Nettiä seuraamalla löytyy kaikenlaista hyödyllistä tai vähemmän hyödyllistä tietoa. En osaa sanoa kumpaanko kategoriaan seuraava uutinen pitäisi laittaa, mutta kukaan ei kieltäne sitä, että uutinen on todella mielenkiintoinen. Löysin vihjeen tähän lehdistötiedotteeseen Hesarin uutisesta (Pepsi alkoi tehdä Benecol-mehua. Julkaistu: 3.2.2006 klo 17:37), josta oli suora linkki oheiseen tiedotteeseen:
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Pepsi+alkoi+tehd%C3%A4+Benecol-mehua/1135218621381
Lehdistötiedotteet03.02.2006 15:00BENECOL-TUOTEPERHE LAAJENI JUOMIIN JA KAPSELEIHIN
Benecol-ainesosaa eli kolesterolia alentavaa stanoliesteriä on alkuvuonna lisätty uusiin tuotesovelluksiin. Englannissa PepsiCo on tuonut markkinoille Benecolia sisältävän Tropicana-tuoremehun ja Saksassa juomavalmistaja Rhönsprudel tuo markkinoille Benecol- kivennäisvesi-mehujuoman maaliskuussa. Suomessa Raision yhteistyökumppani Ferrosan on lanseerannut apteekkimyyntiin Benecol-kapselit.
Raision ainesosaliiketoiminnan johtaja Heikki Ruska: ”Ensimmäinen Benecol-sovellus, margariini, on edelleen monilla Euroopan markkinoilla hyvin toimiva tuotekonsepti. Viime vuosina nopein kasvu on kuitenkin tullut kolesterolia alentavista meijerituotteista ja erityisesti juotavista jogurteista. Uskomme erityyppisten juomien muodostavan seuraavan nopean kasvun tuotekategorian kolesterolia alentaville tuotteille. Benecol kapselit puolestaan laajentavat tuotevalikoimaa ja tavoittelevat uusia asiakkaita uutta jakelukanavaa pitkin.”
RAISIO OYJ
Viestintä- ja sijoittajasuhdejohtaja Taru Narvanmaa, puh. (02) 443 2240 ja 050 590 9398
Lisätietoja antaa:Heikki Ruska, varatoimitusjohtaja, Raisio Life SciencesPuh. (02) 443 2049 tai 050 567 4106
Tiedotteen kuvamateriaali: http://raisio.materials.fi, ilmoitusmateriaali/sanomalehti
Terveisin RikkiMikko
"Rikkiä kipuun" on terveyttä ja sairauksia käsittelevä päiväkirja, jossa julkaisen tieteellisten tutkimusren referaatteja ja tarveysvinkkejä. Tilaa sivu kehotteesta, joka sijaitsee tämän ylätunnisteen alapuolella. Tekstit: Mikko Oinonen, toimitusjohtaja FinnMSM Oy, www.finnmsm.fi. Tavoitat minut myös facebookissa: https://www.facebook.com/RikkiMikko. Want to see fresh new articles? Subscribe to the prompt, which is located in the header below. Foto: Jorma Räsänen
perjantaina, helmikuuta 03, 2006
keskiviikkona, helmikuuta 01, 2006
Intiaanisokerista
RikkiMikko kävi tänään keskiviikkona miellyttävän keskustelun Masajo Oy:n henkilöstön kanssa. Aiheen keskustelulle antoi Masajo Oy:n uusi hieno kotisivu (http://www.intiaanisokeri.fi/index.php?sivu=etusivu) ja sen erittäin informatiivinen sisältö. Niinpä RikkiMikko päätti luvan perästä kirjata muutamia otteita tuosta sivustosta tähän päiväkirjaan, jotta rakkaat tämän Blogin lukijatkin voisivat tutustua niihin, ja tietysti käydä vierailemassa noilla sivuilla.
Tässä muutamia makupaloja:
Intiaanisokerin käyttöohje
Intiaanisokeria käytetään normaalin sokerin tapaan, mutta se on parempi vaihtoehto. Sveitsiläisen tutkimustuloksen mukaan päivittäiseen käyttöön suositellaan 50g, eli n.75ml = ¾ dl.
Koska kivennäisaineita on runsaasti, hiilihydraattien määrä on pienempi, ja siksi Intiaanisokeria käytetään vastaavasti enemmän. se on myös tilavuudeltaan kevyempää. Esimerkiksi 2dl kidesokeria vastaa noin 2,5dl Intiaanisokeria.
Intiaanisokerista saa hyvää juomaa jo ihan sellaisenaan veteen sekoitettuna. Se sekoittuu hyvin sekä kylmään että kuumaan veteen. Maun voimakkuuden voi itse säädellä mieleisekseen. Mitä enemmän laittaa intiaanisokeria, sitä vahvemmin aromi maistuu. Makeutta ei tule kidesokerin tavoin lisää. Parhaiten oppii kokeilemalla.
Intiaanisokeri soveltuu erittäin hyvin maitotuotteisiin, esimerkiksi: maitoon, piimään, viiliin, jogurttiin. jne Omena ja Intiaanisokeri sopivat myös erittäin hyvin yhteen. Niistä saa herkullisia jälkiruokia.
Ripottele Intiaanisokeria puuron, murojen, myslin tai muiden sen kaltaisten aamupalojen päälle. Niistä saa hyvän tankkauksen päivälle.
Helppo Piirakka
4 lasillista jauhoja spelt- tai vehnäjauhoja 2 lasillista intiaanisokeria 1tl leivinjauhetta 1tl soodaa
Nämä aineet sekoitetaan ja lisätään 200g sulatettua voita ja sekoitetaan murumaiseksi seokseksi. Murumassaa otetaan talteen mittana käytetty lasillinen. Loppumassaan lisätään 1-2 munaa ja lasi piimää. Taikina sekoitetaan (ei vatkata) ja levitetään uunipellille. Päälle omenalohkoja, raparperi paloja tai marjoja, + intiaanisokeria. Lopuksi lasi murumassaa. 200°/30min
Katariina Valu
Kääretorttu
4 munaa 2dl intiaanisokeria 1½dl vehnäjauhoa ½dl perunajauhoa 1tl leivinjauhetta
Munat ja intiaanisokeri vatkataan vaahdoksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään joukkoon. Taikina levitetään leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paistetaan n. 225°. 5-7min Kumotaan leivinpaperille. Levitetään päälle ohuesti hilloa ja kermavaahtoa. Kääritään paperin avulla.
Kaurakeksit
2dl kaurahiutaleita 2rkl vehnäjauhoa 1½dl intiaanisokeria 1tl vaniljaa 1tl inkivääriä 0,5tl leivinjauhetta 0,5dl voisulaa 2rkl maitoa tai kermaa
Kuivat aineet kulhoon, sekoitus.Lisätään voisula ja maito. Nokareita pellille, 200° 7min.
Maustepannukakku
6 dl piimää 200 g voisulaa 1 tl neilikkaa 1 tl kanelia 3 tl soodaa 6 dl intiaanisokeria 8 dl jauhoja
Sekoita sooda piimään, lisää muut aineet.Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja paista ½ h. 200°.
Maustekakku
3 dl piimää 5 dl intiaanisokeri 1 tl neilikkaa 2 dl rusinoita 150 g voisulaa 6 dl jauhoja 2 tl soodaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten piimä ja voisula. Sekoita nopeasti ja kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paistetaan n.1h. 175° alatasolla.
Omenakiisseli
1 l vettä 2 dl intiaanisokeria 5 rkl perunajauhoja tai 1 dl maissitärkkelystä 3 omenaa
Sekoita perunajauho ja intiaanisokeri veteen. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa ja sakenee. Ota kattila heti pois levyltä. Jos käytät maissijauhoja, anna kiisselin olla levyllä n. 5min. Kuutioi omenat ja lisää kiisseliin. (Omenan asemasta voit käyttää myös herukoita tms.)
Täystehokakku
2½ dl intiaanisokeria 3 dl vehnäjauhoa ½ tl suolaa ½ dl kaakaota 2 tl soodaa 1 tl vaniljasokeria 1 rkl viinietikkaa tai molkosaania 2/3 dl ruokaöljyä 2 dl vettä
Kuivat aineet yhdistetään, lisätään nesteet. 200°/45min (2x annos uunipellilliseen 30min).
Niinpä kehotankin kaikkia tutustumaan myös tähän hurmaavan hyvään tuotteeseen, jota voit tilata joko Masajon tilauslomakkeella suoraan tai yhdessä MSM-tuotteiden kanssa RikkiMikolta.
sunnuntai, tammikuuta 29, 2006
Tutkimus C- ja E vitamiinista
RikkiMikolle tuli mielenkiintoinen sähköpostiviesti Suomen Terveystaito tmi:n tri Timo Lehdolta, jossa hän kertoi uudesta väitöskirjatutkimuksesta. Siinä oli paneuduttu aiheeseen, joka kertoi, että biokemisti (FT) ja lääkäri Harri Hemilä väitteli 20 tammikuuta Helsingin Yliopistossa aiheesta: "Onko C-ja E-vitamiineilla vaikutusta hengitystietulehduksiin?" Vastaväittäjänä oli Kansanterveyslaitoksen dosentti LT Arto Palmu.
Kaksinkertainen Nobel-palkittu biokemisti Linus Pauling oli ensimmäinen tiedemies, joka toi yleisempään tietoon tutkimustuloksia, joiden mukaan C-vitamiini estää ja hillitsee flunssan oireita. Nämä Paulingin väitteet johtivat moniin laajoihin kaksoissokkotutkimuksiin, jotka osoittivat, että C-vitamiini todella vähentää flunssan oireita. Tästä huolimatta lääketieteen käsikirjoissa väitetään vieläkin, että C-vitamiinilla ei ole vaikutusta infektiosairauksissa. Tähän harhaväitteeseen Hemilä pitää pääsyyllisenä erittäin arvovaltaisessa ja laajalevikkisessä yhdysvaltojen lääkäriliiton (JAMA) lehdessä vuonna 1975 julkaistua tutkimusta (Karlowski TR ym). Hemilä osoitti selkeästi esimerkein, että kyseinen tutkimus analysoitiin alunperin virheellisesti, sillä "C-vitamiiniryhmässä flunssat olivat tilastollisesti merkitsevästi lyhyempiä, mikä on sopusoinnussa muiden tutkimusten kanssa. Alaryhmäanalyysissä oli kuitenkin jätetty ottamatta huomioon 42 % kaikista flunssajaksoista. Lisäksi lumevaikutus on monella muullakin perusteella epäjohdonmukainen selitys tutkimuksen tuloksille". Vasta 1990-luvulla JAMA tutkimusta alettiin kritisoida kun eräät tutkijat huomasivat siinä merkittäviä laskuvirheitä. Asian tekee erityisen huolestuttavaksi, että JAMA-tutkimuksen kirjoittaja oli arvostettu tiedemies ja yksi lääketieteellisen meta-analyysitekniikan pioneereja. JAMA:n artikkelin jälkeen tiedemiesten kiinnostus C-vitamiinin tutkimiseen väheni dramaattisesti, ja vasta viime vuosina C-vitamiinin tutkimus on alkanut elpyä uudestaan.Vastaväittäjä Arto Palmu toivoikin, että C-vitamiinin tutkimusta voitaisiin nyt jatkaa, koska C-vitamiinilla saattaa olla kansanterveydellistä vaikutusta infektiotautien torjunnassa ja oireiden lievittämisessä. Hemilän mukaan "C-vitamiinin lisäannosten säännöllinen käyttö ei ehkäise flunssaa tavallisessa länsimaisessa väestössä, se saattaa kuitenkin vähentää flunssan esiintymistä sellaisilla henkilöillä, jotka ovat fyysisesti rasittuneita ja sellaisilla, jotka saavat ravinnosta poikkeuksellisen vähän C-vitamiinia".Hemilä tutki väitöskirjassaan myös E-vitamiinin vaikutusta flunssaan ja keuhkokuumeeseen SETTI-tutkimusaineiston pohjalta. Tähän tutkimukseen osallistui 30.000 tupakoivaa miespuolista koehenkilöä, joille annettiin E-vitamiinia keskimäärin kuusi vuotta. E-vitamiinista näytti olevan hyötyä osalle koehenkilöistä.
Väitöskirjansa alussa Harri Hemilä siteeraa seuraavaa Linus Paulingin mietelausetta: "Kun vanha ja arvostettu henkilö puhuu sinulle, kuuntele häntä tarkkaavaisesti ja kunnioituksella - mutta älä usko häntä. Luota vain omaan päättelykykyysi. Tuo vanhempi henkilö, vaikka hänellä olisi harmaantunut tukka tai hän olisi kokonaan kalju ja vaikka hän olisi saanut Nobelin palkinnon, saattaa olla väärässä. Maailma edistyy vuosi vuodelta, vuosisata vuosisadalta, kun nuoremmat sukupolvet havaitsevat missä asioissa vanhempi sukupolvi oli väärässä. Sinun tulee olla aina skeptinen - ajattele aina itsenäisesti. On luonnollisesti poikkeustapauksia, kun esimerkiksi olet suorittamassa tenttiä, silloin on viisasta vastata, ei niin kuin sinä näet oikeaksi, vaan niin kuin professorisi uskoo oikeaksi. (Linus Pauling, 1955, ohje opiskelijoille)".
Hemilän väitöskirja löytyy kokonaisuudessaan Internetistä osoitteesta: http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/laa/kansa/vk/hemila/
Myös seuraava osoite antaa lisätietoa:
http://savotta.helsinki.fi/halvi/tiedotus/vaitokset.nsf/b688d98986c9e9edc2256a4c003e4ba9/c9b76aa8f6014f28c22570f0005c2c71?OpenDocument
Tällä kertaa näin lyhyesti RikkiMikko haluaa toivottaa hyvää alkanutta viikkoa, mutta toivottaa samalla voimia ja viisautta Tasavallan Presidentti Tarja Haloselle hänen uuden kuusivuotisjaksonsa hoitamisessa.
Kaksinkertainen Nobel-palkittu biokemisti Linus Pauling oli ensimmäinen tiedemies, joka toi yleisempään tietoon tutkimustuloksia, joiden mukaan C-vitamiini estää ja hillitsee flunssan oireita. Nämä Paulingin väitteet johtivat moniin laajoihin kaksoissokkotutkimuksiin, jotka osoittivat, että C-vitamiini todella vähentää flunssan oireita. Tästä huolimatta lääketieteen käsikirjoissa väitetään vieläkin, että C-vitamiinilla ei ole vaikutusta infektiosairauksissa. Tähän harhaväitteeseen Hemilä pitää pääsyyllisenä erittäin arvovaltaisessa ja laajalevikkisessä yhdysvaltojen lääkäriliiton (JAMA) lehdessä vuonna 1975 julkaistua tutkimusta (Karlowski TR ym). Hemilä osoitti selkeästi esimerkein, että kyseinen tutkimus analysoitiin alunperin virheellisesti, sillä "C-vitamiiniryhmässä flunssat olivat tilastollisesti merkitsevästi lyhyempiä, mikä on sopusoinnussa muiden tutkimusten kanssa. Alaryhmäanalyysissä oli kuitenkin jätetty ottamatta huomioon 42 % kaikista flunssajaksoista. Lisäksi lumevaikutus on monella muullakin perusteella epäjohdonmukainen selitys tutkimuksen tuloksille". Vasta 1990-luvulla JAMA tutkimusta alettiin kritisoida kun eräät tutkijat huomasivat siinä merkittäviä laskuvirheitä. Asian tekee erityisen huolestuttavaksi, että JAMA-tutkimuksen kirjoittaja oli arvostettu tiedemies ja yksi lääketieteellisen meta-analyysitekniikan pioneereja. JAMA:n artikkelin jälkeen tiedemiesten kiinnostus C-vitamiinin tutkimiseen väheni dramaattisesti, ja vasta viime vuosina C-vitamiinin tutkimus on alkanut elpyä uudestaan.Vastaväittäjä Arto Palmu toivoikin, että C-vitamiinin tutkimusta voitaisiin nyt jatkaa, koska C-vitamiinilla saattaa olla kansanterveydellistä vaikutusta infektiotautien torjunnassa ja oireiden lievittämisessä. Hemilän mukaan "C-vitamiinin lisäannosten säännöllinen käyttö ei ehkäise flunssaa tavallisessa länsimaisessa väestössä, se saattaa kuitenkin vähentää flunssan esiintymistä sellaisilla henkilöillä, jotka ovat fyysisesti rasittuneita ja sellaisilla, jotka saavat ravinnosta poikkeuksellisen vähän C-vitamiinia".Hemilä tutki väitöskirjassaan myös E-vitamiinin vaikutusta flunssaan ja keuhkokuumeeseen SETTI-tutkimusaineiston pohjalta. Tähän tutkimukseen osallistui 30.000 tupakoivaa miespuolista koehenkilöä, joille annettiin E-vitamiinia keskimäärin kuusi vuotta. E-vitamiinista näytti olevan hyötyä osalle koehenkilöistä.
Väitöskirjansa alussa Harri Hemilä siteeraa seuraavaa Linus Paulingin mietelausetta: "Kun vanha ja arvostettu henkilö puhuu sinulle, kuuntele häntä tarkkaavaisesti ja kunnioituksella - mutta älä usko häntä. Luota vain omaan päättelykykyysi. Tuo vanhempi henkilö, vaikka hänellä olisi harmaantunut tukka tai hän olisi kokonaan kalju ja vaikka hän olisi saanut Nobelin palkinnon, saattaa olla väärässä. Maailma edistyy vuosi vuodelta, vuosisata vuosisadalta, kun nuoremmat sukupolvet havaitsevat missä asioissa vanhempi sukupolvi oli väärässä. Sinun tulee olla aina skeptinen - ajattele aina itsenäisesti. On luonnollisesti poikkeustapauksia, kun esimerkiksi olet suorittamassa tenttiä, silloin on viisasta vastata, ei niin kuin sinä näet oikeaksi, vaan niin kuin professorisi uskoo oikeaksi. (Linus Pauling, 1955, ohje opiskelijoille)".
Hemilän väitöskirja löytyy kokonaisuudessaan Internetistä osoitteesta: http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/laa/kansa/vk/hemila/
Myös seuraava osoite antaa lisätietoa:
http://savotta.helsinki.fi/halvi/tiedotus/vaitokset.nsf/b688d98986c9e9edc2256a4c003e4ba9/c9b76aa8f6014f28c22570f0005c2c71?OpenDocument
Tällä kertaa näin lyhyesti RikkiMikko haluaa toivottaa hyvää alkanutta viikkoa, mutta toivottaa samalla voimia ja viisautta Tasavallan Presidentti Tarja Haloselle hänen uuden kuusivuotisjaksonsa hoitamisessa.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)