtymän (PMS) hoitoon, sekä mielialan kohottamiseen, liikalihavuuden torjuntaan, huonoon verenkiertoon, korkean verenpaineen ja  kolesterolin hoitoon. Sitä on käytetty myös kakkostyypin diabeteksen, maksan ongelmien, Alzheimerin taudin ja keuhko-ongelmien hoitoon, mukaanlukien keuhkolaajentuma eli emfysema ja keuhkokuumekrooninen uupumus oireyhtymä, autoimmuunisairaudet, (systemic lupus erythematous), HIV infektio ja AIDS sekä syöpä (rintasyöpä ja suolistosyöpä).
Muut MSM:n käyttökohteet ovat silmätulehdus, limakalvon tulehdus, leukanivelen ongelmat (TMJ), jalkakrampit, migreeni, päänsäryt, krapula, suoliston ja virtsatieiden loistulehdukset mukaanlukien Trichomonas vaginalis ja giardia,  hiivatulehdukset, hyönteisten puremat, säteilyn aiheuttama myrkytys sekä käyttö immuunijärjestelmän tehostamiseen.
MSM:ää on käytetty myös kontrolloimaan kuorsausta ja on julkaistu jopa ohje, jonka avulla voi valmistaa kuorsausta estäviä MSM-tippoja, mutta ei ole olemassa varmuutta, että MSM:llä olisi vaikutusta kuorsaukseen.

Vastoin MSM:n myynninedistämiskirjallisuutta, ei ole olemassa mitään päivittäisannostuksen suositusta (RDA) MSM:n eli bioaktiivisen rikin nauttimisen suhteen, jota se sisältää. Rikin puutostilasta ei ole lääketieteellisiä selvityksiä. 

 RikkiMikon huomautus: tutkimusta ei nähtävästi kannata tästä aineesta tehdä, koska sen tuloksena ei voi syntyä kompensaatiota tutkimukseen käytetylle rahoitukselle. Päinvastoin lääketehtaat saattaisisvat menettää tuloja, kun kipu- ym lääkkeiden menekki vähenisi.
Kuinka MSM toimii?
MSM saattaa toimittaa elimistölle rikkiä, jotta keho voi valmistaa siitä muita aineita.

Muistathan
- että MSM:n puhtain muoto on OptiMSM
- ottaa selvää siitä missä ja miten MSM on valmistettu;
 onko menetelmässä käytetty tislausta vai jotain muuta menetelmää, joka ei voi varmistaa raskasmetallien eliminoimista lopputuotteesta
- OptiMSM:n ainoa valmistaja on Bergstrom Nutrition Vancouver, Washington, USA