tiistaina, tammikuuta 08, 2013

Sappikivet ja ruoka
Mike Adams
(NaturalNews)
Haluttaessa välttää sappikiviä tai tosiasiallisesti haluttaessa estää niiden muodostumista tekemättä asialle mitään on sama kuin toivoisit, että vierailematta koskaan huoltoasemalla, autostasi ei loppuisi polttoaine. Toisin sanoen, jos olet tosissasi sappikivien muodostumisen estämisessä, sinun on tärkeää tehdä sen eteen jotain; ruokkia säännöllisesti elimistöäsi sellaisilla ravintoaineilla, jotka säilyttävät sappirakon puhtaana ja hyvin toimivana. Tässä on joitakin hyödyllisiä vinkkejä sappikivien ehkäisemiseksi arjen elintarvikkeilla:Nauti päivittäin tuoreista hedelmistä ja vihanneksista valmistettuja mehuja. Sappirakko on suunniteltu toimimaan yhdessä maksan kanssa sulattamaan ruokaa ja poistamaan myrkkyjä. Mutta kun toinen tai molemmat näistä elintärkeistä elimistä tukkeutuu heikon ravitsemuksen tai myrkyllisten aineiden kertymisen vuoksi, kolesteroli voi kiteytyä kalsiumin muodossa sappikiviksi. Tässä vaiheessa on paljon vaikeampaa murtaa näitä kiviä ja estää niitä lisäämästä vaikeuksia terveydelle. Nauttimalla tuoreita, alkalisoivista hedelmistä ja vihanneksista valmistettuja mehuja, voit auttaa tukahduttamaan tulehdusta ja puhdistaa entsymaattisesti sekä maksaa ja sappirakkoa säännöllisesti. Tuore, suodattamaton omenamehu, jossa on runsaasti pektiiniä, auttaa pehmentämään ja hajottamaan olemassa olevia sappikiviä, sekä estää uusien muodostumista. Sitruunat, selleri, tomaatit ja punajuuret ovat myös erinomaisia lisäyksiä päivittäiseksi mehukuuriksi. 
   Jos jo kärsit sappirakon kivuista, seuraavat mehureseptit voivat olla hyödyllisiä tuon kivun ja jopa sinulla ehkä jo olemassa olevien sappikivien poistamiseksi:

http://www.gallbladderattack.com/beetrecipe.shtml # beetrecipe

  

   Varmista, että syöt riittävästi terveellisiä rasvoja. Vaikka jotkut asiantuntijat kannustavat sappirakkopotilaita välttämään rasvoja kokonaan, varsinkin jos ovat jo kokeneet sappirakkoleikkauksen, ovat tietyt rasvat kuitenkin todella hyödyllisiä torjumaan mahdolliset tulevat ja nykyiset sappikivet. Esimerkiksi oliiviöljy on usein mukana monissa sappirakkovaivojen vieroitushoidoissa, ja terveelliset, kookosöljystä ja ruoholla ruokittujen eläinten lihatuotteista saatavat tyydyttyneet rasvat todella auttavat synergisesti mukauttamaan tärkeitä ravintoaineita muista elintarvikkeista, jotka ovat vastuussa puhtaan maksan ja sappirakon ylläpitämisestä.
    Vältä myrkyllisten aineiden rasvoja, kuten soija-ja rypsiöljyä, jotka ovat peräisin sellaisesta ryhmästä rasvoja, jotka ovat ensisijainen tulehdusta aiheuttavan taudin syy. Krooninen tulehdus, kuten olemme käsitelleet aiemmin, on vastuussa korkean kolesterolin aiheuttamisesta, koska kasvipohjaiset ​​ja hydratut öljyt sisältävät vaarallisen paljon omega-6-rasvahappoja verrattuna omega-3 rasvahappoihin. Nauttimalla enemmän runsaasti omega-3:a sisältäviä kalaöljyjä ja syömällä vain eläinrasvoja, jotka tulevat hormoni-vapaasti ja laidunpohjaisesti ruokituista eläimistä, voit auttaa luonnollisesti kolesterolin alentamista ja ottaa merkittävän myrkyllisten aineiden taakan pois elintärkeistä elimistä (http://www.naturalnews.com).
   
Nauti joko auringonkukka- tai ei-GMO (=geneettisesti modifioimattomatonta) soijalesitiiniä sisältäviä lisäravinteita. Yksi helpoimpia ja nopeimpia tapoja purkaa sappikivet on nauttia lesitiiniä, joka on peräisin joko auringonkukkaöljystä tai ei-GMO soijasta. Kuten tutkimuksissa on käynyt ilmi, lesitiini, rasva-aine, joka on valmistettu koliinista ja inositolista, on ensisijainen solukalvojen komponentti, ja se edellyttää suuria määriä sappea, jotta se sulaisi ruoansulatuskanavassa. Kun se siirtyy maksaan nauttimisen jälkeen, lesitiiniä liukenee tähän sappeen ja prosessissa kovettuneet sappikivet liukenevat myös.

"Pieni lesitiinipitoisuus sapessa saattaa olla kausaalinen tekijä monien yksilöiden sappikivien muodostumisessa," kirjoittaa Michael T. Murray, ND, teoksessaan Textbook of Natural Medicine, 2nd Edition, Volume 2. "Tutkimukset ovat osoittaneet, että kun niinkin vähäinen määrä kuin 100 mg (milligrammaa) lesitiiniä kolme kertaa päivässä lisää  lesitiinin pitoisuutta sapessa, kun taas suuremmat annokset (jopa 10 g) tuottavat jopa suurempaa kasvua."
   
     Nauti lisäravinteena omenaviinietikkaa ja omenahappoa. Tätä
    ainutlaatuista parannuskeinoa on ylistetty hyvin turvalliseksi, varmaksi tavaksi poistaa sappikivet ilman leikkauksen tai lääkkeiden interventioita. Sekoitus, jossa on omenaviinietikkaa (ACV) ja lisäämällä siihen omenahappoa ─ omenat sekä vasta puristettu omenamehu sisältävät luonnostaan ​​runsaasti omenahappoa sekä muita tärkeitä pehmentävä aineita, joten tämä on toinen vaihtoehto ─ sekä juomalla sitä osana sappirakkohuuhtelua, on erittäin suositeltavaa sappirakon terveydelle.
Kirja Apple Cider Vinegar - Miracle Health System, jonka on julkaissut hyvämaineinen omenaviinietikkayritys Bragg, sisältää jakson siitä, miten tehdään kaksipäiväinen sappirakkohuuhtelu käyttämällä lisänä omenaviinietikkaa ja omenamehua. Voit oppia lisää tästä hyödyllisestä tekniikasta ja lukea otteita kirjasta http://bragg.com/books/acv_excerpt.html 
Tämän artikkelin lähteet ovat:

Lomakkeen yläreuna

Stay informed! FREE subscription to the Health Ranger's email newsletter
Get breaking news alerts on GMOs, fluoride, superfoods, natural cures and more...
Join over four million monthly readers. Email privacy 100% protected. Unsubscribe at any time.