torstaina, lokakuuta 16, 2014

Varo MSM-jauhesekoitteita!Tämä artikkeli syntyi sen vuoksi, että haluan varoittaa MSM:n (myös OptiMSM:n) käyttäjiä siitä vaarasta, joka saattaa aiheutua erilaisten jauhemaisten lisäravinnesekoitusten nauttimisesta. Verinen ripuli ei ole hauska seuraamus siitä, että on nauttinut tällaisia sekoitetuotteita!

OptiMSM on kaikkein puhtain MSM:n muoto. Sen valmistaa yksinoikeudella USA:ssa toimiva yritys nimeltään Bergstrom Nutrition. Tämä yritys on ensimmäisenä maailmassa ryhtynyt valmistamaan ihmisille tarkoitettua, farmakologista laatua olevaa MSM-jauhetta. Valmistusmenetelmä on patentoitu. Mikään muu yritys ei saa käyttää MSM-tuotteestaan nimeä OptiMSM.

Puhdas OptiMSM


Jauhe siis sisältää ainoastaan puhdasta metyylisulfonyylimetaania, ei esimerkiksi C-vitamiinia tai molybdeeniä, koska näin syntyneen jauheen tasalaatuisuus ei perusteellisenkaan sekoittamisen jälkeen voi säilyä. Esimerkiksi pakkaamisen ja kuljetuksen aikana kevyemmät jauhehiutaleet nousevat pintaan ja painavammat vastaavasti pakkauksen pohjalle. Tällöin syntyy tilanne, jossa käyttäjä saattaa saada päivittäisenä kerta-annoksena lähes pelkkää C-vitamiinia eikä olettamaansa MSM-jauhetta, ja seurauksena voi olla vakavia C-vitamiinin yliannostuksia. On ilmaantunut tapauksia, joissa tällaista tuotetta nauttinut asiakas on saanut vakavia suolisto-oireita, jopa veristä ripulia on esiintynyt. 
Ester-C tabletit

Mainittakoon tässä, että tehokkaana antioksidanttina tunnettu C-vitamiini muuttuu suurilla annoksilla pro-oksidantiksi, eli se ei enää estä oksidatiivista eli hapettumis-stressiä vaan päinvastoin lisää sitä. Näin ollen hyvää tarkoittava kahden aineen yhdistäminen onkin muodostanut keholle vahinkoa tuottavaksi haitta-aineeksi. Tarkoitus oli kai päinvastainen.
Varo siis MSM-jauhesekoitteita! Yhdistelmätabletit, siis tarkan kontrollin alaisena lääketehtaassa tablettimuotoon puristetut tabletit ovat turvallisia, koska niissä ei tapahdu eri osa-aineiden jakaantumista, kuten jauheiden kohdalla saattaa tapahtua. Kuten aiemmin mainitsin, painavammat hiukkaset painuvat pohjaa kohti ja kevyemmät nousevat pintaan, etenkin kuljetuksen aikana.

Kaikkein varmin tapa saada oikeat määrät edellä mainittuja aineita, on ottaa kukin lisäravinne erikseen. Silloin tiedät mitä olet suuhusi laittanut. Yliannostuksen vaaraa ei voi syntyä vahingossa, kuten jauhesekoitteiden kanssa!

Hanki tuotteet sellaisilta toimijoilta, joilla on asiantuntemusta ja halua opastaa tarvittaessa asiakkaitaan. 
 
Varo myös eläimille tarkoitettuja MSM- tuotteita, vaikka pakkauksessa olisikin maininta: ”Pakkauksen sisällä annosteluohje myös ihmisille”! Nämä tuotteet on valmistettu usein Kiinassa, jonka valmistusmenetelmät ja hygieniataso ovat tyystin erilaiset, kuin länsimaissa. Yleensä tuotteen halpa hinta kertoo halvasta valmistusmenetelmästä, jolloin sen laadusta ja ennen kaikkea puhtaudesta ei voi olla varma. Tarkoituksesihan on eliminoida terveysongelmia, ei lisätä niitä.
Lähetä kommentti