torstaina, marraskuuta 08, 2007

Parkinsonin taudista ja tulehduskipulääkkeistä

(Muistathan: RikkiMikon ilmainen puhelinnumero löytyy tämän linkin kautta. Soita!)


Tilaa Poliklinikan uutiskirje!

RikkiMikko on kirjoitellut useaan otteeseen tulehduskipulääkkeiden vahingollisista vaikutuksista. Vaan tällä kertaa täytyy hiukan perua puheita, kun poliklinikka.fi
kertoi tämän viikon viikkokirjeessään otsikolla: "Tulehduskipulääkkeet liitoksissa pienentyneeseen Parkinson-riskiin 07.11.2007" eräästä Uutispalvelu Duodecimin julkaisemasta tutkimustuloksesta seuraavaa:

"Tulehduskipulääkkeiden säännöllinen syöminen saattaa pienentää Parkinsonin taudin vaaraa. Havainnon tehneet tutkijat eivät tiedä miksi näin on, mutta epäilevät yhteyden selittyvän lääkkeiden kyvyllä lievittää tulehdusta!"

Kannatta tuo artikkeli lukea ja miettiä sitten, onko Parkinson- riskin alentuma seurausta siitä, että yleensä tulehduksia on ollut vähemmän, vai onko juuri aspiriinilla ja ibuprofeenilla se jokin "magic trick"-efekti. Jos ajatellaan muita vakavia sairauksia ja niiden takana olevia syitä, mieleen tulee ensimmäisenä aikaisemmissa kirjoituksissani ilmi tullut alhaisen kolesterolin aiheuttama infektioriskin kohoaminen ja sitä myötä sydäninfarktikuolleisuuden kasvu. Mikäli Parkinsonin taudin kohdalla kyse on juuri tästä tulehdusten aiheuttamasta riskin suurentumisesta, näkisin myös muita, parempia keinoja (välttää tulehduksia ja sitä kautta) Parkinsonin tautiriskiä; MSM on todettu varteenotettavaksi infektioiden estäjäksi. Kun miettii mitä riskejä kuitenkin liittyy tulehduskipulääkkeiden jatkuvaan syömiseen, olisi mielestäni viisaampaa tuottaa sama hyöty toisilla keinoin kuin noilla lääkkeillä. Siinä sivussa saataisiin apu myös mahdollisiin kipuihin ja monta muuta hyvää!

Lisää tietoja esimerkiksi tulehduskipulääkkeistä (NSAIDs): Klikkaa!

Hyvää alkavaa talvea toivottaa RikkiMikko