keskiviikkona, maaliskuuta 05, 2008

MSM- viittauksia


Muistathan: RikkiMikolle voi soittaa: +358400948531

Monilla keskustelupalstoilla käydään joskus kiivaitakin keskusteluja muun muassa terveyteen ja sairauksiin liittyvistä asioista. Suomi24 Keskustelu on valtavalla tarjonnallaan varmaankin ykkösenä mitä tulee MSM- viittauksiin (metyylisulfonyylimetaani ja muut lyhenteen sisältämät aiheet) Suomen kielialueella (07.03.2008 oli listalla 525 osumaa MSM:stä). Nämä mielipiteet ovat siinä mielessä puolueettomia, ettei niitä voi miltään kaupalliselta taholta ohjailla kovinkaan paljon; jos joku kirjoittaa mielipiteensä, siihen aika pian tulee vastine. Lukija määritelköön oman arvionsa asiaan! RikkiMikko ei ota kantaa esitettyihin mielipiteisiin!

Veteraaniurheilija on kommentoinut omissa blogikirjoituksissaan vahvasti lääketieteeseen liittyviä uskomuksia ja myös harhaluuloja. Kannattaa käydä lukemassa hänen perusteltuja mielipiteitään, linkkiehdotustensa kautta avautuvia, toisten kirjoittamia blogeja ja hänen lainauksiaan tieteellisistä tutkimuksista.

Eräs erittäin luotettavalta vaikuttava foorumi on Suomen suurimman tiedelehden internet-version keskustelupalsta. Tiede.fi kertoo otsikossaan: "Keskustelua kaikille tieteestä kiinnostuneille". Nimimerkki LL Cool J kirjoitti (Lähetetty: Lauantaina Maaliskuu 01, 2008 5:23 pm Viestin aihe: MSM (metyylisulfonyylimetaani)- kokemuksia/mielipiteitä?): "Oletteko omakohtaisesti kokeilleet MSM- nimistä rikkiä sisältävää ainetta? Tai onko läheisellänne kokemusta?...".

Koska saman kirjoittajan aikaisemmat tekstit (joita sunnuntaiaamun tarkasteluhetkeeni mennessä oli ilmestynyt kahdella avautuvalla sivulla toista kymmentä) vaikuttivat erittäin suurella asiantuntemuksella kirjoitetuilta, päätin tehdä niille kunniaa julkaisemalla ne tällä palstalla. Napsauttamalla oheista linkkiä pääset lukemaan myös niitä. Valistunut arvaukseni kirjoittajan taustasta viittaa lääketieteen ammattilaisen suuntaan. Kannattaa siis lukea myös ne aikaisemmat jutut!
Kannustan lämpimästi sinuakin osallistumaan keskusteluun! Mielipiteiden esittäminen mainitulla palstalla edellyttää rekisteröitymistä ja sisään kirjautumista. Rekisteröityminen on kertaluonteinen toimenpide, joka ei maksa mitään.

Muuten olen sitä mieltä, että Tiedelehti kannattaa tilata kotiin postiluukusta tipahtavana versiona, koska siinä on sitä jotakin, jota valistunut kansalainen tarvitsee sielunsa virkistykseksi! Onhan siitä iloa myös ehkä koulua käyville lapsillesi.

Hyvää kevään jatkoa toivotellen RikkiMikko

P.S. RikkiMikko ei ole Tiedelehden eikä minkään muunkaan aikakauslehden asiamies. eikä siis saa mitään palkkioita viittauksistaan lainaamiinsa julkaisuihin ja niiden teksteihin. Sen sijaan Operettiteatteri Bravoon RikkiMikolla on lähes intohimoinen suhde - ainakin toistaiseksi: kannustava asiamies ja osallistuja.

P.P.S. Osallistu! Adressi:
KANSANLIIKE LANKAVERKON PUOLESTA