Toisin kuin maissisiirappia
valmistava teollisuus haluaa sinun uskovan,
maissista valmistettu isoglukoosi eli glukoosi-fruktoosisiirappi
ei ole sama kuin
sokeri. Maissisiirappi on pitkälle jalostettua, imeytyy nopeasti verenkiertoon
ja käynnistää negatiivisia reaktioita, joihin liittyy nälkähormonien (leptiini
ja greliini)
ja insuliinin lisääntynyt
tuotanto. Se stimuloi makean mielihaluja, äkillistä
näläntunnetta, nopeuttaa insuliinivastetta ja sitä seuraavaa painon
nousua. Vältä glukoosi-fruktoosisiirappia ja maissisiirappia turvataksesi
terveen elämän!
Tässä listassa on ruokia, jotka sisältävät runsaasti
isoglukoosia, eli maissisiirappia (HFCS), joita saatat syödä joka päivä, mutta
et koskaan osannut ajatella niiden sisältävän haitallista makeutusainetta.
1.
Jogurtit
2.
Leivät
3.
Pakastepizzat
Diabetekseen sairastuneiden määrä yli kaksinkertaistunut |
4.
Myslipatukat
5.
Cocktailpähkinät
6. Valmis
juustomakaroni (amer. vastine makaronilaatikolle, lasten ja nuorten suosikki)
7.
Salaatinkastikkeet
8.
Tonic-vesi
9.
Omenahillo
10.purkkihedelmät
Nälkähormoni eli greliini
löytyi muutama vuosi sitten rotan mahalaukun seinämästä. Sittemmin sitä on
löydetty myös sydämestä, haimasta, keuhkoista, haimasta ja muista elimistä. Nyt
sitä on löydetty myös ihmisen aivojen hypotalamuksesta, jossa nälkäkeskus
sijaitsee. Greliini säätää ruokahalua, mutta sillä näyttää olevan monia
muitakin elintärkeitä tehtäviä elimistössä.
Linkki Diabetesliiton sivulle
Jos haluat nähdä samanlaisia vinkkejä kuin tämä, pysy kanavalla, sillä
tarkoitukseni on tuottaa vuoden jokaiselle päivälle uusi vinkki. Siis 365
Päivän Terveysvinkkiä vuoden kuluessa!
Voit
myös ladata puhelimeesi ilmaisen englanninkielisen sovelluksen ”Health Tip Of
The Day” App Storesta osoitteessa: http://itunes.com/apps/healthtipoftheday tai voit tarkistaa sen Facebookissa osoitteessa http://facebook.com/HealingWithNutrition
Contrary to what the Corn
industry wants you to believe, high fructose corn syrup is not the same
as sugar. It is highly processed and
absorbed quickly into the blood stream triggering negative reactions with hunger
hormones and insulin. It stimulates
sweet cravings, hunger pangs, insulin response and subsequent weight gain. Avoid high fructose corn syrup, and corn
syrup for healthy living.
Hormones play an important role in controlling our
weight. Exciting new research has shown us how two recently discovered hormones
— leptin (identified in 1994), which tells us our nutritional
status, and ghrelin (identified in 1999), which tells us we’re
hungry — work together to balance our states of hunger and satiety. We’ve also
learned how obesity causes an imbalance in our hunger hormones. Within just the
last year, a final piece of the puzzle has been revealed that has shown us how
these hormones are affected by sleep. Fighting
the fat.
Link to The Finnish Diabetes Association
If you want to see the same tips as this, stay tuned,
as the intention is to produce a new tip every day. Or you can
download HealthTip Of The Day from the app store at: http://itunes.com/apps/healthtipoftheday, or you can check it out on Facebook at: http://facebook.com/HealingWithNutrition
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti