keskiviikkona, helmikuuta 04, 2015

Pitkät lennot ja C-vitamiiniTänään 4.2.2015 FinnMSM Oy sai täydennystä varastoihinsa. Kala Health Internationalin lähetys saapui pikavauhtia perille, ja nyt myös Ester-C on palautunut hyllyymme muutaman tyhjän päivän jälkeen. Hinta on säilynyt ennallaan, joten kaikki on hyvin taas!
 
Tilaa Ester-C-vitamiini

C-vitamiini eli askorbiinihappo on ihmiselle välttämätön vitamiini ja sen puute aiheuttaa mm. väsymystä ja uupumista sekä altistaa infektioille. Esim. flunssan aikana sitä kannattaakin tankata ihan kunnolla, koska silloin C-vitamiinin tarve lisääntyy. Myös raskaana olevat ja imettävät äidit tarvitsevat normaalia suurempia annoksia C-vitamiinia.

Imeytyminen

Askorbiinihappo imeytyy suolistosta ja jakautuu osittain plasmaan, mutta pääasiassa sitä kertyy lisämunuaisten kuorikerrokseen, aivolisäkkeeseen, keltarauhaseen ja verkkokalvoille, joissa sitä on useita satoja kertoja korkeampia pitoisuuksia kuin plasmassa. Askorbiinihapon imeytyminen määräytyy annoksesta niin, että 200 mg:n vuorokausiannoksesta imeytyy 75 %, 1500 mg:n annoksesta 50 % ja 3000 mg:n annoksella päästään vuorokautisen imeytymisen maksimiin, noin 1200 mg. Kun plasman pitoisuus kasvaa, munuaiseritys kasvaa ja yli 3000 mg:n annokset erittyvät virtsan mukana.

Erään vastikään julkaistun tutkimuksen mukaan pitkät lentomatkat kuluttavat elimistön antioksidanttivarastot (C-vitamiini) lähes tyhjiin. (How to Boost Your Immune System Before Flying). Antioksidantit ovat elimistön tärkeä väline taistella vapaita radikaaleja vastaan. Pitkälle lennolle varustautumiseen kuuluu riittävä uni ennen lentoa, riittävä nesteytys ennen matkaa, matkan aikana ja seuraavien ruoka-aineiden välttäminen: kaali, sipulit, tomaatit ja kukkakaali, koska nämä turvottavat ruoansulatuskanavaasi kun olet korkealla merenpinnasta. Mitä pitempi lento, sitä suuremman haasteen edessä elimistösi immuunijärjestelmä on.
On ensiarvoisen tärkeää varustautua pitkille lennoille nauttimalla tavallista enemmän C-vitamiinia juuri ennen lennon alkamista, ja lisäksi kannattaa varata C-vitamiinipakkaus myös paluumatkaa varten. Ei haittaa, vaikka lennon aikanakin ottaa yhden tabletin. Ester-C on siitä mainio tuote, että se ei ärsytä vatsaa toisin kuin synteettiset C-vitamiinit. Salaisuus piilee siinä, että Ester-C: Askorbiinihappo (C-vitamiini) on sidottu kalsiumiin, jolloin tuote on neutraali, ei ärsytä herkkääkään vatsaa.