keskiviikkona, toukokuuta 14, 2014

Miksi veden juominen on niin tärkeää silloin kun tavoitteena on painon alentaminen?
Painon alentamisen opetusohjelma

Why Drinking Water Is Important for Weight LossOn monia syitä, miksi on tärkeää juoda vettä, varsinkin jos olet alkanut noudattaa ruokavaliota:

Painonpudotus alussa johtuu pitkälti nestehukasta, minkä vuoksi sinun täytyy juoda riittävä määrä vettä, jotta voisit välttää kehosi kuivumisen.

Kaloreiden polttamisprosessi edellyttää riittävää määrää vettä toimiakseen tehokkaasti; kuivuminen hidastaa rasvanpolttamisprosessia. Kaloreiden polttaminen synnyttää myrkkyjä (ajattele auton pakokaasujen syntymistä, kun polttoaine muutetaan liike-energiaksi), ja vesi on tärkeä rooli kun nämä myrkyt huuhdellaan ulos kehosta.

Kuivumisen seurauksena veren määrä vähenee. Tämän vähenemisen seurauksena lihasten saaman hapen määrä myös vähenee, ja se  voi aiheuttaa väsymystä.

Vesi auttaa ylläpitämään lihaskuntoa avustamalla lihasten kykyä  supistua, ja samalla se voitelee niveliä. Riittävä nesteytys voi vähentää harjoituksen aiheuttamaa nivelten arkuutta.

Terve laihtumiseen tähtäävä ruokavalio sisältää hyvän määrän kuitua. Vaikka kuitu on yleensä hyödyllistä ruoansulatuskanavalle, ilman riittävää nestemäärää se voi aiheuttaa ummetusta sen sijaan että auttaisi poistamaan sitä.

Juomalla vettä aterian yhteydessä voit saada tuntemaan itsesi nopeammin kylläiseksi, ja näin ollen nälkä häviää
vähemmällä syömisellä. Huomaa kuitenkin, että juomavedellä ei välttämättä yksin ole tätä vaikutusta. Jotta voisimme tuntea itsemme kylläiseksi, kehomme tarvitsee kuituja, energiaa ja ravintoaineita. Jos niitä ei saada tarpeeksi, keho alkaa muuntaa lihaksia energiaksi, mikä etenkin vanhuksilla johtaa terveydentilan ja suorituskyvyn heikentymiseen.

Kuinka paljon vettä pitäisi juoda?

Olet ehkä kuullut, että sinun tulisi juoda kahdeksan lasillista vettä päivässä. Se kuinka paljon vettä todella tarvitset, riippuu painostasi, aktiivisuustasostasi, ympäristön lämpötilasta ja kosteudesta sekä ruokavaliosta. Ruokavalio vaikuttaa paljonkin, koska jos syöt runsaasti vettä sisältäviä elintarvikkeita, kuten hedelmiä ja vihanneksia tarpeesi juoda vettä vähenee.

Voit tehdä tutkimusta asiasta. Voit käyttää laskinta ja mittamukia jos haluat, mutta luonto on melko hyvä kertomaan oikean määrän. Kun juot tarpeeksi vettä, virtsasi on yleensä vaalean keltaista. Tosin vitamiinilisät ja antibiootit voivat värjätä sitä. Toisaalta, sinun ei pitäisi juosta vessaan liian usein. Jos olet epävarma, juo vähän enemmän.

Älä ole huolissasi siitä, että juomalla vettä kehosi alkaisi näyttää turvonneelta. On olemassa useita syitä nesteen kertymiseen, mukaan lukien liiallisen suolan käyttö. Juomaveden nauttiminen ei kuitenkaan ole yksi niistä.

The Importance of Water When Trying to Lose Weight


On mahdollista vahingoittaa itseäsi juomalla liikaa vettä, mutta siihen tarvitaan aika lailla vaivaa. Esimerkiksi pakko-oireisen käyttäytymisen tai laajennetun urheilullisen toiminnan yhteydessä suurten vesimäärien juominen voi laimentaa elektrolyyttejä (natrium ja kalium) veressä siihen pisteeseen, että se häiritsee aivojen, sydämen ja lihasten toimintaa. Urheilijat pahentavat ongelmaa natriumin (suolan) hikoilun kautta, mutta he voivat juoda elektrolyyttejä sisältäviä juomia, mikä auttaa pitämään asiat tasapainossa.

Vinkkejä veden juomiseen

Lasillinen vettä laihduttaa paremmin kuin dieettipillerit!


Muiden nesteiden juominen on myös kehon riittävän veden lähde, mutta huomaa, että diureetit aiheuttavat kehon muutoksia kehon nestetasapainossa. Diureetteihin kuuluvat kofeiinia sisältävät juomat (kahvi, tee ja sooda) sekä alkoholia sisältävät tuotteet. Diureetteja nautittaessa kannattaa juoda enemmän vettä syntyvän vajauksen korvaamis, tai ennen ja jälkeenpäin, voi poistaa krapulasta johtuvaa päänsärkyä ja väsymyksen tunnetta. Vesi on sallittu vapaaehtoinen valinta; ajaminen ei ole!

Kun tunnet itsesi janoiseksi, olet jo veden suhteen vajaatilassa. Yritä välttää tämän tilanteen syntymistä juomalla etukäteen. Ole erityisen varovainen, kun osallistut toimintaan, jossa et voi lopettaa toimintaa kesken. Ennakoi!

Olet kuullut lukemattomia mainoksia, joissa kerrotaan millä tuotteella sinun kannattaa aloittaa päiväsi.
Suosittelemme: pari lasillista vettä nesteyttää tehokkaasti kehoa. Veloituksetta.

LaihdutuskuuriniKävin postireissulla kauppakeskuksen aulassa maksuttomassa kehon rasvaprosentin määrittelyssä, jonka järjesti erään laihdutustuotteen esittelijä. Kauhistuin sitä rasvan määrää, joka nahkani alla kulkee mukanani joka paikkaan. Se rasittaa elimistöäni, väsyttää, ahtauttaa vaatteeni, panee hengästymään ja mitä kaikkea se pitkän päälle saakaan aikaiseksi. Niinpä aloitin 8.5.2014 uudenlaisen elämän, johon kuuluu kaiken sokerin välttäminen. Sitä en laita kahviin enkä teen sekaan, en edes aamupuuron päälle. Myös olut joutui kieltolistalle. Viini ja muut alkoholijuomat sillä listalla jo ovat olleetkin ainakin puolen vuoden ajan. Myös leivän päälle laitettavan levitteen määrä puolittui. Muuten aion jatkaa ruokailun suhteen entiseen malliin. Ehkä liikuntaa lisään, koska näyttäisi siltä, että jalat kestävät nyt huomattavasti paremmin kävelyä ja muutakin rasitusta, kun ylimääräistä painoa ei enää tarvitse raahata mukanaan.

Olen noudattanut myös omaa oivallustani painon sääntelyssä; kun tunnen tarvetta nauttia välipalaa, juon lasillisen vettä ja odotan puoli tuntia ennen kuin laitan suuhuni mitään. Tämän keinon keksin jo parikymmentä vuotta sitten, mutta se oli päässyt unohtumaan. Nyt se on jälleen käytössä, ja pidän sitä koko prosessin eräänä tärkeimpänä elementtinä. Veden nauttiminen nimittäin ohjaa kehon energian käyttöä sillä tavalla, että ihonalainen rasva otetaan akuuttiin hyödyntämiseen, muunnetaan energiaksi, eikä uusia kaloreita tarvitse hankkia suun kautta. Samaa keinoa muuten käyttävät anorektikot, mutta monta astetta ankarammassa muodossa.

Pudottajat.fi kertoo asiasta mm. näin: ”Kehomme koostuu 60 – 70 -prosenttisesti vedestä ja vesi on osana käytännössä kaikissa ruumiintoiminnoissa. Se pitää veren virtaamassa, ihon terveenä ja silmät kosteina. Vesi on kaikkein tärkein ravinteemme ja ilman sitä elimistö kuivuu. Mutta jos joka paikassa on saatavissa puhdasta vettä, ei tarvitse miettiä nestehukkaa. Voimme mieluummin miettiä sitä, mitä hyötyjä vedestä on”.
 
Happy Scale: Weight Loss TrackerMitä sitten on tapahtunut tämän muutoksen seurauksena? Paino on lähtenyt huimaan laskuun, ja vointini on erinomainen; on paljon helpompi liikkua ja vyön seuraava reikä on nyt käytössä. Tosin aikaa on kulunut vasta viikon verran, joten mitään lopullista ei voi vielä ennustaa. App Storesta lataamani iPad-sovellus nimeltään Happy Scale ja melko tarkka henkilövaaka ovat olleet hyvänä apuna kontrolloidessani painon kehitystä. Mittaus tapahtuu aamuisin rakon tyhjennyksen jälkeen. Viidessä päivässä kiloja, siis ihan kokonaisia kiloja on jäänyt pois jo ilahduttavasti. Tulen kertomaan tästä projektistani ja sen tuloksista seuraavien viikkojen aikana, joten pysykää kanavalla!

Happy Scale-sovellusta vastaavia sovelluksia on suunniteltu myös Android-käyttöjärjestelmälle.