tiistaina, marraskuuta 29, 2016

Univaje ja motivaatioYLE:n parin päivän takaisissa uutisissa huomioni kiinnittyi artikkeliin, jossa kerrottiin univajeesta
Suurin osa meistä on jossakin elämänvaiheessa kokenut, miltä unettomuus tuntuu tai mitä muutaman yön vähäiset unet tekevät elimistölle. 
Univajeesta kärsii koko keho, ja univaje voi syntyä jo muutamasta unettomasta yöstä. Olo on tokkurainen, väsynyt ja kömpelö, keskittymiskyky on nollissa ja samaten motivaatio. Työt ja kotiaskareet voivat tuntua ylipääsemättömän hankalilta. Monet puskevat läpi nukkumattomien öiden tai liian vähäisten unien, mutta harvat tietävät, että jatkuvalla unettomuudella ja univajeella voi olla vakavia seurauksia koko elimistön terveyden kannalta.
Omalla kohdallani asia on tullut hyvin ajankohtaiseksi nyt, kun olen ollut toipilaana vakavan sairauskohtauksesta ja sen seurauksena suoritetusta suuresta suolisto-operaatiosta. 
Kaiken tämän edellä kerrotun seurauksena olen päättänyt karsia tehtäviäni radikaalisti. Ensimmäiseksi päätin karsia sellaisia tehtäviä, joissa olen kokenut riittämättömyyden tuntemuksia; Jyväskylän kansanmusiikkiyhdistyksen hallituksen jäsenyys on nyt taakse jäänyttä aikaa! Jospa näillä ratkaisuilla unitilanne korjautuisi? En halua asettaa terveyttäni alttiiksi joidenkin "tärkeiden" tehtävien vuoksi.
Sen sijaan haluan jatkaa Vapari-toimintaani (päiväaikaiset musiikkihetket kaupungin palvelukeskuksissa), koska siinä tunnen olevani omimmillani; kannustava palaute niin järjestäjien kuin kuulijoidenkin taholta motivoi aivan toisella tavalla kuin palaute edellä mainitussa tehtävässä, kun liian monenlaisia totuuksia risteili eri tasoilla. Juuri nämä huhut sitten risteilivät myös öisissä unimaailmoissani ja estivät rauhallisen unen.
Seuraava musiikkihetki on ensi torstaina 1.12.2016 klo 16:00 Lahjaharjun päiväkodissa, jonne piipahdamme Mikael Elglandin kanssa esittämään joululauluja laitoksen avajaisissa.
Asumispalvelut mielenterveys- ja päihdeasiakkaille.