Aina
silloin tällöin törmää asiantuntijoiden kummallisiin lausuntoihin, jotka
saattavat hämmentää auktoriteettiuskoisia ja tietämättömiä kansalaisia.
Esimerkiksi erään lääkärin lausunto, jonka mukaan MSM:n nauttiminen heikentäisi
maksa-arvoja, kuulostaa kyllä aika erikoiselta, mutta niinhän monet
koululääketieteen edustajat sanovat. Kannattaisi (heidänkin) ottaa asioista selvää
lukemalla tutkimuksia, joita aiheesta on tehty vuosien varrella.
http://beyondhealth.com/media/wysiwyg/kadro/articles/MSM.pdf
Tutkimus vuodelta 2008 tukee ajatusta MSM-lisäravinteen toimivuudesta. Jo vuonna 2008 FASEB-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että ruokavalion täydentäminen MSM:llä saattaa kasvattaa glutationin (C10H17N3O6S) määrää maksassa.
Tutkimus vuodelta 2008 tukee ajatusta MSM-lisäravinteen toimivuudesta. Jo vuonna 2008 FASEB-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että ruokavalion täydentäminen MSM:llä saattaa kasvattaa glutationin (C10H17N3O6S) määrää maksassa.
Wikipedia kertoo tästä aineesta mm. seuraavaa: ”Glutationi
inaktivoi myrkyllisiä yhdisteitä muodostamalla konjugaatin niiden kanssa.
Konjugaatti on usein vesiliukoinen, mikä nopeuttaa yhdisteen erittämistä ulos
eliöstä. Konjugaatti muodostuu glutationin sisältämän tioliryhmän ja
elektrofiilisen hiilen
tai joskus myös typen,
hapen ja rikin välille.
Konjugaatin muodostumista katalysoivia entsyymejä ovat glutationi-S-transferaasit.
Glutationikonjugaatin muodostuminen on tärkeä osa myös monien
lääkeainemolekyylien aineenvaihduntaa eli metaboliaa.[2][3][5]
”
” Glutationi on myös antioksidantti.
Eliöiden soluissa muodostuu hyvin reaktiivisia ja hapettavia yhdisteitä, kuten vetyperoksidia
ja orgaanisia peroksideja. Glutationi suojaa
soluja hapettumiselta pelkistämällä peroksidit samalla itse hapettuen.
Hapettuneessa glutationissa kaksi glutationimolekyyliä ovat muodostaneen disulfidisidoksen.
Tätä reaktiota katalysoi glutationiperoksidaasi. Hapettunut glutationi
pelkistetään takaisin aktiiviseen muotoon glutationireduktaasin katalysoimana.[2][4]”
Näin
ollen glutationi on tärkeä osa hapettumisenestoon perustuvaa
puolustusjärjestelmäämme, ja riittävä määriä glutationia on tärkeää hyvän
terveyden kannalta - sairaalapotilailla matala glutationi suurentaa
kuolleisuutta.
Tutkijat
totesivat, että "MSM:n lisääminen hiirten juomaveteen johti glutationin
määrän lisääntymiseen maksassa yli kaksinkertaiseksi. Lisäksi todettiin, että
kun eläimille annettiin hiilitetrakloridia (joka on voimakas maksan toksiini),
ja samalla myös MSM:ää, se (myrkky) aiheutti merkittävästi pienempiä
maksavaurioita verrattuna niihin eläimiin, jotka eivät saaneet MSM:ää."
Tämä tutkimus osoittaa, että MSM suojaa maksaa myrkytyksen aiheuttamilta
vaurioilta.
Löydät
tutkimusraportin alla olevaa linkkiä napauttamalla:
Myös
tämä
linkki johtaa tähän aiheeseen liittyviin mielenkiintoisiin toteamuksiin.
Lisää
aiheesta täältä.
Metyylisulfonyylimetaani
(MSM, jonka puhtain muoto on OptiMSM) on orgaaninen molekyyli, joka on läsnä
monissa elintarvikkeissa pieniä määriä ja sitä myydään ravintolisänä,
esimerkiksi www.finnmsm.fi.
Huomaa,
että FinnMSM Oy on myönteisten neuvottelujen jälkeen tarkistanut hintojaan aivan
äskettäin! Käy tarkistamassa!