keskiviikkona, heinäkuuta 09, 2008

Inflaatio jyllää - hinnat nousevat

Toukokuussa, muutama päivä sen jälkeen kun RikkiMikko oli suorittanut maksun USA:sta toimitettavasta, viimeisimmästä MSM- erästä, tuli amerikkalaiselta tavaran toimittajalta ikävä, mutta odotettavissa oleva tieto: MSM:n raaka-aineen, DMSO:n hinta on jyrkässä nousussa. Muun muassa öljytankkereiden säiliöiden puhdistukseen tarvitaan runsaasti tätä erinomaista liuotinta. DMSO:sta on jo huutava pula maailmanmarkkinoilla, ja kysynnän ja tarjonnan lain mukaisesti hinta on jo nyt noussut yli 50%. Jatkossa kehitys saattaa olla saman suuntainen. Viimeiset viisi vuotta MSM:n hinnat ovat pysytelleet vakaina, jopa niin, että suurempien hankintaerien ansiosta FinnMSM on voinut kompensoida esimerkiksi Suomen Postin hinnoittelussa tapahtuneita säännöllisesti toistuvia korotuksia alentamallla omia katteitaan vastaavilla summilla.

Amerikan terveisinä tuli siis tieto, että MSM:n hinta nousi kesäkuun ensimmäisenä päivänä 50%. FinnMSM:n hinnoittelu on toistaiseksi ennallaan ainakin heinäkuun ajan, koska varasto täydennettiin juuri oikeaan aikaan. On kuitenkin oletettavaa (siitä kertoo myös FinnMSM:n tuotteiden viimeaikainen myynnin kehitys), että noita varastoja joudutaan täydentämään hyvinkin pian, jolloin uudet hinnat astuvat voimaan vääjäämättä. Kun tieto tulevasta hinnan korotuksesta saapuu FinnMSM:n laajan asiakaskunnan tietoon, se oletettavasti entisestään lisää kysyntää ennen korotusta ja nopeuttanee varaston tyhjentymistä; kukapa haluaisi siirtää tilaustaan, jos nyt saa halvemmalla!

Tarkoitus on informoida asiakkaita hintojen muutoksista hyvissä ajoin sähköpostin ja puhelimen välityksellä, mutta kaikkien email- tai puhelintiedot eivät ole käytettävissä, joten on paikallaan mainita asiasta myös tällä foorumilla.

Asiakasmäärä on kehittynyt tasaisesti; viimeisen kuukauden aikana uusia asiakkaita on tullut 84. Vuoden alusta määrä on kasvanut 452:lla. Se tarkoittaa kuukausitasolla keskimäärin noin 72 uutta asiakasta. Suuri kiitos aikaisemmin asiakaskuntaamme liittyneiden aktiivisuudesta! Ilman teidän sanan julistustanne määrät olisivat huomattavasti pienemmät.

RikkiMikko toivottaa helteistä heinäkuun loppupuolta (toivottavasti sekin ilmiö vielä saadaan kokea! Säätietoja löydät tämän blogin alaosan linkistä: Sää Palokassa: Voit valita oman paikkakuntasi Palokan tilalle!)! Nauttikaa kesästä ja hyvästä musiikista, jota löytyy tietokoneen käyttäjille täältä ja elävän musiikin kuuntelusta pitäville mm. täältä.