torstaina, huhtikuuta 30, 2015

Tulossa kuuma kesä. Oletko valmis?Astaksantiini

Superantioksidantti
Suomessa saadaan nauttia kesällä lämmöstä, jos pitkän ajan ennuste tosiaankin  pitää kutinsa. Sen vuoksi kannattaa varautua ihon ja silmiesi suojelemiseen jo nyt. Parhaiten se onnistuu, kun aloitat säännöllisen astaksantiinin nauttimisen hyvissä ajoin ennen helteiden alkamista. Samalla voit vahvistaa lihaskuntoasi ja vähentää kesäflunssan riskiä.

Astaksantiinin terveyshyödyt:
Henkilöt, jotka käyttävät astaksantiinia muiden karotenoidien lisäksi voivat suojata kehoaan vapailta radikaaleilta ja ikääntymiseltä, jotka vahingoittavat DNA:ta, korjaavat ultraviolettisäteilylle altistuneita soluja ja vähentävät tulehduksia. Näin ollen astaksantiini vaikuttaa positiivisesti kehon jokaiseen elimeen ja kehon eri toimintoihin.

Astaksantiini on mielenkiintoinen tuttavuus, ja siitä löytyy paljon puolueetonta tutkittua näyttöä eri sairauksien estämisessä. Aiheeseen liittyviä tutkimusalueita ovat muiden muassa seuraavat:
- Ihonhoito ja sen suojaaminen

- Vatsan limakalvon hyvinvointi ja suolistosairaudet

- Neurologiset sairaudet

- Sydän ja verenkiertoelinsairaudet

- Silmänpohjarappeuma

- Niveltulehdukset

- Vastustuskyvyn lisääminen
 
- Syöpäsairauksien esto

Myös urheilulääketiede on asiasta kiinnostunut, ja silläkin taholla on tehty paljon tutkimuksia.
Tutkijat päättelevät, että vaikka he eivät kykene tunnistamaan vaikutusmekanismia, heillä on syytä olettaa, että astaksantiini on tehokas ravintolisä, joka parantaa harjoituksen tehokkuutta.
Mutta tutkijat toteavat, että se harjoituksen protokolla, jolla he testasivat, ei vastaa tavallista kilpailutilannetta ja että astaksantiini lisäravinnetta olisi myös testattava enemmän reaalimaailman olosuhteissa.

Linkki: Astaksantiinitutkimus: Astaksantiini parantaa urheilusuoritusta 55 %:lla

Astaxanthin boosts sport performance by 55%
Haittavaikutuksia käyttöön ei ole liitetty, sillä mm. lohen lihassa on puhdasta astaksantiinia, joten ihminen on syönyt astaksantiinia jo kymmeniä tuhansia vuosia.
Eräänä luonnon voimakkaimpana antioksidanttina, Astaksantiinilla on dokumentoidusti osoitettu monenlaisia hyötyjä, ja kliinisissä tutkimuksissa on havaittu merkittävää hyötyä useiden vakavien terveyteen liittyvien ongelmien hoidossa. Aineen molekyylirakenteesta johtuen astaksantiini on yksi harvoja antioksidantteja, jotka voivat siirtyä läpi koko kehon ja tarjoavat siten suojaa kaikille soluillemme. Sillä on sellainen ainutlaatuinen ominaisuus, että se voi suojata koko solua. Astaksantiinin molekyylillä on polaariset hydrofiiliset päät, jotka ulottuvat yli koko solukalvon. Useimmilla muilla tunnetuilla antioksidanteilla ei ole tällaista ominaisuutta.
                                                                        
Tuotteen hinta FinnMSM Oy:n verkkokaupassa:
Pieni pakkaus, 60 kapselia: 19,95 €
Tuplapakkaus, 120 kapselia: 37,95 €
Iso pakkaus: 180 kapselia: 54,95 €
Postituskulut: 5,00 €/lähetys koosta riippumatta. Kannattaa siis tilata samantien useampi pakkaus vaikka kimpassa kaverin kanssa. Yli 80,00 Euron tilaukset oikeuttavat ostoskorin alennukseen.


maanantaina, huhtikuuta 27, 2015

Musiikki ja eläinkirurgia
 Musiikin - varsinkin klassisen musiikin - kuunteleminen voi auttaa kissoja rentoutumaan leikkauksen aikana. Näin kertoo uusi pieni tutkimus.
Tutkimuksessa oli mukana 12 naaraspuolista lemmikkikissaa, jotka oli steriloitu. Kissaeläimet oli varustettu nukutuksen ajaksi kuulokkeilla. Ne kuulivat ensin kahden minuutin ajan pelkkää hiljaisuutta, jota seurasi ensin klassisen musiikin teos, sitten pop-kappale ja vielä raskasmetallimusiikkia (heavy metal), jotka kestivät kaksi minuuttia kukin.

Rentoutumisen aste mitattiin kissojen hengitystaajuuksilla ja pupillin läpimitalla.
Klassinen musiikki sai kissat kaikkein rentoutuneimpaan tilaan. Sen jälkeen seurasi popmusiikki ja sitten heavy metal musiikki. Näin kertoivat Portugalin yliopiston tutkijat (University of Lisbon Portugal).
Havainnot viittaavat siihen, että kun lemmikit joutuvat leikkaukseen, tietyntyyppisen musiikin soittaminen voi auttaa niitä rentoutumaan. Se taas vähentää tarvittavan anestesian määrää, mikä samalla vähentää haitallisten sivuvaikutusten riskiä.
Tutkimus on julkaistu maaliskuun 30. 2015 Journal of Feline Medicine and Surgery-nimisessä julkaisussa.
"Taustamusiikki on aina läsnä sen tiedekunnan leikkaussaleissa, joissa opetan ja yksityisillä eläinlääkäriasemilla, joissa vietän aikaani, koska musiikki on tärkeä osatekijä edistettäessä tiimin, eläinten ja niiden omistajien hyvinvoinnin tunnetta", sanoo tutkimusta johtava tri. Miguel Carreira  lehdistötiedotteessa.
Tri Miguel Carreira

"Eri musiikkityylit vaikuttavat yksilöihin eri tavoin. Keskusteluissa olen huomannut, että esimerkiksi useimmat kissat pitävät klassisesta musiikista, erityisesti George Friedrich Händelin sävellyksistä, ja ne rauhoittuvat, tulevat itsevarmoiksi ja suvaitsevaisiksi kliininen arvioinnin aikana," Carreira totesi.
Tutkijat sanoivat, että he aikovat jatkaa tutkimusta koirilla sekä kissoilla.
Lisää tietoa
American Music Therapy Association kertoo, miten musiikkiterapia auttaa ihmisiä (music therapy helps people).

The research included 12 female pet cats who were being spayed. The felines were outfitted with headphones while under anesthesia. They heard two minutes of silence, followed by two minutes each of a classical music piece, a pop song and a heavy metal song.
Relaxation was measured by the cats' respiratory rates and pupil diameters.
The classical music put the cats in the most relaxed state, followed by the pop music, and then the heavy metal music, according to the researchers at the University of Lisbon in Portugal.
The findings suggest that playing certain types of music while pets are having surgery may help them relax and reduce the amount of anesthesia they require, thereby reducing the risk of harmful side effects.
The study was published March 30 in the Journal of Feline Medicine and Surgery.
"In the surgical theaters at the faculty where I teach and at the private veterinary medical center where I spend my time operating, environmental music is always present, and is an important element in promoting a sense of well-being in the team, the animals, and their owners," said study lead author Dr. Miguel Carreira in a journal news release.
"Different music genres affect individuals in different ways. During consultations I have noticed, for example, that most cats like classical music, particularly George Handel compositions, and become more calm, confident and tolerant throughout the clinical evaluation," Carreira noted.
The researchers said they plan to continue their research in dogs as well as cats.
More information
The American Music Therapy Association explains how music therapy helps people.