tiistaina, marraskuuta 24, 2015

Täsmennettyä tietoa astaksantiinista

 
Astaksantiini on mielenkiintoinen tuttavuus, ja siitä löytyy paljon puolueetonta tutkittua näyttöä eri sairauksien estämisessä. Aiheeseen liittyviä tutkimusalueita ovat muiden muassa seuraavat (Alla olevat linkit johtavat linkkitekstissä mainituille englanninkielisille sivuille. Jos tarvitset apua englanninkielisten tekstien käännöksissä, käänny rohkeasti RikkiMikon puoleen: puhelin +358400948531 tai email: info@finnmsm.fi.):Myös urheilulääketiede on asiasta kiinnostunut, ja silläkin taholla on tehty paljon tutkimuksia.
Tutkijat päättelevät, että vaikka he eivät kykene tunnistamaan vaikutusmekanismia, heillä on syytä olettaa, että astaksantiini on tehokas ravintolisä, joka parantaa harjoituksen tehokkuutta.
Mutta tutkijat toteavat, että se harjoituksen protokolla, jolla he testasivat, ei vastaa tavallista kilpailutilannetta ja että astaksantiini-lisäravinnetta olisi myös testattava enemmän reaalimaailman olosuhteissa.

Haittavaikutuksia käyttöön ei ole liitetty, sillä mm. lohen lihassa on puhdasta astaksantiinia, joten ihminen on syönyt astaksantiinia jo kymmeniä tuhansia vuosia.
Eräänä luonnon voimakkaimpana antioksidanttina, Astaksantiinilla on dokumentoidusti osoitettu monenlaisia hyötyjä, ja kliinisissä tutkimuksissa on havaittu merkittävää hyötyä useiden vakavien terveyteen liittyvien ongelmien hoidossa. Aineen molekyylirakenteesta johtuen astaksantiini on yksi harvoja antioksidantteja, jotka voivat siirtyä läpi koko kehon ja tarjoavat siten suojaa kaikille soluillemme. Sillä on sellainen ainutlaatuinen ominaisuus, että se voi suojata koko solua. Astaksantiinin molekyylillä on polaariset hydrofiiliset päät, jotka ulottuvat yli koko solukalvon. Useimmilla muilla tunnetuilla antioksidanteilla ei ole tällaista ominaisuutta.
Tilaa täältä: http://www.finnmsm.fi/Astaksantiini

 Tuotteen hinta FinnMSM Oy:n verkkokaupassa: 60 kapselia: 19,95 €
Tuplapakkaus, 120 kapselia: 37,95 €
Iso pakkaus: 180 kapselia: 54,95 €
Postitus 5,00 /lähetys


Astaksantiini on terpeeneihin kuuluva ksantofylli-karotenoidi. Kuten monet karotenoidit, se on rasvaliukoinen pigmentti. Astaksantiinin kemiallinen kaava on C₄₀H₅₂O₄, moolimassa 596,84 g/mol, sulamispiste 215-216 °C ja CAS-numero 472-61-7. Wikipedia