lauantaina, marraskuuta 08, 2008

Vihreä tee saattaa ehkäistä diabetesta!?

RikkiMikko esittää syvän pahoittelunsa siitä, että alla oleva linkki ei ole kaikin ajoin toiminut. Nyt sen pitäisi taas toimia!

Green tea compound may prevent diabetes: study | Health | Reuters

NEW YORK (Reuters Terveys) - Uusi hiirillä tehty tutkimus osoittaa, että vihreän teen sisältämä yhdiste saattaa hidastaa tai jopa ehkäistä tyypin 1 diabeteksen kehittymistä.

Vihreä tee sisältää erilaisia antioksidantteja, joiden on osoitettu hillitsevän tulehduksia, ehkäisevän solujen kuolemaa ja kenties torjuvan syöpää.

Äskettäin julkaistun tutkimuksen mukaan Augustassa USA:ssa sijaitsevan Georgian Lääketieteellisen Yliopiston tutkija Tri. Stephen D. Hsu kollegoineen tutkivat laboratoriohiirillä erään vihreässä teessä yleisenä esiintyvän antioksidantin, EGCG:n vaikutuksia ykköstyypin diabetekseen sekä Sjögrenin syndromaan, joka vahingoittaa kosteutta tuottavia limakalvoja aiheuttaen suun ja silmien kuivuutta.

He ruokkivat hiiriä sekä pelkällä vedellä että 0.2 prosenttia EGCG:tä sisältävällä vedellä.

Tutkijat havaitsivat, että EGCG alensi Sjögrenin syndromaan liittyvää sylkirauhasten vahingoittumista tai hidasti oireiden puhkeamisaijankohtaa -- tilanteessa, jossa muuta hoitoa ei käytetty.

EGCG hidasti myös merkittävästi ykköstyypin diabeteksen kehittymistä näillä jyrsijöillä. Tutkijat havaitsivat, että kuudessatoista viikossa vihreätä teetä saaneista hiiristä vain 25 %:lla oli kehittynyt diabetes, kun vertailuryhmällä - pelkkää vettä saaneilla prosenttiluku oli 67. Kun oli kulunut 22 viikkoa, 45 % EGCG -ryhmästä oli saanut diabeteksen, kun kontrolliryhmässä vastaava luku oli 78 %.

"Tutkimuksemme keskittyi Sjögrenin syndromaan, joten havaintomme, että EGCG saattaa ehkäistä myös insuliinista riippuvaa 1-tyypin diabetesta, oli meille suuri yllätys", totesi Hsu.

Sekä ykköstyypin diabetes että Sjögrenin syndroma ovat autoimmuunisairauksia, joissa keho hyökkää omia solujaan vastaan.

Hsu ja hänen tutkimusryhmänsä havaitsivat myös, että ne sylkirauhaset, jotka olivat autoimmuunihyökkäyksen kohteena, itse asiassa lisääntyivät voimakkaasti, kun taas EGCG hidasti tätä leviämistä, nopeaa lisääntymistä. Tällaista nopeaa solujen jakautumista on havaittu esiintyvän myös psoriasiksessa.

Tämä tutkimus tukee aikaisempia tutkimuksia, jotka ovat osoittaneet EGCG:n vaikutuksen autoimmuunisairauksien ehkäisemisessä, tutkimusryhmä päättelee.


LÄHDE: Life Sciences, October 24, 2008.

RikkiMikon huomautus: Psoriasiksen iho-ongelmien hoidossa saattaa auttaa myös neitsytkookosöljy. Kokeile! Käy tutustumassa aiheeseen täällä. Kookosöljy on myös erinomainen ruokaöljy: Kookosaiheiset reseptit.

Jotta tästä kirjoituksesta olisi mahdollisimman paljon hyötyä lukijalle, annan vielä oman maukkaan suositukseni vihreästä teestä: Nordqvist China Green