keskiviikkona, lokakuuta 01, 2014

OptiMSM GeeliOptiMSM Geeli 200 ml (pumppupullo).
                                                        


RikkiMikko haluaa kertoa muutaman sanan OptiMSM geelistä, joka on lääketieteen tohtori Stanley Jacobsin yli kymmenen vuotta sitten kehittämä valmiste. Sitä voi käyttää paikallisesti kivun hallintaan ja terveen ihon hoitoon. Se on myös erinomainen aine ennen parranajoa ja sen jälkeen joko After Shave tuotteiden sijasta tai niiden lisäksi. Geeli on samalla myös hiusten hoitoon tarkoitettu MSM- tuote. Tri Jacobs on vuosien mittaan tuottanut suurta apua tuhansille potilailleen juuri tämän OptiMSM geelin avulla.

Mainittakoon, että ämä geeli on täysin hajuton (=tuoksuton), miellyttävän nopeasti ihon läpi imeytyvä väritön voide, jota voivat käyttää myös ne todella harvat henkilöt, joille MSM jauheena tai tabletteina ei jostain syystä sovi. Näistä henkilöistä  kannattaa mainita esimerkkeinä vaikka raskaana olevat ja  imettävät äidit sekä verenohennuslääkkeitä käyttävät henkilöt. 

On hyvä muistaa, että ennen geelin sivelemistä iholle se  on pestävä huolellisesti, jotta ihon pinnassa olevat epäpuhtaudet eivät tunkeutuisi MSM:n vaikutuksesta ihon läpi verenkiertoon.
Kivun hallinnan yhteydessä voit levittää geeliä puhtaalle iholle runsaasti useita kertoja päivässä. Sivele joka kerralla kevyesti hieroen kunnes voide on kokonaan imeytynyt. Samalla kivulias kohta saa verenkiertoa elvyttävää hierontaa, jonka ansiosta geeli leviää syvemmälle kudoksiin.

OptiMSM geeli on erinomainen kosteus- ja kasvovoide. Kun muistetaan, että MSM saattaa vaikuttaa arpikudoksiin pehmentävästi. Jopa vuosikymmeniä sitten syntyneet arpeutumat ovat muuttuneet olennaisesti huomaamattomammiksi. Myös vanhenevan ihon ryppyjen poistajana OptiMSM geeli on osoittanut tehonsa, ja sen käyttö saattaa siten olla todellinen "nuorennusleikkaus" ilman plastiikkakirurgin veistä! Kannattaa kokeilla! Kuten alussa mainittiin, voit käyttää tuotetta myös hiuksiin niiden pesun jälkeen, jolloin ne saavat lisää tuuheutta ja hiuspohja tulee samalla ravittua. Nämä vaikutukset perustuvat OptiMSM:n sisältämän bioaktiivisen rikin vaikutuksiin (Ihon, kynsien ja hiusten rakennusaineena on rikkiä sisältävä keratiini-niminen aminohappo). 

Vielä haluan muistuttaa, että OptiMSM on täysin myrkytön aine. Sitä esiintyy luonnossa kaikissa elävissä soluissa,  suurimpana pitoisuutena äidinmaidossa, mikä on selkeä todiste sen tärkeästä roolista pienokaisen kehityksessä.Yhdessä geelin kanssa voi käyttää myös Glukosamiini + MSM-voidetta, jossa tehoaineena on glukosamiinin lisäksi setyylimyristoleaatti, eräs tärkeä rasvahappo, jolla on kivun hallinnassa tärkeä roolinsa. Esimerkiksi bursitiksen, kihdin, nivelrikon, nivelreuman, fibromyalgian, ja urheiluun liittyvien vammojen hoidossa sillä on todettu merkittävä vaikutus.
Tohtori Stanley Jacobs on luovuttanut yksinoikeuden OptiMSM geelin kaupalliseen levitykseen KALA Health Internationalille, jonka Hollannin toimipiste sitten jakaa Euroopan alueelle kyseistä tuotetta. FinnMSM Oy on tehnyt kaupallisen sopimuksen KALA Health Internationalin kanssa ja toimii jälleenmyyjänä myös kaikkien muidenkin OptiMSM- tuotteiden osalta. Tällä hetkellä valikoimissa ovat geelin lisäksi OptiMSM jauhe, -tabletit ja MSM-Gluco-Chondro- tabletit sekä Lihas- ja nivelvoide.
OptiMSM on Bergstrom Nutrition yhtymän valmistama MSM-tuote, joka on saanut ensimmäisenä maailmassa tuotteilleen ns. GRAS- (Generally Recognized as Safe) epiteetin, mikä tarkoittaa, että tuote on todettu turvalliseksi, koska tuotteen valmistuksen kaikissa eri vaiheissa jokainen puhtauteen ja tuoteturvallisuuteen liittyvä seikka tarkistetaan, ja prosessia valvoo puolueeton tarkastuselin.
 – Lue lisää:

maanantaina, syyskuuta 29, 2014

Kysymyksiä tupakoinnista. Tupakka ja terveysQuestions About Smoking. Tobacco and Health

What are the health risks of smoking pipes or cigars?


 
Sähkötupakka
Kysymyksiä tupakoinnista. Tupakka ja terveys 

Mitkä ovat sähkötupakan, sikarien ja savukkeiden polton terveysriskit? Onko ”liuosmainen tupakka”, siis sähkötupakan ”polttoaine” turvallista?
 
Liuosmainen tupakka
Sähköiset savukkeet (sähkötupakat) tai e-savukkeet on suunniteltu näyttämään savukkeilta, jopa hehkuvaa kärkeä myöten. Kun tupakoitsija imee sitä, järjestelmä tuottaa sumumaista nestettä, joka sisältää aromiaineita ja nikotiinia. Tuo sumu näyttää jokseenkin savulta.Tupakoitsija hengittää sitä kuin tupakansavua, ja nikotiini imeytyy keuhkoihin. E-savukkeita myydään tavallisesti siinä tarkoituksessa, että tupakoitsija voisi saada nikotiinia sellaisissa paikoissa, joissa tupakointi ei ole sallittua. Jotkut ihmiset ajattelevat, että niitä voidaan käyttää auttamaan ihmisiä luopumaan tupakasta.

Sähkötupakan valmistajat sanovat, että ainesosat ovat "turvallisia", mutta tämä vain tarkoittaa, että ainesosat on todettu turvalliseksi, jos niitä syödään. Hengittää ainetta, joka on ensin höyrystetty, ei ole sama kuin niellä sitä. Onkin kysyttävä onko turvallista hengittää keuhkoihin saakka e-savukkeen höyryn sisältämiä kemikaaleja. Sitä paitsi e-savukkeiden sisältämiä aineosia ei ole merkitty tuoteluetteloon, joten käyttäjä ei tiedä mitä niissä oikeasti on. On myös epäselvää, kuinka suuria määriä nikotiinia ja muita aineita henkilö saa kustakin patruunasta. Useimmat tämän ryhmän tuotteet valmistetaan Kiinassa, mikä sinänsä jo aiheuttaa epäilyjä tuotteiden puhtaudesta ja tasalaatuisuudesta, etenkin, kun tiedostaa kiinalaisen lainsäädännön ja hygieniatason erilaisuuden verrattuna länsimaisiin vastaaviin.


Tutkimuksen tehnyt FDA löysi syöpää aiheuttavia aineita puolesta testatuista sähkötupakkaliuoksista. Muita epäpuhtauksia havaittiin myös, joista yksi näyte sisälsi dietyleeniglykolia, joka on samaa myrkyllistä ainetta, jota käytetään pakkasnesteissä.

Tutkimukset ovat osoittaneet, että e-savukkeet voivat aiheuttaa lyhytaikaisia keuhkojen muutoksia, jotka ovat paljolti samanlaisia kuin ne, jotka aiheutuvat normaalien savukkeiden polttamisesta. Mutta pitkäaikaiset terveysvaikutukset ovat vielä epäselviä. Tämä on tällä hetkellä aktiivinen tutkimusalue. Näiden tuotteiden turvallisuutta ei tällä hetkellä todellakaan vielä tiedetä tarkkaan. Näin ollen on syytä olla varuillaan sen suhteen, mitä keuhkoihinsa imee.

Me tiedämme, että sähköiset savukkeet on suunniteltu tuottamaan nikotiinia, ja että nikotiini aiheuttaa riippuvuutta. Tämä viittaa vahvasti siihen, että e-savukkeiden käyttö johtaa nikotiiniriippuvuuteen, ellei käyttäjä yritä vieroittaa itseään niistä. Vuonna 2013 julkaistu CDC tutkimus osoitti, että e-savukkeiden käyttö yläasteen ja lukion oppilaiden keskuudessa kaksinkertaistui vuosien 2011 ja 2012 aikana. Kymmenen prosenttia (10 %) lukiolaisista ja kolme prosenttia (3 %) yläasteen lapsista käyttää niitä, ja heitä uhkaa nikotiiniriippuvuus. Lukiolaisten keskuudessa 80 % poltti tavallisia savukkeita ja e-savukkeita samanaikaisesti, tai siis vuorotellen.
Koska American Cancer Society ei vielä tiedä, ovatko e-savukkeet turvallisia ja tupakasta vieroitukseen tehokkaita, emme voi suositella niitä käytettäväksi apuna tupakoinnin lopettamisessa. On olemassa muita menetelmiä, jotka auttavat ihmisiä lopettamaan tuopakoinnin. Mainittakoon vaikka hengitettävät nikotiinia sisältävät nenäsuihkeet, purukumit ja laastarit. (Rikkimikon huomautus tähän: ei vaikuta kovin luotettavalta keinolta. Vaikuttaa vähän samalta kuin jos alkoholistille tarjottaisiin keskiolutta alkoholista vieroittamiseen!)

Siihen saakka kunnes sähköisen savukkeiden on tieteellisesti todistettu olevan turvallisia ja tehokkaita, ACS tukee sähköisten savukkeiden sääntelyä ja sellaisia lakeja, jotka kohtelevat niitä samalla tavalla kuin kaikkia muita tupakkatuotteita.

Sähkötupakkabuumiin on nyt liittynyt sähköisten sikareiden, e-vesipiippujen myynti (katso kohta “What about more exotic forms of smoking tobacco, such as clove cigarettes, bidis, and hookahs?”), Samoin on muitakin erityisiä laitteita suunniteltu toistamaan erilaisia tupakointia matkivia, joiden avulla höyrystetään nikotiinia sisältäviä nesteitä. Vielä vähemmän tiedetään niiden ainesosista ja turvallisuudesta kuin sähkösavukkeiden. Kuten e-savukkeet, nämä uudet tuotteet on tutkittava ja niiden käyttöä on säänneltävä.