lauantaina, maaliskuuta 25, 2006

Nokka tukossa?

RikkiMikko kokeili tänä aamuna (lauantai 25.03.2006) hoitaa pikku flunssan jäljiltä vähän tukkoon jäänyttä nenäänsä vanhalla koetulla keinolla eli Sarvikuono- huuhtelukannun avulla. Oikein hyvältä se tuntui, ja yöllä tukkeutuneet sieraimet aukenivat oikein kunnolla. Menetelmä on sellainen, että hyvin desinfioituun huuhtelukannuun kaadetaan puoli juomalasillista miedosti suolattua kehon lämpöistä vettä, johon on lisätty teelusikallinen MSM-jauhetta. Sitten vain laitetaan pää pesualtaan ääreen kallelleen ja kannun nokka oman nokan ylempään reikään. Vesi kulkee aluksi vähän hitaasti, mutta pieniä nielemistä matkivia liikkeitä apuna käyttäen virtaus nopeutuu, ja alemmasta sierainaukosta ajautuu ulos kaikki se, mikä aiheutti tukoksen. MSM jollain lailla vielä vahvistaa limakalvoa ja palauttaa hajuaistin ennalleen. Olo on todella miellyttävä! Vielä kuuden tunnin kuluttuakin sieraimet olivat täysin auki.


Amerikkalaiset tutkijat ovat tehneet tieteellisen tutkimuksen kuorsauksen hoidosta MSM:n avulla. United States Patent 5,569,679. Lokakuu, 29. 1996 -Jacob: Kuorsauksen farmakologinen hoito.

Tutkimuksessa todettiin, "että 15 minuuttia ennen nukkumaan menoa kumpaankin sieraimeen annettu 16 % MSM- liuos tuotti 80 % :lle koehenkilöistä merkittävän oireiden vähentymisen yhden – neljän päivän käytön jälkeen".
Klikkaa: http://www.finnmsm.fi/ >Kuorsauksen farmakologinen hoito.
Tässä asiassa MSM:n teho perustuu siihen, että löystyneen kitapurjeen pienet lihakset "ryhdistäytyvät", jolloin tämä hengitystietä makuuasennossa helposti peittävä alue ei pääse peittämään nielun seudun ilmakäytävää.

Saattaa olla, että puheet MSM:n tulehduksia poistavasta vaikutuksesta ovat totta. Tällöin kannattaisi nenän huuhtelu tehdä aina silloin, kun tuntee jotain poikkeavaa sieraimissaan. Onhan tuo hengityselintemme etuvartioasema todella tärkeä puolustuslinnake, josta on syytä pitää hyvää huolta! Sitä ei ole syytä mennä kaivelemaan sormenpäillään, jotka ovat kosketelleet ties mitä, jota taas ovat kosketelleet ties ketkä. Näin lintuinfluenssan uhan lisääntyessä olisi kai syytä huolehtia käsihygieniasta erityisen huolella. RikkiMikko suosittelee käsien saippuapesua aina kotiin tultua ja huuhtelua antiseptisellä käsihuuhteella, kuten sairaaloissa on tapana tehdä. Tämä huuhteluaine kun hoitaa samalla käsien ihoa.

Sitten toinen mielenkiintoinen asia: RikkiMikko käy kohtalaisen säännöllisesti kuntosalilla. Viime käynnillä tuli ajatus suorittaa juoksumatolla Cooperin testi, ja hyvinhän se meni. Kotona sitten etsimään netistä tietoa tästä testistä ja siitä, voisiko tulosta verrata oman ikäisten suorituksiin, toisin sanoen löytyisikö jokin arvio omasta kunnosta tämän perusteella. Löytyihän sitä tietoa: http://ffp.uku.fi/clinic/cooper.htm Samasta lähteestä löytyy paljon muutakin kuntoon ja kuntoiluun liittyvää hyödyllistä tietoa, joten kannattaa käydä katsomassa.

RikkiMikko teki tietokoneelleen oikein oman kansion "Cooperin testi", johon sitten tulevina viikkoina voi aina silloin tällöin kirjata päivän tuloksen. Näin motivaatio salilla käymiseen saattaa säilyä tai jopa parantua, ja samalla tulee esiin oman kunnon kehitys. Erittäin kannustavaa! Cooperin testin voi toki tehdä myös vaikka kuntopolulla tai missä tahansa, jossa voi mitata juostun matkan. Askelmittari saattaa palvella mittauksessa oivallisesti, kunhan ensin kalibroi oman askeleensa pituuden mittarille.

P.S. RikkiMikon aerobinen kuntotaso on tuon testin perusteella korkea, mahtoiko sitten korkea ikä vaikuttaa sen, että vaikka juostu matka oli melko vaatimaton, niin tulos oli kuitenkin näin hyvä.