torstaina, toukokuuta 18, 2023

Hyviä uutisia Ruotsista; Ecohelix voitti Henkel Innovation Challengen

 Ecohelix voitti Henkel Innovation Challengen 

 Kestävämmät pinta-aktiiviset aineet kotiin ja henkilökohtaisiin puhdistusaineisiinVoiton saavuttanuut Ecohelix-innovaatio tarjoaa luonnollisen puupohjaisen biopolymeerin nimeltä WOODMER®, joka mahdollisesti korvaa Henkelin tulevissa tuoteportfolioissa nykyisin käytetyjä fossiilipohjaisia materiaalikomponentteja. 

Innovaatio parantaa niiden kodin ja henkilökohtaisen hygienian tuotteiden ympäristöprofiilia, joita käytämme päivittäin.


INNOVATE2030 Challengen järjestää EKIPA, joka kokoaa yhteen vakiintuneita yrityksiä, tutkijoita, nuoria ammattilaisia, opiskelijoita ja startup-yrityksiä kehittämään uusia lähestymistapoja ja innovaatioita, jotka keskittyvät SDG13: n (kestävän kehityksen), saavuttamiseen.


Tässä haasteessa Henkel etsi uusia innovaatioita kodin ja henkilökohtaisen hygienian puhdistustuotteiden ympäristöystävällisyyden edistämiseksi. 

Näitä tuotteita käytetään laajalti jokapäiväisessä elämässämme. Keskeinen kysymys tässä haasteessa oli, kuinka saavuttaa raaka-aineiden muutos ympäristöystävällisemmäksi, samalla säilyttäen tuotteiden teho puhdistukswssa. Lisäksi haluttiin varmistaa yhteensopivuus tuotteiden muiden maateriaalikomponenttien kanssa.  


Ecohelix osallistui haasteeseen WOODMER® -biopolymeerillä. ”Se on osoittanut potentiaalia liima-aineena, pinnoitteena ja toiminnallisena polymeerinä useilla teollisuusalueilla, myös kotihoidon sovelluksissa”, sanoo Petri Oinonen, Ph.D., Ecohelixin perustaja ja toimitusjohtaja. WOODMER® -biopolymeerin alkuperä on puu, ja sen ja hankinta voidaan tehdä soveltuvissa mittakaavoissa massateollisuudesta erittäin kestävällä tavalla. Polymeerillä on tehokkaat ominaisuudet ja se on täysin peräisin FSC-sertifioiduista pohjoisista metsistä.


 

Ecohelix osoitti innovatiivisuutta ja tarjosi ratkaisun, jolla on korkea ympäristöprofiili ja jolla voisi olla potentiaalia Henkelin tuotteissa”, sanoo Rolf Bayersdörfer, yritysjohtaja Open Innovation and New Business Henkelistä. ”Ecohelixin voittavat tekijät olivat edistynyt kehitysvaihe, sillä on merkittävä kestävyysvaikutus WOODMER® -biopolymeerillä sekä sen laajan sovellusvalikoiman ja yhteistyötiimin kautta”, totesi Henkelin tuotekehitysjohtaja Shuqing Wang.


Ecohelix ja Henkel alkavat nyt tutkia WOODMER®- biopolymerin eri käyttömahdollisuuksia Henkelin kodinhoitosovelluksissa,  ja  mahdollisesti uusi ympäristöystävällinen materiaalikomponentti tullaan näkemään uusissa innovatiivisissa Henkel-tuotteissa.


Henkel Innovation Challenge on vuosittainen kilpailu, joka haastaa yliopisto-opiskelijat kehittämään innovatiivisia ja kestäviä ratkaisuja reaalimaailman ongelmiin. Henkel, johtava monikansallinen yritys kulutustavaroiden alalla, järjestää kilpailun luovuuden ja yrittäjyyden edistämiseksi nuorten kykyjen keskuudessa ympäri maailmaa. Kilpailu on ollut käynnissä yli vuosikymmenen, ja siitä on tullut erittäin arvostettu foorumi sosiaalisista innovaatioista kiinnostuneille opiskelijoille, joita kiinostaa liiketoiminnan kehittäminen ja kestävyys.


Henkel Innovation Challenge on avoin perustutkinto- ja jatko-opiskelijoiden ryhmille mistä tahansa akateemisesta tieteenalasta. Tiimien on toimitettava konseptiehdotus, joka käsittelee tiettyä ongelmaa tai haastetta yhdellä Henkelin liiketoiminta-alueista, kuten liimat, kauneudenhoito, pesula- ja kodinhoidon tuotteet. 

Ehdotusten on oltava innovatiivisia, teknisesti toteutettavissa olevia, taloudellisesti kannattavia ja sosiaalisesti vastuullisia. Kilpailun tuomarit, koostuvat Henkelin asiantuntijoista ja ulkopuolisista kumppaneista. He arvioivat ehdotukset niiden luovuuden, kestävyyden ja mahdollisten vaikutusten perusteella.