sunnuntaina, joulukuuta 03, 2006

Hyvää Joulua odotellessa

Hyvät ystävät!

Vaikka kelit täällä eteläisessä ja keskisessä Suomessa ovatkin olleet viime aikoina aika lämpimiä, on syytä varautua ehkä aika piankin aivan toisenlaisiin säätiloihin, sellaisiin, jotka saattavat viedä jalat alta ja tehdä kuhmuja päähän. Aivan vakavasti puhuen on syytä tarkistaa oma asenne jalan liikkumiseen, huolehtia ennen kaikkea siitä, että jalkineet on valittu kelin mukaan. Luistimet jalassa luistellaan ja kengät taas ovat sitä varten, että pysytään pystyssä. Eihän tietysti luistelussakaan ole tarkoitus kaatuilla, vaikka niin oli vähällä eräälle suomalaiselle käydä Kiinan kisoissa. Koskela oli kuitenkin kolmas maailmancupin 100 m luistelussa horjahduksesta huolimatta.

Tämän linkin kautta pääset tutustumaan kampanjaan, jonka alkusanat lausuttiin 28.11. Helsingissä.

RikkiMikko sai RSS-syötteenä aika mielenkiintoisen artikkelikokonaisuuden. Siinä kerrotaan monia suomalaisia koskevasta ongelmasta, johon osittain voi itsekin olla syyllinen, mutta ennen kaikkea siitä irtautumiseen voi myös itse jollain tavoin vaikuttaa. Samalla voi tienata sievoisen summan rahaa, vuositasolla parhaassa (pahimmassa?) tapauksesssa noin 2000 € puhtaana käteen. Löydät tämän jutun napsauttamalla tätä.

Seura-lehden numerosta 48/06 löysin Terveys-osiosta sipulia koskevan mielenkiintoisen, italialaiseen tieteelliseen tutkimukseen perustuvan artikkelin. Siinä kerrottiin näin:

Sipuli saattaa pienentää syöpäriskiä.
Valkosipulia ja muita sipuleita runsaasti käyttävät näyttävät olevan tavallista pienemmässä vaarassa sairastua moniin syöpiin. Tämä italialasitutkijoiden havainto perustuu kahdeksan eurooppalaistutkimuksen aineistoihin, jotka kostuivat yhteensä lähes 10 000 syöpäpotilaan ja yli 17 000 terveen verrokin tiedoista. Tulosten perusteella 1-7 kertaa viikossa sipuleita syövät sairastuivat verrokkeja harvemmin suoli-, kurkku- ja munasarjasyöpiin. Tätä reippaampi sipulinkäyttö liittyi myös suu- ja ruokatorvisyöpien, mutta ei eturauhas-, rinta- tai munuaissyöpien sairastumisriskin pienenemiseen.
Tutkijat huomauttavat, että vaikka sipulien sisältämät orgaaniset rikkiyhdisteet ja flavonoidit voivat periaatteessa vaikuttaa syöpää ehkäisevästi, reipas sipulinkäyttö voi myös olla vain merkki terveellisistä elämäntavoista.

Hyvää joulukuun alkua ja rauhaisaa Joulun odotusta kaikille lukijoille toivottaa RikkiMikko